Lee Redzewill a Jackie Kennedy na dovolené

Lee Redzewill a Jackie Kennedy na dovolené Zdroj: Profimedia.cz

Moment, který stvořil fenomén Pippa Middleton
Mijanou Bardot a Brigit Bardot
Mijanou Bardot
Lee Radziwill a Jackie Kennedy
Louise Damas a Jeanne Damas
30
Fotogalerie

Sestry slavných módních ikon. Znáte Mijanou Bardot nebo Lottie Moss?

Žijí nebo žily ve stínu svých slavných sester, které obdivoval celý svět. Přesto i jejich profesní dráhy nebo módní styl stojí za pozornost. Kdo jsou sestry slavných módních ikon?

Lee Radziwill

Po řadu let byla na seznamu nejlépe oblékaných žen světa. Řeč není překvapivě o Jackie Kennedy, ale o její mladší sestře Caroline Lee rozené Bouvier, která se později provdala za polského aristokrata Stanislase Radziwilla. Se slavnější sestrou sdílela o čtyři roky mladší Lee nejen zájem o módu, ale také touhu po uznání. Lee se chtěla stát herečkou či dekoratérkou, nakonec je nicméně známá jen jako newyorská „socialité“ a sestra slavnější Jackie.

Tip na video: Připomeňte si život a módní styl Jackie Kennedy.

S tou si zpočátku byly blízké, Jacqueline pojmenovala svou druhou dceru na počest své sestry, která používala své prostřední jméno. Lee také Jackie pomáhala po smrti syna Patricka, který se v roce 1963 narodil předčasně. Aby sestru rozptýlila, pozvala Lee Jackie na jachtu řeckého miliardáře Onassise. Rejdař byl Jackie naprosto ohromen, jenže současně měl pletky i s Lee. Vztah sester dostal první trhlinu, byť po listopadovém atentátu Lee Jackie podržela a asistovala jí s přesunem rodiny do New Yorku. Poté, co se bývalá první dáma za Onassise provdala, se však pouto nadobro přetrhlo. Lee Radziwill zemřela v pětaosmdesáti letech v roce 2019, svou slavnější sestru tak přežila o pětadvacet let. Z jejího stínu však nikdy vystoupit nedokázala.

Lee Radziwill a Jackie Kennedy
Lee Radziwill a Jackie Kennedy | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje na následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Pippa Middleton

Představte si, že si berete britského prince, celý svět čeká, jaké budete mít svatební šaty, pak konečně vystoupíte z limuzíny a... veškerou pozornost si pro sebe ukradne dokonalý zadek vaší sestry! Ano, přesně to se 29. dubna 2011 před Westminsterskou katedrálou stalo. V den, kdy se z Kate Middleton stala vévodkyně z Cambridge, se nečekaně zrodil i fenomén Pippa. Atraktivní mladší sestru si lid okamžitě začal představovat po boku prince Harryho, který byl tou dobou zrovna single. Jak to dopadlo, víme. Harry z královské rodiny odešel začít nový život v LA a z Pippy Middleton je Pippa Matthews. Za Jamese Matthewse, manažera hedgeových fondů, se provdala v roce 2017 a dnes je, můžeme se domnívat, spokojenou mámou dvou dětí – syna Arthura a dcery Grace.

Pippa Matthews a vévodkyně Kate
Pippa Matthews a vévodkyně Kate | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 6

Mijanou Bardot

Jako kdyby jejich osud rozdávaly sudičky. Jedné nadělily extrémní krásu a sex-appeal a také mimořádně úspěšnou filmovou kariéru, k tomu však život plný milostného zklamání a pocitů osamělosti. Druhé nenápadný půvab a kariéru průměrné řadové herečky, na kterou si už za pár let nikdo nevzpomene, avšak také šedesát spokojených let po boku jednoho partnera – dodnes aktivního herce Patricka Bauchaua. Řeč je o slavné francouzské filmové hvězdě Brigitte Bardot a její o tři roky mladší sestře Marie-Jeanne, která si říkala Mijanou. Ačkoliv Bardot oslňovala a zastiňovala každého, kdo se v místnosti s ní ocitl, Mijanou to nevzdávala a doprovázela sestru na konkurzy, což se nakonec vyplatilo i jí. Zahrála si v několika filmech, že se však nikdy nevymanila ze stínu slavné sestry, svědčí i plakát ke snímku Sex Kittens Go to College (1960), kde je uvedená jako sestra Brigitte Bardot. Dalších sedm let nikde nehrála a v roce 1970 svou kariéru herečky pověsila na hřebík. Pozoruhodné je, že Brigitte se totéž rozhodla udělat jen o tři roky později, v dobách největší slávy.

Mijanou Bardot a Brigit Bardot
Mijanou Bardot a Brigit Bardot | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 6

Elizabeth Olsen

Věděli jste, že ještě existuje třetí „Olsenka“? Jmenuje se Elizabeth, je o dva roky mladší než dvojčata Ashley a Mary-Kate a aktuálně září v hlavní roli seriálu WandaVision, který vznikl poté, co Elizabeth tuto roli ztvárnila i ve slavných marvelovkách Avengers. V dětství (protože u Olsenů se začíná brzy) přitom uvažovala, že si nechá změnit příjmení na Elizabeth Chase, aby se zkusila vypracovat sama, bez slavných sester za zády. Mary-Kate a Ashley byly totiž svého času fakt hvězdy, natočily několik filmů, ale současně založily produkční společnost Dualstar, která jim v průběhu let zajistila jmění 500 milionů dolarů, což z nich činí jedny z nejbohatších žen v americkém zábavním průmyslu. Dodnes se také těší velkému uznání v módním světě – v roce 2006 ke svým aktivitám přidaly značku The Row, která je modlou všech minimalistů a její losangelský butik s bazénem bývá častým cílem influencerů, kteří ho touží zvěčnit na svůj Instagram. O Elizabeth Olsen určitě ještě uslyšíme, zatímco její úspěšné, avšak plaché sestry budou nejspíš rády, že se pozornost obrací na někoho jiného z rodiny.

Elizabeth Olsen (uprostřed) s Mary-Kate a Ashley Olsen
Elizabeth Olsen (uprostřed) s Mary-Kate a Ashley Olsen | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 6

Lottie Moss

Ty dvě spolu nevyrůstaly, protože když se Lottie Moss před třiadvaceti lety narodila, seděla Kate už deset let na trůně modelingového Olympu a za ruku ji přitom držel Johnny Depp. Ty dvě také nemají stejnou mámu, protože Kate bylo třináct, když se její rodiče rozvedli, a její otec posléze založil novou rodinu, z níž vzešla malá Charlotte zvaná Lottie. Ty dvě se také na veřejnosti spolu příliš neukazují, jelikož když už chce Kate někoho z rodiny protlačit do nejvyšších kruhů a představit jako „příští Kate Moss“, bere do společnosti svoji devatenáctiletou dceru Lilu Grace. A i když se média o Lottie vyjadřují jako o modelce, ve skutečnosti je spíš influencerkou, která se ráda odhaluje a svůj účet s drzostí protekčního spratka uvádí slovy „moje sestra je Kate Moss“. Na druhou stranu je sympatické, že s médii o slavné sestře odmítá mluvit. Přesto mají ty dvě, kromě otce, něco společného. Obě začínaly v kampaních Calvin Klein a obě mají nálepku party girls, které udávají trendy svými street style outfity, když se vracejí domů.

Lottie Moss a Kate Moss
Lottie Moss a Kate Moss | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 6

Louise Damas

70. léta měla Jane Birkin, současnost má Jeanne Damas – typickou Francouzku s ofinou, která má styl, ale také ono pověstné „je ne sais quoi“. Sexy nenucenost, která zdánlivě vychází ze způsobu, jak se obléká. Jeanne Damas svůj potenciál otestovala nejprve na Instagramu, a když si byla jistá, že to funguje, založila v roce 2016 módní značku Rouje, která dává zákaznicím pocit, že si trochu toho retro francouzského šarmu mohou také dopřát. Bylo otázkou času, kdy Jeanne rozšíří svoji linii i o šperky, protože – voilà – zrovna ty vyrábí její starší sestra Louise (začala s tím v roce 2012 při studiu literatury). Pozlacené a ve stylu vintage, aby vypadaly jako šperky, které si sestry kdysi půjčovaly od maminky nebo babičky. Francouzský sen završuje i skutečnost, že se v nedávné době obě staly samy matkami, což ještě víc umocňuje hodnotový důraz na přirozenost, sesterství, mateřství a ženství obecně. Mimochodem, šperky Louise Damas jsou příjemně cenově dostupné a kromě stránek Rouje je koupíte i na www.louisedamas.fr. Třeba jako dárek pro vaši vlastní sestru.

Louise Damas a Jeanne Damas
Louise Damas a Jeanne Damas | Zdroj: Profimedia.cz