.

. Zdroj: Anna Kovačič (archiv Mojí psychologie)

Usínáte uprostřed dne? 4 tipy, jak si poradit s podzimní únavou

Přejete si v těchto dnech upadnout do zimního spánku a vylézt ze svého „doupěte“ zas až na jaře? Poradíme vám, jak přežít podzimní dny bez únavy.

Nastavte tvář slunci

Právě teď, ještě víc než v jiných ročních obdobích, je důležité trávit čas na čerstvém vzduchu a na denním světle. Pokud chodíte z práce až za tmy, zajděte si alespoň ven pro oběd a dopřejte si třeba malý soukromý piknik na lavičce.

Myslete na hydrataci

V letních parnech se zdá přirozené mít u sebe neustále láhev vody, ale když se ochladí, žízeň se nepřipomíná tak intenzivně. Ale jednou z nejčastějších příčin únavy je právě dehydratace. Vyzkoušejte kokosovou vodu Cocoxim nebo mějte na pracovním stole stále sklenici s vodou, kterou si můžete oživit ovocnými a bylinnými extrakty Waterdrop.

Jděte dřív spát

Všichni víme, jak se budeme druhý den cítit, když si nedopřejeme dostatečný spánek. Věřte, že když počítač zaklapnete o hodinu dřív, nedodělanou práci zvládnete druhý den mnohem lépe a ranní vstávání nebude tak děsivé.

Jezte podle sezony

A nemusí to být jenom dýňová polévka a svatomartinská husa. Podzimní dieta může obsahovat kořenovou zeleninu, luštěniny, houby a ryby. Z koření fungují zázvor a kurkuma.

Článek najdete v nejnovějším vydání časopisu Moje psychologie s Lindou Rybovou na titulce. Objednat si ho můžete i přes sms. Jak?

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

PSYCHOLOGIE1811W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: PSYCHOLOGIE1811W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

.
. | Zdroj: Anna Kovačič (archiv Mojí psychologie)