Princezna Diana v roce 1986 v šatech návrháře Bruce Oldfielda

Princezna Diana v roce 1986 v šatech návrháře Bruce Oldfielda Zdroj: Profimedia.cz

Harry Styles ve vestě Lanvin
Princezna Diana v roce 1983 ve svetru značky Warm Wonderful
Victoria Beckham v outfitu z vlastní kolekce
Katy Perry
Princezna Diana v roce 1992 u indického paláce Tádž Mahal
6
Fotogalerie

Styl princezny Diany inspiruje celebrity. Nosí ho Katy Perry i Harry Styles!

Nejen vévodkyně Kate a Meghan vzdávají svými outfity hold princezně Dianě. Tento týden se jím nechaly inspirovat i dvě současné hvězdy populární hudby.

Zpěvačka Katy Perry tento týden zažila výjimečné setkání. Přijala totiž pozvání organizace The British Asian Trust, jejímž patronem je princ Charles, a tak se s jeho výsostí potkala den před jeho jednasedmdesátými narozeninami. Princ Charles je právě v Bombaji na dvoudenní královské cestě, Katy Perry zde mimo to byla hlavní hvězdou festivalu One Plus Music.

Katy Perry pro setkání s princem Charlesem zvolila květinové koktejlky od amerického návrháře nepálského původu Prabala Gurunga, kterými nápadně připomněla oblíbený styl princezny Diany, jež byla v osmdesátých letech jednou z nejvýraznějších módních ikon.

Princezna Diana v roce 1986 v šatech návrháře Bruce Oldfielda
Princezna Diana v roce 1986 v šatech návrháře Bruce Oldfielda | Zdroj: Profimedia.cz

Zajímavé je, že tentýž večer se stylem princezny Diany inspiroval i zpěvák Harry Styles, který se v New Yorku ukázal v odvážném retro outfitu, který korunoval vestou s motivem beránků od francouzské značky Lanvin. V podobně výrazném svetru se princezna Diana ukázala v roce 1983 na turnaji v pólu. Také jí zpod něj vykukoval košilový límec, navíc ještě ozdobený černou mašlí. Princeznin svetr pocházel od značky Warm & Wonderful a byl ještě vtipnější – mezi bílými ovcemi se totiž nacházela jedna černá.

Harry Styles ve vestě Lanvin
Harry Styles ve vestě Lanvin | Zdroj: Profimedia.cz

Princezna Diana v roce 1983 ve svetru značky Warm Wonderful
Princezna Diana v roce 1983 ve svetru značky Warm Wonderful | Zdroj: Profimedia.cz

Nápaditým stylem Diany se už dříve inspirovala také Victoria Beckham, která předvedla outfit ze své aktuální kolekce – fialový svetr doplněný o zářivě červenou sukni. Zdánlivě nesourodé barvy si rovněž troufla už před desítkami let nosit Diana – jednou v Hong Kongu v roce 1989 a také v roce 1992 v Indii, kde vznikly její proslulé „osamělé“ fotky u Tádž Mahalu. Kruh se uzavírá.

Victoria Beckham v outfitu z vlastní kolekce
Victoria Beckham v outfitu z vlastní kolekce | Zdroj: Profimedia.cz

Princezna Diana v roce 1992 u indického paláce Tádž Mahal
Princezna Diana v roce 1992 u indického paláce Tádž Mahal | Zdroj: Profimedia.cz