Video placeholde

Osudy princezen: Letizia Španělská, vnučka taxikáře a první rozvedená královna!

Její dědeček byl obyčejný taxikář a Letiziin život by se asi ubíral úplně jiným směrem, kdyby na jednom večírku nepotkala prince Felipa. A byla to najednou velká láska! I ona má ale za sebou řadu skandálů a je dokonce první rozvedenou královnou v historii! I tak ji ale lidé milují, možná proto, že mezi urozené konzervativce vnáší trochu svěžího větru a obyčejných starostí.

Je jí pětačtyřicet, je krásná, má styl a říká se o ní, že je chytrá jako opice. Pracovala jako reportérka a moderátorka televizních zpráv a měla před sebou slibnou kariéru. V roce 2000 získala dokonce cenu pro nejlepšího novináře mladšího třiceti let.

V roce 2002 se ovšem seznámila na jednom večírku s princem Felipem, který patřil mezi nejznámější staré mládence. Padli si do oka a láska jako trám skončila o dva roky později královskou svatbou. Ambiciózní novinářka vyměnila žurnalistiku za královské povinnosti. Lidé Letizii milují, možná i díky tomu, že je jednou z nich. Pochází z rodiny novináře a zdravotní sestry, kteří nejsou žádní milionáři.

Přesto i ona má ve své minulosti škraloupy. Byla už totiž jednou vdaná, a to za spisovatele Alonse Guerreru Péreze, s nímž se rozvedla v roce 1999. No a její bratranec na ni zase prozradil, že ještě před svatbou s princem podstoupila potrat. Důkazy údajně zničil, protože v té době byly potraty v katolickém Španělsku zakázané!

Sousto pro bulvár

Kdyby se prý o tom dozvěděla královská rodina, nikdy by ke sňatku nedala souhlas. V její rodině se objevovaly vedle potratů i deprese a její sestra spáchala v jednatřiceti letech sebevraždu. Dnes si čas od času smlsne bulvár na její hubené postavě a obviňuje ji z anorexie. Ta však nebyla nikdy potvrzena a štíhlost si prý Letizia udržuje jógou a střídmým jídelníčkem.

Ztroskotané manželství, potrat a neurozený původ – to všechno jí u mladší generace spíše nahrává. „Je to moderní žena se vším, co k tomu patří,“ tvrdí její obhájci. I po svatbě a narození dvou dcer Leonor a Sofie se chovala jako normální ženská, která je vozila denně do školy.

V roce 2014 se stal její manžel Felipe po abdikaci svého otce Juana Carlose I. králem, ona královnou. To jí ovšem nebrání v tom, aby i nadále říkala, co si myslí. Její vyřídilka je proslulá, dokáže svého muže okřiknout i na veřejnosti . Ráda nakupuje v běžné konfekci, ale obléká se vkusně a její modely vyrážejí dech. Dokonale upravená dáma, která je ozdobou každého večírku a která nezapře svou původní profesi. Plebejská královna, o které určitě ještě uslyšíme!

Další příběhy princezen si přečtěte zde.