Jaká bude minimální mzda v roce 2022?

Jaká bude minimální mzda v roce 2022? Zdroj: Profimedia.cz

Zrzka od vedle píše o příhodách holky z korporátu.
2
Fotogalerie

Holka z reklamky: Čokoládou a medvídkem proti pondělkům!

Nový výzkum amerických vědců odhalil naprosto šokující věc: Pondělí je nejméně oblíbeným dnem v týdnu. Holka z reklamky vzpomíná na svoje korporátní začátky a na to, jak těžko tehdy pondělní rána snášela. A jak je vlastně těžko snáší doteď.

Na vědomost se dává, že američtí vědci přišli s dalším zlomovým výzkumem! Z dotazníkového šetření, kterého se zúčastnily čtyři tisíce dospělých Američanů, vyplývá, že celých 58 % z nich označuje pondělí jako svůj nejméně oblíbený den. V závěsu za pondělím je pak hned úterý a neděle. Nejsem si sice úplně jistá, že je nutné pro tyhle výsledky zajišťovat vědecké podklady, ale budiž. My moudřejší už jsme to věděli dávno; známe totiž Garfielda a jeho animovaná životní moudra.

TIP NA VIDEO: Jaká bude minimální mzda v roce 2022?

Video placeholde

V únoru 2020 Garfield přejmenoval pondělí na Den „Zůstaňte v posteli s medvídkem“ a já si myslím, ba dokonce jsem si jistá, že tahle kočka má něco do sebe a ví, co říká. Představte si svět, ve kterém se v pondělí ráno nemusíte prohrabávat všemi těmi nedodělky z pátku. Žádné vstávání, pošmourno a svetr, co kouše. Kdybych si mohla vybrat, tak stoprocentně pondělím volně navážu na víkend a hned po velké snídani a procházce s čubou se vrhnu zpátky do peřin. Podle statistik je pondělí nejen nejméně oblíbeným dnem, ale i tím nejsebevražednějším. Takže to není tak, že jsem jen líná!

Chápu všechny ty dospělácké důvody, proč to není možné, ale stejně se nevzdávám. Jsem minimálně toho názoru, že na recepci každého slušného korporátu by měla být KPB – krabička preventivního bezpečí. Taková krabička by měla obsahovat měkoučkou deku, termohrnek s připravenou směsí čaje/kakaa, klapky na oči a špunty do uší, čokoládu a medvídka. O velikosti medvídka jsem ochotná diskutovat, ale čokoládu chci mléčnou.

Pamatuju dny, hlavně na začátku mého působení v korporátu, kdy bych za deku a objetí dala klidně i stravenku. Do týmu nám teď zrovna nastoupil nový kolega. Zatímco celý den kopíroval screenshoty z jednoho souboru do druhého, já jsem si vzpomněla na to peklo, když ráno vstanete, uvědomíte si, že je pondělí, a než stihnete schovat hlavu pod polštář, z druhé strany přiletí myšlenka, že je ještě k tomu pondělí v nové práci. V té době jsem taky zjistila, že zkušební doba je vlastně víc než co jiného hlavně test pevných nervů – alespoň pro nás introverty. Jít totiž každý den do nové práce s vidinou seznamování se s dalšími a dalšími kolegy, to je buď na využití KPB, nebo na výpověď.

Naštěstí američtí vědci na svých výzkumech pracují pilně jako včely, díky čemuž vznikla ještě jiná, řekla bych až motivační studie. Rozhodně mě motivovala nedat výpověď během drobných počátečních karambolů v mediálním světě. V této studii se totiž dočtete, že být bez domova škodí vašemu zdraví. Může se sice zdát, že když nežijete mezi čtyřmi stěnami z umakartu, máte více čerstvého vzduchu, pohybu a pravděpodobně vám ani nehrozí obezita, ale na druhou stranu, ty stěny jsou taky fajn. Ani střecha není k zahození a třeba topení a tekoucí voda, to už je vyloženě hitparáda, obzvláště v zimě. A taky na jaře, na podzim a v létě, jak odhalilo mnoho dalších výzkumů. Když nad tím tak přemýšlím, pondělí je vlastně ještě docela fajn.