Designblok 2019

Designblok 2019 Zdroj: designblok.cz

21. ročník Designbloku s tématem Budoucnost: Může design pomoci zlepšit svět?

Ve čtvrtek 17. října startuje již 21. ročník mezinárodního festivalu designu Designblok. V jakém duchu se letos ponese a na jaké tuzemské i zahraniční designéry se můžete těšit?

Každý ročník Designbloku má své téma. Loni to byla Oslava, a to nejen proto, že se jednalo o jubilejní dvacátý ročník, ale také proto, že celá výstava byla úzce spjata se stým výročím založení Československa. Letošním tématem je Budoucnost, a tak bude aktuální Designblok více než předchozí ročníky zaměřený na to, jak má designér postupovat při navrhování nových produktů v našem věcmi přeplněném světě a jaká má být zodpovědná cesta výrobců při jejich výrobě. Letošní ročník chce ukázat, co může design udělat pro naši lepší budoucnost!

Designblok 2019
Designblok 2019 | Zdroj: designblok.cz

Již zítra se zaplní prostory holešovického Výstaviště, kde bude vystavovat celkem 348 designérů, módních návrhářů, výrobců i škol. A co na vás na jednotlivých místech čeká? Superstudio (levé křídlo) se bude stejně jako každý rok soustředit na výrobce a firmy. Letos uvede celkem 71 českých i zahraničních značek včetně výstavy jednoho z hlavních hostů Johannese Torpeho pro značku Moroso. Z českých výrobců se můžete těšit na Ton, Brkois, Master&Master nebo Ravak. A na pravém křídle budou probíhat diskuze a přednášky na téma propojení designu a byznysu.

Openstudio (pravé křídlo) bude patřit 174 designérům. Předvede také výběr nejlepších diplomových prací ve výstavě Diploma Selection a Reflex Stage, každý den nabídne doprovodný program v podobě diskuzí a přednášek samotných designérů i speciálních zahraničních hostů.

Rozhodně si také nenechte ujít nevšední program v Art House (Lapidárium). Vejdete do zatemněného prostoru a užijete si například instalaci z neonových výbojů nebo objekt ze svítících hlav, a to vše doprovázené uměle generovaným větrem a hypnotickou smyčkou simulující rozbouřené moře. A na své si přijdou i milovníci módy, kteří mohou přijít do Designérie (střední hala) a užít si módní přehlídky.

Kdy: 17.21. října 2019

Kde: Výstaviště Praha Holešovice

Vstupné: 350 Kč