Mini quiche s hruškami a kozím sýrem

Mini quiche s hruškami a kozím sýrem Zdroj: Johana Střížková

Lahodné francouzské koláče: Mini quiche s hruškami a kozím sýrem

Francouzský kruhový koláč z jednoduchého těsta má nespočet možných variant. Vyzkoušejte třeba mini quiche s kozím sýrem, hruškami a vlašskými ořechy. 

MINI QUICHE S HRUŠKAMI A KOZÍM SÝREM

4 malé koláčové formičky

Příprava: 30 minut + 60 minut chlazení + 30 minut pečení

Korpus: 250 g hladké mouky + na podsypání, 100 g studeného másla, 2 lžíce jemně mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 2–3 lžíce studené vody, špetka soli

Náplň: 2 hrsti kadeřávku, 50 g ementálu, 3 vejce, 200 ml smetany 31%, 1 měkká hruška, 70 g zrajícího kozího sýra, 50 g čerstvého kozího sýra, sůl a pepř

Postup:

1. Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, mleté ořechy, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní těsto. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na hodinu odpočinout do ledničky.

2. Vychlazené těsto rozdělte na čtvrtiny a rozválejte na pomoučněné ploše na pláty tenké asi 3 mm a přeneste ho do formiček. Prsty těsto zatlačte do všech záhybů a přebytečné kousky odkrojte. Dejte chladit do ledničky.

3. Kadeřávek natrhejte na kousky, spařte ho vroucí vodou, zchlaďte, vyždímejte a osušte. Nahrubo nastrouhejte ementál, vejce v míse rozmíchejte se smetanou, směs osolte a opepřete. Hrušky rozkrojte na čtvrtiny, zbavte jádřince a každou čtvrtku pokrájejte na plátky.

4. Na vychlazené korpusy rozdělte ementál a kadeřávek, zalijte vaječnou směsí, přidejte plátky hrušek a kolečka zrajícího sýra. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Před podáváním posypte nadrobeným čerstvým kozím sýrem a nasekanými vlašskými ořechy.

ZVEME VÁS NA F.O.O.D. piknik!

V neděli 2. září se na vás od 11:00 do 19:00 těšíme na Ladronce!

Piknikové koše plné dobrot, atraktivní program, skvělé jídlo… To je ideální důvod přijít na F.O.O.D. piknik, dát si tu schůzku s někým, s kým jste se dlouho neviděli, a užít si den společně.

Na celý den máme připravený program, který bude moderovat autor Gastromapy, člen Gastrokroužku a náš spolupracovník Lukáš Hejlík.

Na pódiu vám předvedou své kuchařské umění klíčové osobnosti Gastrokroužku, tedy i šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Darina Křivánková.

Těšte se mimo jiné na show Markéty Pavleye alias Kitchenette, Jany Králikové ze Zásadně zdravě a Jirky Kuči z blogu Kitchen Story.

Na místě si, tak jako je zvykem, budete moci koupit piknikové koše, dát si něco dobrého u stánků farmářů a kulinářů, rozložit piknikovou deku a užívat si den.

Kde jinde by se měli lidé scházet než nad dobrým jídlem. Sledujte nás na foodpiknik.recepty.cz.

.
. | Zdroj: redakce Dieta