Festival Signal 2019

Festival Signal 2019 Zdroj: archiv akce

Týdenní swap
Tohle si nenechám ujít!
Koncert Vanessy-Mae
Koncert pro republiku
LMC NeKonference
8
Fotogalerie

Akce v říjnu: Budete fascinováni nejen světly či designem, ale i dobrými nápady

Že už se díky chladnějšímu počasí máte uchylovat spíše do muzeí? Můžete, ale venku se toho bude v říjnu dít ještě hodně. Zbavíte se nepotřebných věcí, zahřejete se teplou polévkou, poslechnete si spoustu hudby a poznáte nové lidi, kteří toho hodně umí a ví. Říjnové akce rozhodně stojí zato.

Týdenní SWAP 2019 - zbavte se věcí navíc, máte na víc

Kdy: 30. 9. v 13:00 až 6. 10. v 18:00

Kde: Prostor39, Řehořova, Praha

Týdenní swap
Týdenní swap | Zdroj: archiv akce

Loni jsme úspěšně swapovali celý týden. Všem se to líbilo tak moc, že do toho jdeme znova. A dali jsme dohromady snad ještě nabitější doprovodný program. Upcycling, jak chytře a zadobře s penězi, bezplatné zašití a úpravy oděvů, zelený SWAP a přesazovací koutek pod záštitou Plastia CZ a další.

Jak swap funguje?

Zaregistrujete se a pak přinesete oblečení, doplňky, bižuterii, menší potřeby a předměty do domácnosti a odnést si můžete cokoliv, co potřebujete či se vám líbí. ZDARMA. Počet kusů není nijak omezen. Náš tým roztřídí vaše věci mezi kategorie a vy už si můžete brát, co se vám hodí. Ale buďte rozumní a berte si jen to, co se vám fakt hodí a co potřebujete, jen tak to může fungovat.

Signal festival 2019

Kdy: 10. 10. v 19:00 až 13. 10. v 23:55

Kde: Praha

Festival Signal 2019
Festival Signal 2019 | Zdroj: archiv akce

Signal Festival se už po sedmé vrací do ulic Prahy a nabízí nová místa, nové lokace, nové postupy, nové možnosti. Změna je tvůrčím principem festivalu. Šest z celkových dvaceti instalací bude patřit do Galerijní zóny festivalu, chybět nebude ani oblíbený 3D videomapping a doprovodný program. Letos máte poprvé možnost koupit vstupenky na všechny placené instalace festivalu najednou. Kompletní program festivalu najdete na webových stránkách. Vyrazte na víkend světel.

Designblok 2019

Kdy: 17. 10. v 10:00 až 21. 10. v 21:00

Kde: Výstaviště Holešovice, Praha

Designblock 2019
Designblock 2019 | Zdroj: archiv akce

Tématem dvacátého prvního ročníku pražského mezinárodního festivalu designu bude Budoucnost. „Budeme zkoumat roli designéra, tedy jak má postupovat designér při navrhování nových produktů v našem věcmi přeplněném světě a jaká má být zodpovědná cesta výrobců při jejich výrobě. Je jasné, že designéři i výrobci budou muset svůj talent a um použít v budoucnosti mnohem širším způsobem. Budou spíše řešit problémy než navrhovat nové výrobky. Budou se zabývat ekologickými aspekty a společenským dopadem své práce. V rámci 21. ročníku Designbloku chceme ukázat, co může design udělat pro naši lepší budoucnost. Téma se samozřejmě promítne i v hlavní výstavě letošního Designbloku – Designérii, která bude umístěna v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti. Architekturu výstavy jsme letos svěřili oceňované designérce Lucii Koldové,“ říká ředitelka Designbloku Jana Zielinski. Je na co se těšit.

Koncert Vanessy-Mae

Kdy: Čtvrtek 17. října 2019 v 20:00 až 22:00

Kde: O2 Arena, Praha

Koncert Vanessy-Mae
Koncert Vanessy-Mae | Zdroj: archiv akce

Světově proslulá a neobyčejně nadaná virtuoska Vanessa-Mae přidala na seznam světového turné Prahu. Po pěti letech, kdy společně s tenorem Josém Carrerasem vyprodala a nadchla O2 Arenu, se vrací. Publiku tentokrát představí to nejlepší ze své hudební kariéry. S sebou přiveze výtečnou kapelu a doprovodí ji i český smyčcový orchestr a osm tuzemských vokalistů. Hudební dojem umocní vizuální show, na které se hudebnice sama podílí. Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal.

Polívkování

Kdy: Sobota 19. října 2019 v 10:00 až 18:00

Kde: Smíchovská náplavka, Hořejší nábřeží

Polívkování
Polívkování | Zdroj: archiv akce

Před pomalu přicházejícím chladem vás ochrání horké domácí i světové polévky všemožných druhů. Ať už máte v oblibě domácí bramboračku, kulajdu, dršťkovou či kuřecí polévku nebo si potrpíte spíše na ruský boršč, mexickou chipotle, vietnamskou phở, malajskou laksu, francouzskou bouillabaisseu, španělské cocido, marockou hariru, srbskou čorbu, indonéské soto ayam, maďarské hálászlé nebo japonský ramen, na Polívkování si bez pochyby svého favorita najdete. A pokud patříte mezi strávníky, kteří se po sebesytější polévce potřebují ještě trochu dojíst, potěší vás pestrý výběr křupavých rohlíčků, kmínových houstiček, kváskového chleba a dalších druhů slaného i sladkého pečiva. Chutě už si můžete udělat také na teplý cider či mošt, svařené víno i českou točenou klasiku – pivo!

LMC NeKonference – O byznysu a lidech

Kdy: Čtvrtek 24. října 2019 v 9:15 až 17:15

Kde: Jatka78, Holešovice, Praha

LMC NeKonference
LMC NeKonference | Zdroj: archiv akce

Zase nějaká HR konference? NE! Připravte se na 3. ročník LMC NeKonference – O byznysu a lidech, kde říkáme „Ne“ předpřipraveným prezentacím, slidům v PowerPointu, byznysu na pódiu, dress kódu a škatulkujícím jmenovkám. LMC NeKonference je postavená na diskuzích, výměně názorů a informací mezi všemi účastníky. Načerpejte ve velmi krátkém čase inspiraci z různých oblastí a navažte vztahy s dalšími odborníky.

Koncert pro republiku

Kdy: Pondělí 28. října 2019 v 18:00 až 20:00

Kde: Obecní dům, náměstí Republiky, Praha

Koncert pro republiku
Koncert pro republiku | Zdroj: archiv akce

Každý český orchestr musí hrát Mou vlast. FOK tak činí pravidelně již řadu let v den výročí založení Československé republiky, které se odehrálo právě v „Majáku české státnosti“, tedy v Obecním domě. Vždyť v tomto Smetanově cyklu je zachycená celá naše duše, starobylá i současná. Loňské provedení ke 100. výročí bylo doprovázeno vydáním remasterované nahrávky FOK s Tomášem Netopilem. Není ovšem nad to slyšet Mou vlast naživo a letos poprvé s hlavním hostujícím dirigentem FOK, Jac van Steenem.