Jaké trendy ovládnou letošní svatební šaty?

Jaké trendy ovládnou letošní svatební šaty? Zdroj: Instagram @galialahav, @mariaelenaheadpieces a @wona_concept

Růže, mašle i obávané perly: 7 nejkrásnějších trendů, které letos ovládnou svatební šaty

Svatební sezona se pomalu rozjíždí a vy stále řešíte finální podobu svatebních šatů? V pořádku, pojďte se nejprve v klidu podívat, jaké jim letos vládnou trendy. Na své si tradičně přijdou milovnice romantické krajky i minimalistického saténu, nicméně objevují se i dekorativní prvky, které známe ze současné módy a které se, pokud už šaty máte, dají snadno přidat i v podobě doplňků.

Růže

Potřebuje se vůbec nevěsta zdobit květinami, když má v ruce pugét? Podle návrhářů designových svatebních rób jednoznačně ano. Trend 3D růží, který loni obletěl ready-to-wear i haute couture přehlídky, nyní naplno rozvíjí svůj potenciál na běloskvoucích šatech a stává se romantickou dominantou jinak minimalistických střihů. Jestli se nemůžete rozhodnout, který typ nevěsty jste vy, bílé květy nabízejí odpověď – i v podobě doplňků, jako jsou kabelky nebo chokery na krk.

TIP NA VIDEO: Jak vypadá svatební líčení a účes ze salonu OliOla?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Mašle

Podobný osud jako růže potkal i neméně půvabné mašle – nejprve se osvědčily v každodenní módě a následně se návrháři osmělili využít tento prvek i na svatebních šatech. Mohou mít řadu podob i umístění, nicméně nejefektnější bývají velké elegantní mašle na zádech nebo vzadu v pase, které obzvlášť dobře vynikají na svatebních fotografiích. Na rozdíl od růží si tento trend rozumí i s tylem a krajkou. Pokud si nejste jistá, jestli chcete mašli přímo na šatech, můžete zvážit i možnost ozdoby do vlasů.

Pokračování 3 / 7

Perly

Perly byly po dlouhá léta ve svatební módě tabu, protože údajně přinášely nevěstám smůlu. Ať už jste, nebo nejste pověrčivá, může vás uklidnit, že se to týká jen těch pravých. Perlovými korálky zdobené svatební šaty naopak patří k největším trendům letošního roku a jak vidno, návrháři se v tomto případě doslova utrhli „ze řetízku“. Jejich sofistikovaná krása nejlépe vyniká ve spojení s tylem, proto se mohou objevovat zejména na rukávech, ale i doplňcích, jako jsou závoje nebo peleríny.

Pokračování 4 / 7

Květinové výšivky

Spojení krajky a svatebních šatů je naopak vysloveně tradiční a nemůže chybět snad v žádné svatební sezoně. Může mít však řadu podob. Svatební designéři se letos souhrnně zamilovali do květinových výšivek, které na tylu utvářejí nejrůznější shluky – ať už v partiích hrudi, které je potřeba více zakrýt, anebo čistě pro efekt, jenž vytváří dojem, že nevěstu někdo zasypává okvětními lístky. V závislosti na tvaru výšivky či rostlinného motivu pak může tento trend přecházet od moderního po vintage pojetí.

Pokračování 5 / 7

Satén

Také jemně lesklý satén má v současné svatební módě velké zastoupení. Objevuje se jak v podobě minimalistických slip dress, kterým zajistila nesmrtelnost módní ikona devadesátých let Carolyn Bessette-Kennedy, tak i konstruovanějších rób s korzetem a romantickou draperií, která může mít i výrazně svůdný náboj. Výjimkou však nejsou ani tradiční šaty s nadýchanou sukní, kterým satén dodává punc nadčasové klasiky, zejména pak ve spojení se spadlými rukávy nebo bardot výstřihem.

Pokračování 6 / 7

Krajkový korzet

Polotransparentní korzet s přiznanými výztužemi si ve svatební módě před několika lety prošel „vyhořením“, když kvůli laciným kopiím a mizernému provedení a stylingu velice rychle ponížil na symbol pokleslého vkusu. Světoví svatební designéři mu však už několikátou sezonu napravují reputaci a pravdou je, že ve spojení s precizní prací a skvostnou krajkou působí naopak luxusně, křehce a étericky. Korzety jsou navíc stále trendem i na úrovni haute couture, takže už není důvod na ně pohlížet s despektem.

Pokračování 7 / 7

Třásně

A na závěr jeden tip na „popůlnočky“. I ty samozřejmě mohou mít celé spektrum podob, nicméně designéři se letos překvapivě shodují na jedné konkrétní, a sice přiléhavých šatech zdobených třpytivými třásněmi, které evokují cool večírek ve stylu 20. let a Jaye Gatsbyho. Jak zpívá Fergie ve skladbě ve stejnojmennému filmu, A Little Party Never Killed Nobody, takže jestlipatříte mezi „party brides“, neváhejte. Až to rozvlníte na parketu, budete nepřehlédnutelná stejně jako pár hodin předtím u oltáře.