.

. Zdroj: AsisTeam s.r.o.

Půjčky na bydlení pro mladé: Máme pro vás 3 alternativy

Všichni mladí lidé mají spousty snů a cílů. Mnohé jsou poměrně vzdálené a jiné naopak splnitelné. Jakýmsi pojítkem u všech je touha po samostatnosti a vlastním bydlení. Není se čemu divit, být s rodiči navěky přece není možné a každý potřebujeme dostatek svého soukromí. Pořízení nového bydlení je finančně velmi náročné. Naštěstí na trhu existuje hned několik alternativ úvěrů, které lze využít. My se na některé z nich podíváme mnohem podrobněji.

Státní půjčky pro mladé se budou měnit

Do oblasti bydlení se konečně rozhodl vstoupit stát, který až do 31. 7. 2018 přijímal žádosti o úvěry. Ty existovaly ve dvou podobách. Program 150 nabízel celkem 150 000 korun na rekonstrukci mladým párům do 36 let majícím jedno nezletilé dítě. Program 600 nabízel 600 000 korun. V obou případech se jednalo o účelový úvěr. Pokud na bydlení nyní příliš nespěcháte, nebojte se počkat. Aktuálně k zákonodárcům míří novela, která by měla sumy zdvojnásobit a vše se obejde bez onoho nezletilého potomka, jenž byl vcelku velkým zádrhelem.

Klasické hypotéky jako standardní řešení

Hypoteční úvěry jsou stále lákavé. Vždyť získat jejich prostřednictvím lze poměrně solidní částky, a to až do 70 % hodnoty zastavené nemovitosti. Ve výjimečných případech je možné dosáhnout i na variace se zástavou 80 % nemovitosti. V každém případě se úroková sazba stále pohybuje okolo velmi přijatelných 2 %. Že vám chybí k získání hypotéky hotovost do začátku? Pomoct vám může krátkodobá půjčka od nebankovní společnosti.

Nebankovní dlouhodobější úvěry

Pokud máte aktuálně nějaké nesplacené závazky, pak bude nejspíše nezbytné obrátit se ihned na nebankovní společnost. Nebankovní půjčka na bydlení není ničím výjimečným! Jen je u ní nezbytné zaměřit se na úrokovou sazbu a celkový přeplatek. Počítat je třeba s tím, že přeplatíte více než u banky!