...

... Zdroj: iStock.com

Stárnutí podle horoskopu: Kdo to zvládne s noblesou a kdo bude za každou cenu "forever young"?

Každý se se stárnutím vyrovnává jinak. Někteří lidé jsou aktivní a šik a jejich věk je opravdu jen číslo. Další jsou inspirací, jiní chtějí působit věčně mladě a je to spíš trapas a nemálo jich také skončí jako nevrlí kritici všeho nového. Pokud věříte na to, že váš osud a vlastnosti ovlivňuje datum narození, podívejte se, co říká o vašem stárnutí.

Beran

Berani si s věkem hlavu nelámou. Snaží se žít tak, jak žili vždycky, a na fyzické neduhy hledí s překvapením. Někdy je pro ně stárnutí tvrdé právě proto, že duše chce, ale tělo už se brání.

Čím jim uděláte radost? Beranovi určitě nedávejte teplé papuče a hůlku, pokud se tedy v hůlce neskrývá mečík nebo baňka s alkoholem. Dobrá restaurace, koncert oblíbené kapely (Mick Jagger už je také senior) nebo přiměřeně akční výlet potěší víc.

Další znamení naleznete v následujících kapitolách>>>

Pokračování 2 / 12

Býk

Býci jsou tvrdohlaví a s věkem se to nelepší. Dokonce ani s dobrotivými babičkami nelze hnout. Také někdy mívají problémy s nadváhou. Jsou to „držáci“, pokud nenarazí na onkologickou chorobu. Léčbu pak snáší velmi špatně. Čím jim uděláte radost? Potěší je hezké věci, dobré jídlo, pohodlný hotel. Býci jsou požitkáři, mají rádi pohodlí a ve vysloveně extrémních výkonech si většinou nelibují ani v mládí.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Nepokojnou blíženeckou povahu nezastaví ani stáří, stále zkouší něco nového, dokud tělo a mysl slouží, neberou na léta ohled. Čím jim uděláte radost? Něčím bláznivým. Změnili jen srst, ne zvyky, takže je pro ně důležité dělat něco, co je opravdu baví, a pokud je chcete potěšit, musíte si dát práci a zjistit, pro co planou právě teď.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 4 / 12

Rak

Raci kolísají mezi dvěma extrémy. Buď nikdy nedospějí a tráví život v oddílových hrách, nebo se naopak velmi rádi převtělí do stařešiny rodu a pevně se usadí v rolích dědečků a babiček. V obou variantách se rádi starají o ostatní, rozdíl je jen v tom, komu svou péči věnují.

Čím jim uděláte radost? Potěšíte je tím, že se o ně zajímáte, tím, že chcete slyšet jejich názor, že jim dáváte najevo lásku a loajalitu a vážíte si jich. Hodně na tom lpí, a i když někdy dokážou utajit, že se jich nedostatek lásky nedotýká, ve skutečnosti trpí.

Pokračování 5 / 12

Lev

Lvi touží po obdivu vždycky, tedy i ve stáří, kdy navíc mají pocit, že jim nahrává i věk. Mírně ztloustnou a šíří blahosklonná moudra. Někdy jsou těžko snesitelní, někdy dobrotiví.

Čím jim uděláte radost? Radost jim udělá obdiv, chvála, to, že pro ně zorganizujete nějakou „lesklou“ akci, kde budou za hvězdu, i kdyby to měla být vernisáž fotek z dovolené. Pokud chcete být laskaví, ušetřete je konfrontace s těmi, kdo jsou mladší a silnější.

Pokračování 6 / 12

Panna

Panny jsou kritické pořád a s věkem se to nezlepšuje. Udržují si dobou kondici do vysokého věku a vypadají výborně, rozhodně je spíš najdete na poznávacím zájezdu, než aby se popelily s vnoučaty na zahrádce.

Čím jim uděláte radost? Když vezmete na vědomí jejich rady a zkušenosti, když jim umožníte se rozvíjet. Potěší je odborná literatura, zájezdy na zajímavá místa nebo třeba návštěva muzea.

Pokračování 7 / 12

Váhy

Vahám záleží na vzhledu a společenské úrovni v každém věku. Pečují o sebe, hubnou, nevyhýbají se plastikám ani drastickým dietám. Pánové cvičí. K vnoučatům jsou Váhy laskavé, ale „odtud potud“. Čím jim uděláte radost? Potěší je, když se nebudou muset přemáhat. Nesnažte se organizovat nic, o čem nevíte jistě, že to má vaše Váha v oblibě, a snažte se ji nezatížit pocitem povinnosti.

Pokračování 8 / 12

Štír

Štíři ze sebe rádi dělají moudré učitele, takový Obi-Wan Kenobi je pro Štíra dokonalý vzor. Bohužel, jako filozofové a myslitelé se často vidí i Štíři, kteří nad ostatními intelektuálně nijak neční, to jim ale nebrání považovat své názory za jediné správné. Čím jim uděláte radost? Rozhovor, ve kterém dokážou, že jim to ještě pálí, je pro ně výhra, intelektuální výzva i situace, ve které osvědčí odvahu. Nechtějí složit zbraně, takže je k tomu nenuťte.

Pokračování 9 / 12

Střelec

Pro Střelce stáří neexistuje. V jejich dobrodružném aktivním životě nemá místo, navíc se na nich stáří většinou nepodepíše příliš krutě, takže jsou aktivní do vysokého věku. Někdy však kult věčného mládí přehánějí a působí u toho trochu trapně. Čím jim uděláte radost? Chovejte se k nim prostě jako vždycky, jako v dobách, kdy byli mladší a při síle. Neměňte kvůli nim dovolenou na seniorský pobyt, snažte se nepřipomínat jim věk.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Kozoroh je „nejstarším“ znamením horoskopu a Kozorozi se tak nějak brodí proti proudu času. Malí Kozorozi jsou zodpovědní a upjatí, s věkem však rozvazují a ve vysokém věku nejen dobře vypadají, ale jsou i přístupnější novotám, než byli v mládí. Čím jim uděláte radost? Kozorozi mají poměrně stabilní záliby, které věkem nemění. Toho se držte. Neříkejte jim „babi“, nepitvořte se na ně, nebo budete čelit pohrdání hlubokému jako Macocha.

.
. | Zdroj: iStock

Pokračování 11 / 12

Vodnář

Vodnáři, podobně jako Kozorozi, si své vážné a zodpovědné období odbudou v dětství, s věkem jsou pak čím dál výstřednější a ve stáří často vysloveně punkoví rebelové. Čím jim uděláte radost? Dobrý alkohol, dobrá společnost, rušná akce, to, že chápete, že jejich život nedohasl a že mohou toužit flámovat i milovat stejně jako zamlada.

Pokračování 12 / 12

Ryby

Ryby snáší vysoký věk nejhůř. Mají hrůzu ze smrti, mají strach, že nestihnou všechno, co chtěly, utíkají hnané bičem času a moc pohody si neužijí. Plní svůj napjatý plán, jako by činnost mohla stáří zaplašit, bohužel si tím často samy škodí a okolí stálý stres, který šíří, také moc neoceňuje. Čím jim uděláte radost? Tím, že je zpomalíte tak, aby si toho nevšimly, a sejmete z nich některé povinnosti, aniž byste jim to otloukli o hlavu. Přiveďte je na jiné myšlenky, to potřebují nejvíc.