Vegani

Vegani Zdroj: profimedia.cz

Trend jménem veganství: Které slavné páry jedí jen rostlinnou stravu?

Ať už bereme veganství jako zdravý životní styl nebo jen aktuální trend, jeho popularita neustále roste. I mezi celebritami přibývá těch, kteří se rozhodli skončit s živočišnou stravou. A protože ve dvou se to lépe táhne, jsou i slavné páry, které do toho šly společně. Které to jsou?

Miley Cyrus (25) & Liam Hemsworth (28)

Zpěvačka Miley Cyrus se stala vegankou v roce 2014. Hlavním důvodem byla smutná událost, kdy jejího milovaného psa napadl hladový kojot a mazlíček slavné zpěvačky útok nepřežil. Na ruku si dokonce nechala vytetovat slunečnici – symbol státní neziskové organizace Vegan Society. O rok později následoval její životní styl i herec Liam Hemsworth. Nejvíce ho ovšem k veganskému životnímu stylu inspiroval herecký kolega Woody Harrelson, která je veganem už před třicet let.

Vegani
Vegani | Zdroj: profimedia.cz

Ellen DeGeneres (60) & Portia de Rossi (45)

Americká moderátorka a komička Ellen DeGeneres se stala vegankou poté, co viděla dokumentární film Earthlings (Pozemšťané). Do té doby se sice nazývala milovnicí zvířat, ale maso jedla velmi často. V roce 2012 prohlásila, že by každý z nás měl vidět, jak zvířata pěstovaná ke konzumaci trpí. Ve stejnou dobu jako Ellen se pro rostlinnou stravu rozhodla i její manželka, herečka Portia de Rossi, která říká, že veganství ji vždy lákalo, ale byla přesvědčená, že to nezvládne.

Vegani
Vegani | Zdroj: profimedia.cz

Gisele Bündchen (38) & Tom Brady (41)

Jídelníček slavné supermodelky Gisele Bündchen je velmi přísný. Z rodinného jídelníčku už dávno vyřadila glutamáty i cukr, později se ona i její manžel Tom Brady, slavný hráč amerického fotbalu, rozhodli stát vegany. Rostlinná strava je podle obou skvělá nejen pro zdraví, ale také pro celou planetu. A tak se rozhodli, že se stejně jako oni budu stravovat i jejich dvě děti – Benjamin (8) a Vivian (5).

Slavní vegani
Slavní vegani | Zdroj: profimedia.cz

Beyoncé (37) & Jay-Z (48)

Zpěvačka Beyoncé i její manžel rapper Jay-Z se před pěti lety rozhodli přijmout dvacetidvoudenní veganskou výzvu. Beyoncé později prozradila, že už po pár dnech na rostlinné stravě se cítila lépe než kdy dříve. Zlepšila se jí pleť, spánek a také měla více energie. Ani jeden z nich sice nezůstal stoprocentním veganem, ale maso i ostatní živočišné potraviny jedí jen velmi zřídka.

vegani
vegani | Zdroj: profimedia.cz

Kat Von D (36) & Leafar Seyer (43)

Americká tatérka a zakladatelka veganské kosmetické značky Kat Von D Beauty Kat Von D i její manžel hudebník Leafar Seyer jsou zapřísáhlí vegani. Kat prohlásila, že od té doby, co nejí živočišnou stravu, má krásnější a zdravější pleť i vlasy. Řekla také, že i když dlouho nejí maso, má stále pevná prsa i pěkný zadek. V současné době je Kat těhotná a rozhodla se, že svého prvního potomka nenechá nikdy očkovat a bude také vegan.

Slavní vegani
Slavní vegani | Zdroj: profimedia.cz