Láska mi dává víc

Láska mi dává víc Zdroj: istock.com

Patnáct důvodů, proč je skvělé užívat si zamilovanost

Květen lásky čas a právě začíná. Máchu citovat nebudeme, ale vášně, nadšení a touhu v naší lásce bychom si měli nejen tento měsíc začít užívat. Jaro je jak stvořené k tomu, abyste se s partnerem zas do sebe zamilovali. Proč? Protože, vám to oběma přinese spoustu pozitiv a budete šťastnější.

Čekáte v kavárně na svou kamarádku a už z dálky vidíte, jak jí to sekne. Září, úsměv na rtech i ta její pleť a vlasy vypadají skvěle. Že by objevila nový salón krásy? Hned to musíte vědět. Ale jaké překvapení vás zastihne, když místo adresy nového salónu slyšíte jen jedno jméno. Jsem zamilovaná do Martina, Pepy, Tomáše... Kromě motýlů ve vašem žaludku existuje mnoho trvalých pozitivních účinků zamilování, které z vás činí královnu krásy. Ať jste čerstvě zamilovaná nebo je to už pár let, v každém případě si lásku užívejte, protože přináší spoustu pozitiv pro váš život. Podle výzkumu portálu Inspower má pro nás zamilovanost tyto výhody:

1. Veselá nálada

Zamilovaní lidé mají šťastnější nálady. Jsou schopni vnímat potíže pozitivně. Snadněji je zvládnou a více si věří. A navíc, stále se usmívají. Takže už možná tušíte, proč vaše kolegyně září jako sluníčko.

2. Lepší pleť

Záříte, když jste šťastní a zamilovaní. Vaše štěstí snižuje stres. Nebuďte tedy překvapené, pokud se vaše pleť zlepšuje. Trápí vás špatná pleť? Už víte jaký krém zvolit. Ten s blahodárnou přísadou zamilovanosti.

3. Lepší hygiena

Mnohem více času se o sebe staráte. I dvě sprchy denně, které vás nabijí energií. Neexistují mastící se vlasy, s chutí si lakujete nehty a nevadí vám dlouhé minuty čekat, až zaschnou. Více se líčíte, zkrátka chcete se líbit. Vždyť rande můžete mít tak neočekávaně.

4. Módní zájem

Krásnější spodní prádlo, a hned několikero. A to je základem každého dobře vypadajícího outfitu. Sice není vidět, ale dělá s člověkem zázraky. Krásná sexy krajková podprsenka ve vás probudí ženskost, pohybujete se svůdněji a sebevědoměji. Více nakupujete sukně, šaty, doplňky. Chcete se líbit.

5. Vědomí o zdraví

Když jste zamilovaná, jste motivovaná k tomu, abyste se znovu pustila nebo držela svých fitness plánů. Osoba, která vás miluje bezpodmínečně, vás k tomu motivuje. A pokud někoho milujete, budete se cítit lépe a vypadat lépe.

6. Zlepšení sebeúcty

Věříte v sama sebe, ale teď máte důkazy, kdy vás někdo považuje za skvělou, a vaše sebedůvěra ještě více roste.

7. Otevřenost

Novým věcem. Zkoušíte nové aktivity, které má váš partner rád. Ač jste nikdy nebyla turistický typ, najednou podnikáte jeden výlet za druhým, učíte se jezdit na koni, potápět, horolezčit a zábrany a důvody proč ne jsou ty tam.

8. Kulturní rozhled

Láska rozšiřuje vaše obzory. Účastníte se různých kulturních debat, zkoumáte nové žánry hudby nebo literatury nebo zkoušíte nové druhy potravin či kuchyně. A víte a znáte víc.

9. Duchovní růst

Máte někoho, s kým můžete diskutovat, sdílet a prozkoumávat duchovno.

11. Zvětšování sociální sítě

Přátelé vašeho partnera se stávají i vašimi. S novými lidmi komunikujete snadněji. Kvůli vašemu euforickému stavu jsou lidé přirozeně přitahováni i k vám. Navíc rozšiřujete rodinu o nejlepší přátele, bratrance, tety, kteří se stávají vaší novou rodinou.

13. Duševní a emoční podpora

Nejlepší vztah je, když váš partner je vaším nejlepším přítelem. Tato mentální a emoční podpora je významná pro celkovou pohodu člověka.

14. Pomoc a spoleh

Když se vaše auto rozpadne..., máte komu volat, kdo vás podrží, pomůže, poskytne emocionální podporu a vy se na něj můžete spolehnout.

15. Finanční zabezpečení

Ve vyspělém vztahu řešíte finance společně. Namísto dvou plateb nájemného a více účtů se platby snižují. Jste na věci a situace z finančního hlediska dva. Můžete se rozhodnou pro koupi věcí, nemovitostí, ke kterým byste se sama neodhodlala.

Pokud jste v láskyplném vztahu, gratulujeme! Možná si to ani neuvědomujete, jaké pozitivní účinky vám zamilovanost dává. A tak si svou lásku hýčkejte. Líbejte se pod rozkvetlými stromy, usmívejte se, dejte najevo svou lásku a uvidíte, že se budete mít skvěle. Protože láska je mocná čarodějka.