Jarní kouzla s kozím sýrem, špenátem a ředvičkami

Čekali jsme na ně řadu měsíců. První ředkvičky, mladý špenát a svěží jarní cibulka jsou konečně tady. Nejlepší z celého roku je teď i čerstvý kozí sýr. Jak si je užít nejlépe?

Panenka s ředkvičkami

Vepřová panenka s ředkvičkami

4 porce, příprava: 40 minut

Suroviny na hummus: 2 šálky bílých fazolí, 1 malá cibule,3 stroužky česneku, sůl, olivový olej, 1 citron, semínka bílého a černého sezamu

Na maso: 800 g vepřové panenky, sůl a hrubě mletý pepř olivový olej

Na salát: 1 svazek ředkviček, 100 g drobných žampionů, 2 šálky rukoly, 2 lžíce ředkvičkových klíčků, 1 lžíce bílého vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, třtinový cukr na dochucení

Fazole nechte nabobtnat, sceďte je a s oloupanou cibulí a nasekaným česnekem uvařte na skus. Odstavte, osolte. Po 10 minutách vyjměte cibuli a sceďte ji. Přilévejte olivový olej a mixujte do hladké konzistence.

Dochuťte citronem a opraženým sezamem. Troubu rozehřejte na 180 °C. Panenku osolte a opepřete, na rozehřátém oleji ze všech stran zatáhněte. Pečte ji 8 až 15 minut, přikryjte alobalem a nechte asi 15 minut dojít. Po vychladnutí nakrájejte na plátky.

Nakrájejte ředkvičky a žampiony, promíchejte s klíčky. Z octa, oleje a cukru umíchejte zálivku a propojte jí salát. Maso podávejte s hummusem a salátem.