20. ročník Designbloku

20. ročník Designbloku Zdroj: archiv

20. ročník Designbloku s názvem Oslava: Pohled do budoucnosti designu!

Mezinárodní festival designu s názvem Designblok si pro svůj jubilejní 20. ročník vybral téma Oslava, které je úzce spjato i se stým výročím založení Československa. Letošní vizuály zachycují dvojici cyklistů, kteří symbolizují dřinu, zapálení, ale i radost ze společné jízdy. 

Dvacátý ročník Designbloku zaplní prostory Průmyslového paláce a Lapidária na holešovickém Výstavišti a nově také budovu Colloredo Mansfeldského paláce. Kromě toho bude otevřena řada galerií, pop-up shopů a showroomů po celé Praze. Největší festival designu propukne 25. října a potrvá do 29. října (každý den od 10:00 do 21:00).

20. ročník Designbloku
20. ročník Designbloku | Zdroj: archiv

Letošní Designblok s podtitulem Oslava nabídne návštěvníkům pohled do budoucnosti designu v podání českých i zahraničních designérů.

„Milujeme design a jsme rádi, že se mu v naší zemi daří. Dvacet let jsme věnovali jeho propagaci, propojování českých designérů s mezinárodní scénou, navazování spolupráce mezi tvůrci a průmyslem. Letos chceme oslavit český design a jeho soudobou kvalitu. Zároveň věříme, že jsme vlastně teprve na začátku. A tak je letošní Designblok důkazem naší víry v dobrou budoucnost naší země,“ vysvětlila ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

20. ročník Designbloku
20. ročník Designbloku | Zdroj: archiv

Celodenní vstupenka pro dospělé stojí 350 korun a platí do všech prostor i na doprovodné programy.

Více informací najdete ZDE!