Food srpen

Food srpen Zdroj: archiv

Dokonale vypečené kuře: Zkuste ho s nádivkou a zeleninou!

Na křupavém kuřátku si pochutná celá rodina. Vyzkoušejte trochu jiný recept, který si rozhodně oblíbíte! 

BABY KUŘÁTKA S NÁDIVKOU A ZELENINOU

4 porce

Příprava: 40 minut + 50 minut pečení

Suroviny: 4 housky, 1 svazek petrželky, 1 svazek tymiánu, 4 lžíce másla + na kuřata, 100 ml mléka, 2 vejce, 2 baby kuřátka, 1 svazek mrkve, 1 hrst zelených fazolek, 1 svazek stonkové brokolice, 1 hrst kadeřávku, sůl a pepř

Postup:

1. Pečivo nakrájejte na kostičky, nasekejte petrželku, z tymiánu otrhejte lístky. Vše dejte do mísy, promíchejte, zalijte rozpuštěným máslem a mlékem, ochuťte solí a pepřem. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte do mísy a promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do základu nádivky.

2. Kuřata omyjte včetně břišní dutiny, důkladně je osušte a naplňte nádivkou. Neplňte je až po okraj, nádivka během pečení nabyde. Kuřátkům svažte nohy, potřete je máslem, osolte a dejte do pekáče. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 50 minut. V průběhu pečení podlijte trochou vody a průběžně přelévejte výpekem.

3. Zeleninu očistěte a mrkve podélně rozkrojte. Do hrnce s vroucí vodou dejte nejprve mrkve, po třech minutách fazolky a stonkovou brokolici. Po dvou minutách varu vše sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.

4. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a dejte do ní všechnu předvařenou zeleninu i kadeřávek. Restujte, dokud zelenina nezačne chytat barvu, postačí pár minut. Dochuťte solí a pepřem. Na každý talíř dejte restovanou zeleninu, půl baby kuřátka s nádivkou a vše přelijte výpekem.

Tip: Kůrka bude křupavější, když ji chvíli před dokončením potřete medem nebo třeba koňakem. To dělají sacharidy.

Další inspiraci na skvělé jídlo můžete načerpat na konci prázdnin:

.
. | Zdroj: redakce Dieta

ZVEME VÁS NA F.O.O.D. piknik!

V neděli 2. září se na vás od 11:00 do 19:00 těšíma na Ladronce!

Piknikové koše plné dobrot, atraktivní program, skvělé jídlo… To je ideální důvod přijít na F.O.O.D. piknik, dát si tu schůzku s někým, s kým jste se dlouho neviděli a užít si den společně.

Na celý den máme připravený program, který bude moderovat autor Gastromapy, člen Gastrokroužku a náš spolupracovník Lukáš Hejlík.

Na pódiu vám předvedou své kuchařské umění klíčové osobnosti Gastrokroužku, tedy i šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Darina Křivánková.

Těšte se mimo jiné na show Markéty Pavleye alias Kitchenette, Jany Králikové ze Zásadně zdravě a Jirky Kuči z blogu Kitchen Story.

Na místě si, tak jako je zvykem, budete moci koupit piknikové koše, dát si něco dobrého u stánků farmářů a kulinářů, rozložit piknikovou deku a užívat si den.

Kde jinde by se měli lidé scházet, než nad dobrým jídlem. Sledujte nás na foodpiknik.recepty.cz.

...
... | Zdroj: Redakce Dieta

Aktuální srpnové vydání magazínu F.O.O.D. si můžete koupit i přes SMS.

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

FOOD1808W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: FOOD1808W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 49 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

Food srpen
Food srpen | Zdroj: archiv