Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Cukrář Skála a Iveta Fabešová

Vánoce bez práce: Kde v Praze seženete nejlepší cukroví, vaječňák nebo vánočku?

Řešit cukroví nebo vánočku v listopadu se může zdát až hujerovsky brzy, ale opak je pravdou. Pokud chcete mít letos Vánoce bez práce, právě teď je ideální čas pochutiny objednat. Přidáváme i tipy na jedlé vánoční dárky anebo vaječňák, protože ten se dá popíjet klidně už teď.

Cukrárna Myšák

Cukrárna Myšák dokáže období Vánoc usnadnit ve všech směrech. Od dob pandemie funguje její e-shop, kde si kromě hotových produktů – cukroví, vánočky a vaječňáku – můžete zakoupit i těsta na cukroví nebo likér na svařák. Letošní novinkou je luxusní adventní kalendář s pralinkami z čokolády Valrhona (ve složení mléčná, hořká, karamelová, mandlová, bílá s pistácií a malinová) a s krásnou ilustrací od Yvety Kroupové.

Objednávejte zde.

TIP NA VIDEO: Kde se vzala tradice vánočních perníčků?

Video placeholde

Cukrář Skála

Svou vánoční nabídku vystavil i vyhlášený podnik s několika pražskými pobočkami Cukrář Skála. Na e-shopu najdete nabídku dvanácti druhů cukroví (nechybí třeba pracny, linecké s meruňkovým džemem nebo polomáčené banánky), klasický i karamelový vaječný koňak a vánočku s rozinkami, samozřejmě s možností objednat si ji na konkrétní den.

Objednávejte zde.

Anežka Praha

Anežka Praha je novým místem na pražské gastro mapě, které stojí za to objevit. Nachází se v komplexu Anežského kláštera a nabízí hluboký smyslový zážitek – vedle jídla a pití jsou zážitkem gotické prostory ozářené růžovými neony. Anežka je zkrátka prostor, který s návštěvníky navazuje intimní vztah. Aktuálně nabízí sadu tradičního cukroví, takže pokud jste o tomto místě ještě neslyšeli, možná je to impuls, proč se zde zastavit.

Objednávejte přes Instagram.

Café Jen

Občas není potřeba něco na doma, ale něco, čím můžete potěšit druhé – třeba jedlý dárek. Pro tyto příležitosti je tu e-shop oblíbeného vršovického brunchového podniku Café Jen, kde si můžete objednat speciální vánoční balíčky s kávou, cukrovím nebo výbornou granolou. Součástí ale mohou být i ingredience jako džem na linecké nebo sirup na svařák – v kombu s lahví červeného vína ideální dárek třeba pro kamarádku.

Objednávejte zde.

Kristyjan Chocolatiers

Také dejvický butikový obchod s čokoládovými pralinkami chystá každý rok speciální vánoční nabídku – pralinky s příchutí vánočního cukroví. Z loňska se vracejí oblíbená vosí hnízda, linecké cukroví a vanilkové rohlíčky, nově přibudou také pracny a išelské cukroví. Krásný předvánoční dárek podtrhuje zlatá krabička.

K dostání od pondělí zde.

Iveta Fabešová

Kde mají v Praze nejlepší vaječný likér? Jednoznačně ve Werichově vile, kde svou cukrárnu provozuje Iveta Fabešová. Její vaječňák byl vyhlášený už v době, kdy působila v If Café, nyní si ho vymazluje ještě víc. Letos ho umíchala s výběrovým rumem Ron Esclavo Gran Reserva.

Objednávejte zde.