To co vidím, se mi líbí

To co vidím, se mi líbí Zdroj: istock.com

Ženské zbraně. Gesta, která používáme k flirtování

Nemusí nám být -náct, abychom mohly flirtovat. Koho by nepotěšil zájem druhého pohlaví. I když jsme nějaký pátek ve vztahu, flirtování se nebráníme. Dodáváme si tím sebedůvěru a užíváme si své ženské zbraně. A že jich, my ženy, máme.

Obecně je známo, že ženy používají mnohem více neverbální komunikaci, a to platí i pro projevení zájmu k druhému pohlaví. Zatímco muži vykazují zhruba deset až patnáct „flirtujících gest“, my ženy se posouváme až k číslu padesát. Jaká používáte vy? Možná se vyplatí si ty nejčastější zrekapitulovat, a to i abyste věděla, jestli opravdu máte na tu novou kolegyni vašeho manžela žárlit. Podrobte ji flirtovacímu skeneru.

Jednou ze scén posledního dílu erotické trilogie Padesát odstínů svobody je, že mladá vnadná architektka při prezentaci plánů na Annin a Christianův nový dům svými gesty projevuje velký zájem o tohoto mladého miliardáře. I možná lehce naivní Anna si těchto flirtujících gest rozhodně všímá a mladou architektku postaví do latě a rázně vysvětlí, kdo je tady paní Greyová. Filmová situace? Nikoliv, jak vystřižená z reálného života. Omrkněte si, jak se ženy kolem vás chovají. Anebo přistihněte i sebe, jak se vlníte před kolegou u automatu na kafe. Neděláte náhodou tohle?

Typická ženská „flirtující gesta“

1. Opakovaný oční kontakt, doprovázený úsměvem. Ten číšník za barem je moc pěkný. Nedíváte se na něj přespříliš často? K placení se stačí podívat přece jen jednou.

2. Naše obočí mluví za nás. Když spárujete zvednuté obočí s úsměvem, říkáte, že se vám líbí to, co vidíte.

Možná už bych se měla otočit.
Možná už bych se měla otočit. | Zdroj: istock.com

3. Spousta očního kontaktu, úsměvů a chichotání nebo smíchu i těm nejméně vtipným historkám. Příliš hlasité, bouřlivé chování, to je jisté znamení, že chcete, abys si vás všiml. Že se tak chová vaše kolegyně, kdykoliv jste na poradě? Není tam náhodou mnohem více mužů? Ona není divná, jen flirtuje.

4. K očím a smíchu přibíráme vlasy a tělo. Otáčení pramene vlasů kolem prstů, časté sahání si do vlasů a tzv. pročesávání. Ne, nesvědí vás hlava, odhalujete tvář a flirtujete.

To je tak zajímavé, co říkáš.
To je tak zajímavé, co říkáš. | Zdroj: istock.com

5. Vlasy nám nestačí a začínáme se dotýkat těla. Když si žena často hladí rty, krk nebo klíční kost, posílá signál, že se jí muž velmi líbí. Jsou to podvědomá sexy gesta. Žena začíná být nervózní a hraje si s náušnicí nebo náhrdelníkem či prstenem na ruce. Nemá-li šperky, hraje si se stopkou sklenice od vína, přejíždí okraje skleničky a snaží se upoutat pozornost.

6. Doteky. Zájem ženy prozradí i to, jak se muže dotýká. Doteky paží, v oblasti hrudníku. Ano, takovéto sbírání imaginárních nečistot z mužova saka není znakem touhy po dokonalé čistotě, tady se flirtuje.

7. Každý má osobní "bublinu" asi 45 cm. Když se ženě někdo líbí, používá různé "výmluvy", jako jsou natažení se pro nepotřebnou tužku, lehké otření, když míjí muže ve dveřích, zkrátka malé záminky dotknout se.

Jéé, to je tak vtipné, že se o tebe musím opřít.
Jéé, to je tak vtipné, že se o tebe musím opřít. | Zdroj: istock.com

8. I nohy nás prozradí. Oční kontakt, vlasy, úsměvy a k tomu špička nohy natažená směrem k člověku, který se nám líbí. Je to jasné.

9. Víte, proč se tanec považuje za nejvíce intimní a sexy? Protože zrcadlíte své pohyby. Nemusíte ani tančit, vaše pohyby vás prozradí. On si sáhne do vlasů, vy také, podepře si bradu, vy také, jste na stejné vlnové délce a tady to jiskří.

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!