Video placeholde

Pár tipů, které vás naučí mít se rádi. Jak proběhla akce Back to spirit?

Většina z nás by asi souhlasila s tvrzením, že dnešní doba je hektická. A také s tím, že hodně věcí dělá člověk proto, že to někdo chce nebo že "se to dělá". Zastavit se a zjistit, co vlastně chci já, není jednoduché. Když máte ovšem správnou motivaci a někdo vám poradí, jak na to, jde to mnohem lépe!

A právě hledání cesty k sobě a ke svému nitru bylo hlavním tématem podvečeru s časopisem Moje psychologie, který proběhl ve čtvrtek 14. června v pražském Mánes Art Café.

Zpomalte

Asi každý, kdo se tak trochu zabývá osobním rozvojem anebo prostě tím, jak žít spokojený život, určitě slyšel poučku, že by měl zpomalit. Psychoterapeut Jan Kulhánek dal při své přednášce přítomným pár otázek: "Představte si, že máte čas pro sebe a neděláte nic – znervózňuje vás to? Cítíte se zoufale, když musíte jednat s člověkem, který je pomalý? Bolí vás často hlava nebo záda, nemáte vysoký tlak nebo další problém? Pokud si na následující otázky odpovíte ano, bylo by asi na čase se zpomalením začít více zabývat."

Každému bude určitě vyhovovat něco jiného. Pro začátek můžete zkusit naši dietu pro duši.

Poslouchejte sám sebe

Další přednášky se často točily kolem tématu "obrácení se sám k sobě". Své tipy na zpomalení a na to, jak více naslouchat sám sobě, představila koučka Štěpánka Hojdová, velký ohlas měla i přednáška Michala Mynáře na téma: Jak můžete tím, že budete dělat méně, získat ze svého života mnohem více. Eva Jungrová hovořila na téma Jak se přestat trápit zbytečnostmi, více o sebeřízení v čase prozradila Iveta Hojdová.

Mějte se ráda

Pro ty, kteří nechtěli jen poslouchat, byly připraveny reflexní masáže Karla Tejčka, workshop známé propagátorky slow fashion Lubici Skalské a také spousta úžasných tipů na to, jak si zpříjemnit den. Bachovy esence, kosmetika Mary Kay, aromaterapeutická kosmetika Puressentiel a další voňavé věcičky mohou zvednout sebevědomí, náladu a pomoc k tomu, abychom se měly raději.

Čtyři hodiny plné inspirace uběhly rychle. Pokud jste letošní Back to spirit nestihli, podívejte se na reportáž. A sledujte časopis Moje psychologie a náš web, aby vám další inspirativní večer už neunikl.

Video placeholde