...

... Zdroj: iStock.com

Jaké věty nejvíc naštvou jednotlivá znamení? Na tohle si dejte pozor!

Slova mají velkou sílu, dokážou víc, než si myslíte. A jakmile jednou něco vyslovíme, už to nemůžeme vzít zpět. To je taky důvod, proč bychom se měli někdy raději pořádně zhluboka nadechnout, a teprve pak mluvit. Existují určité fráze a věty, které u každého znamení zvěrokruhu spustí červené signalizační světlo. Buď je tím naštvete, rozzuříte, nebo jim ublížíte, případně všechno dohromady.

Beran

Počkej chvíli

Lidé ve znamení Berana jsou od přírody velmi neklidní a úzkostní. Nenávidí, když musí čekat. Nikdy jim tedy neříkejte věty typu, aby počkali, nebo „zavolám později“. Pokud jim tohle budete říkat, budou nuceni přemýšlet o situaci víc, než je zdrávo, a poškodí to jejich ego.

beran
beran | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 2 / 12

Býk

Hlídám tě

Býci nenávidí, když je někdo pořád sleduje a hlídá. Nesnášejí taky lidi, kteří jsou narcističtí a neustále chválí sebe sama. Pokud jim budete pořád stát za zády a hlídat je nebo je budete pořád kontrolovat, ještě to zhoršíte. Zvláště pokud jde o jídlo – na to jim nesahejte, natož abyste jim ho zakazovali.

býk
býk | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 3 / 12

Blíženci

Zachovej klid

Lidé ve znamení Blíženců jsou známí tím, že jsou velmi expresivní, takže fráze typu „prosím, zavři už pusu“ nebo „nemůžeš mlčet?“ je totálně naštve a rozhodí jejich ego. Taky je nikdy nebombardujte otázkami typu, proč jsou najednou tak zticha nebo proč se neusmívají. Prostě k tomu mají svůj důvod, nic nedělají náhodou. Tak je nevyslýchejte.

blíženci
blíženci | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 4 / 12

Rak

Nech mě laskavě mluvit

Raci nenávidí, když je někdo začne v jejich monologu přerušovat nebo když je někdo požádá, aby mlčeli a nechali nejprve mluvit je. To považují za velmi neuctivé, navíc se jim nelíbí změny harmonogramu. Proto se nikdy nepokoušejte měnit časování, jakmile už něco dohodnete.

rak
rak | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 5 / 12

Lev

To ti nesluší

Lvi jsou si skutečně vědomi svého vzhledu a šarmu. Vyvarujte se tedy toho, abyste jim říkali věty jako „ten druhý v tom vypadá líp“ nebo „to ti moc nesluší.“ To jsou fráze, které Lvy úplně rozhodí a naštvou. Jim prostě musíte mazat med kolem huby.

lev
lev | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 6 / 12

Panna

Je mi jedno, co si myslíš

Panny jsou pragmatické a analytické, moc vášní v nich nenajdete. Jsou skromné a nenávidí, když jim někdo neprojevuje úctu. Nelíbí se jim, když se jim říká něco ve smyslu „na vašem názoru nezáleží“ nebo „je mi jedno, co si myslíš.“ Ony potřebují cítit, že jejich názor je pro vás důležitý.

panna
panna | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 7 / 12

Váhy

Rychle se rozhodněte

Každý ví, že Váhy nenávidí spěch, takže jim říkat, aby se honem rychle rozhodly pro jedno z řešení, je to nejhorší, co jim můžete říct. Natož když kolem nich poletují dva potenciální partneři a musejí se pro jednoho z nich rozhodnout. Chci to vědět hned – to je věta, která je staví pod obrovský tlak, a tyhle situace nenávidí.

váhy
váhy | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 8 / 12

Štír

Dávám ti ultimátum

Štíři jsou velmi citlivá, nenávidí pocit, že by mohli být někým nahrazeni, ať už je to přítel nebo partner. Jsou taky alergičtí na slovo „ultimátum“. Nesnášejí ultimáta, vytváří to v nich zbytečné tlaky a je méně pravděpodobné, že by pak udělali to, co po nich chcete.

štír
štír | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 9 / 12

Střelec

Mám těžký život

Střelci jsou optimisté a nesnášejí lidi, kteří před nimi říkají negativní fráze typu: „Můj život je těžký“, „jsem opravdu nešťastný“, „nevím, co mám dělat.“ Tito lidé nevěří, že je nutné druhým neustále sdělovat svoje problémy. A i když oni sami je mají, dělají vše proto, aby je neměli. Jejich život nestojí na trablech a rádi vždy hledají řešení. Leklé ryby a mrtvé kachny nesnášejí.

střelec
střelec | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 10 / 12

Kozoroh

Proč to vždycky děláš?

Kozorozi nenávidí, když je někdo soudí, takže prohlášení typu „Proč to vždycky děláš?“ nebo „Nemůžeš s tím už přestat?“ jednoduše nesnášejí. Okamžitě si jsou totiž vědomi toho, že nedělají vše tak, jak mají, a cítí se jako u soudu. Nesnášejí taky půjčování peněz, protože si myslí, že by to mohlo ovlivnit v budoucnu jejich vztahy.

kozoroh
kozoroh | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 11 / 12

Vodnář

To je ale hloupý nápad!

Vodnáře zraníte ze všeho nejvíc, když je nerespektujete nebo neoceníte myšlenku či nápad, který dostanou. Díky tomu se pak cítí nekompetentní a hloupí. Proto je třeba opatrnosti se slovy, která chceme sdělit Vodnáři. Taky nesnášejí, když za ně někdo začne dělat pořádek, rádi si vše udělají sami. Díky tomu mají pocit, že mají kontrolu nad svým životem.

.
. | Zdroj: shutterstock.com

Pokračování 12 / 12

Ryby

Slyšel jsem, jak se o vás mluví

Ryby nemají rády, když jsou součástí pomluv a drbů. Nelíbí se jim to, takže je to ani nepobaví. Nemají rády také lidi, kteří o nich mluví ošklivě. Pro ně je důležité, co si o nich druzí myslí. Někteří lidé potřebují k posílení ega vědět, co si ostatní myslí, ale Ryby k nim nepatří. Nenávidí ponižování, protože to ubíjí jejich sebevědomí.

.
. | Zdroj: shutterstock.com