...

... Zdroj: iStock.com

6 znamení, která častěji upadají do toxických vztahů. Jste mezi nimi?

Žádné znamení není předurčené k tomu, aby mělo jen nešťastné vztahy, ale je dobré vědět, co může hrozit, když se láska vymkne z kloubů.

Býk

Býk nechce být sám. Může být nezávislý individualista, ale samota mu nesvědčí. Je pak nervozní a nespokojený. Ne vždycky má vztah na celý život, ale snaží se a podobně jako vlci věnuje svou lásku a oddanost tomu jedinému, kterého si vybral. Tato osoba se stává důvodem k životu; neradi se Býci od milovaných osob jakkoliv vzdalují. Svého partnera by měli nejraději s sebou všude.

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Pokračování 2 / 6

Lev

U Lvů se zdá, že nemohou být okouzleni ničím jiným než odrazem v zrcadle, ale není to pravda. Lvi jsou totiž v lásce majetničtí, vyžadují loajalitu a pozornost. V partnerství jsou žárliví, nechtějí, aby jejich partner věnoval pozornost čemukoli jinému než jim. Partnera kontrolují, a pokud věci naberou špatný směr, jsou podezřívaví a snadno se stane, že vztah pohltí tělo a duši v paranoii a posedlosti.

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Pokračování 3 / 6

Vodnář

Vodnář zpravidla nemá vztahy, které ho úplně pohltí, ale když ano, je to obvykle důsledek posedlosti. Vodnáři milují výjimečnost a tajemství, a pokud usoudí, že jejich partner je ten pravý, rádi ho vidí jako orákulum. Jakmile tuto osobu přijmou do svého vztahu, stane se jeho smyslem. Nejsou žádní přátelé ani jejich rodinná setkání; existuje jen posedlost.

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Pokračování 4 / 6

Střelec

Do patologických vztahů upadají i Střelci. Protože jsou to zrozenci dobrodružného znamení, rádi se toulají, ale mohou být závislí na přítomnosti partnera. Když se od něj vzdálí, obvykle se nakonec vyděsí a telefonují několikrát, jen aby se ujistili, že je stále naživu a schopen přežít, než se k němu jeho Střelec vrátí. Že mají problém, si většinou neuvědomují.

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Pokračování 5 / 6

Blíženci

Blíženci mají zájem o vztahy, ve kterých mohou měnit svého partnera. Hledají zraněné lidi, kteří mají potřebu péče a jsou zmatení, ochotně potom přijímají myšlenky Blíženců. Blíženci se nezajímají o rovnoprávný vztah − chtějí služebníka, závislého, někoho, kdo se na ně spolehne při všech rozhodnutích, která je třeba udělat. Blíženec, který se takhle chová, zpravidla sám prošel traumatem, se kterým se tímhle toxickým způsobem vyrovnává.

horoskop
horoskop | Zdroj: iStock.com

Pokračování 6 / 6

Panna

Panny jsou obvykle zodpovědné a výkonné, ale jejich vztah se může stát patologickým, pokud si chtějí ulevit a využívají k tomu partnera. V osobním vztahu se vzdávají práva na rozhodování a nechají se opečovávat, nutí partnera, aby jim byl ve všem k ruce. Nemají zájem o přátele a nedovolují je ani partnerovi. Dostat se z takového vztahu s Pannou je velice složité.

.
. | Zdroj: iStock.com