.

. Zdroj: Profimedia.cz

.
.
.
.
.
15
Fotogalerie

Synové slavných topmodelek: Který z nich je největší fešák?

Jejich matky patřily v 90. letech k elitě světového modelingu, oni teď možná budou kráčet v jejich stopách. Anebo ne? Podědit atraktivní vzhled a vyrůstat v privilegovaném prostředí přehlídek a focení je jedna věc, otázka, jestli po této šanci skočit, je věc druhá. 

Tereza Maxová & Tobias

Nejstarší syn Terezy Maxové (49) Tobias Joshua oslavil loni dvacítku. Jeho otcem je bývalý dánský tenista Frederik Fetterlein, se kterým Tereza tvořila manželský pár v letech 2000 až 2004. Tobias studuje historii a architekturu v Londýně a modeling bere jako příležitostnou zábavu. Jako kosmopolitní dítě pendloval mezi Českem, Monakem, Francií a Dánskem, zkrátka všude, kde se nacházela jeho rodina, což mu dalo skvělou jazykovou průpravu. Kromě sestry a bratra z matčiny strany má v Dánsku ještě mladšího bráchu.

Video placeholde

Pokračování 2 / 8

Daniela Peštová & Yannick

Danielu Peštovou (50) spojuje s Terezou Maxovou nejen přátelství a úspěšná modelingová kariéra, ale i velmi podobné rozložení rodinných příslušníků. Také Daniela má nejstaršího syna Yannicka z prvního manželství (s kontroverzním newyorským podnikatelem Thommasem Butim), následuje dcera a syn ze vztahu s Paľem Haberou. I když by Yannick mohl klidně stát před objektivem jako model, on si vybral povolání na druhé straně. Jako fotograf je podepsán pod několika kampaněmi italského módního e-shopu Luisa Via Roma.

Pokračování 3 / 8

Helena Christensen & Mingus

Dánská supermodelka a fotografka Helena Christensen (52) má ze vztahu s americkým hercem Normanem Reedusem syna Minguse, kterému bude v květnu jednadvacet. Zatím to vypadá, že se Mingus vydal spíš na matčinu než otcovu profesní dráhu. První přehlídku Calvin Klein šel v rámci newyorského fashion weeku už v šestnácti letech a zatím poslední, Tommy Hilfiger, loni před covidem v Londýně. Norman Reedus nyní žije s herečkou Diane Kruger, s níž má dceru, a tak má Mingus ještě malou sestřičku.

Pokračování 4 / 8

Elle Macpherson & Flynn & Cy

Australanka Elle Macpherson (56), přezdívaná v devadesátkách The Body (tělo), rovněž předala své modelingové geny dál. Nedávno oslavila čtyřicet let v módním průmyslu a na titulku francouzské Elle se u té příležitosti nechala zvěčnit se svými syny Arpadem Flynnem (22) a Aureliem Cy (17). V rozhovoru přiznala, že si je vědoma, že její děti žijí privilegovaný život – pravidelně létají do Evropy, studují v Anglii, zkrátka pocházejí z kosmopolitní rodiny s řadou možností. Současně jde ale o jejich modelingový debut, ačkoli ji různé magazíny žádaly mnohokrát. Elle ale chtěla držet syny co nejdéle od světel reflektorů.

Pokračování 5 / 8

Cindy Crawford & Presley

Cindy Crawford (55) má svou takřka dokonalou kopii v dceři Kaie Gerber, která v pouhých osmnácti získala prestižní ocenění Modelka roku. Chvíli to vypadalo, že se na modeling dá i její starší potomek, syn Presley (21), který před pěti lety podepsal smlouvu s IMG models a odchodil několik prestižních přehlídek. Jakmile ale do centra dění vstoupila Kaia, zřejmě se rozhodl pro cestu menší revolty. V médiích je totiž Presley v poslední době vykreslován jako „už ne tak vzorný synek“, který sem tam řídí pod vlivem a nechává se tetovat klidně v obličeji.

Pokračování 6 / 8

Amber Valletta & Auden

Amber Valletta patří společně s Kate Moss, Shalom Harlow nebo třeba Evou Herzigovou do generace supermodelek, která následovala záhy po Big 5, tedy po velké pětce Naomi, Cindy, Claudii, Christy a Lindě. Dnes sedmačtyřicetiletá modelka má dvacetiletého syna Audena z manželství s volejbalovým hráčem Christianem McCawem. Tady ovšem nejspíš modelingu pšenka nepokvete, jelikož Auden se naprosto zhlédnul ve volejbalu. Hrál už na střední škole a nyní pokračuje za univerzitu Pepperdine. Jeho největším vzorem je samozřejmě táta.

Pokračování 7 / 8

Nadja Auermann & Nick

Německá supermodelka Nadja Auermann, múza Karla Lagerfelda, kterou v devadesátkách přirovnávali k Marlene Dietrich, v březnu oslavila padesátku. Je matkou dcery jménem Cosima a syna Nicka, a ačkoli je mezi dětmi jen dvouletý rozdíl, každé má jiného otce. Oba ale také mají příjmení po matce, které je volnou vstupenkou do světa modelingu a oba se rozhodli ji využít, konkrétně podepsat smlouvu s německou modelingovou agenturou Mint Artist Management. Z dvojice sourozenců je to ale nakonec spíš Nick (22), kdo podědil matčiny ostřejší rysy.

Pokračování 8 / 8

Stephanie Seymour & Peter & Harry

Americká supermodelka Stephanie Seymour (52), múza návrháře Azzedine Alaïi a dávná přítelkyně Axla Rose z Guns N' Roses, porodila celkem čtyři děti, z toho tři syny. Prvorozený Dylan (31) vzešel z krátkého vztahu s kytaristou Tommym Andrewsem, další tři děti z manželství s miliardářem Peterem Brantem.

Donedávna se mohla radovat ze všech, v lednu ale rodinu zasáhla obrovská rána – nejmladší syn Harry ve čtyřiadvaceti letech zemřel na předávkování. Bratři Brantové, tedy Peter jr. (27) a Harry, totiž byli miláčky vysoké společnosti a žili okázalý život zlaté mládeže. Odmala se pohybovali u focení a přehlídek, i když pro magazín Vanity Fair v roce 2012 přiznali, že Stephanie byla spíše protektivní matkou a nikam je necpala. Bohužel před vším je ochránit nedokázala...