Jak si pomoct, když se cítíte pod psa?

Jak si pomoct, když se cítíte pod psa? Zdroj: Profimedia.cz

5 tipů, co (ne)dělat, když je vám na nic

Ráno se probudíte a vzpomenete si na program, který jste si před spaním vymyslela. Chcete si před prací zacvičit, možná trošku uklidit, v práci dokončit důležitý projekt (dosaďte dle libosti). Ale ráno se vám nechce z postele, jste unavená a nemáte náladu. Poradíme, co s tím. Máme pro vás pět tipů co dělat, když je vám na nic.

Najděte si parťáka

Najděte si parťáka. Znáte to pořekadlo, že ve dvou se to lépe táhne, a v tomto případě to platí dvojnásob. Ať už se rozhodnete pro pravidelné běhání, kurz keramiky nebo výuku španělštiny, pokud na to nebudete sama, půjde vám to lépe. Budete mít někoho, kdo se spoléhá na vás, vy na něj, a tak vás nenapadne aktivitu vynechat.

TIP NA VIDEO: Psychoterapeut Honza Vojtko radí, jak přežít podzimní depresi

Článek pokračuje v dalších kapitolách.>>>

Pokračování 2 / 5

Motivujte se odměnou

Nestanovujte si pouze cíle, ale také odměny, které přijdou za jejich splnění. Budete mít radost hned dvakrát. Jednou za to, že jste uskutečnila svá předsevzetí, a podruhé se budete těšit ze slíbené odměny. Neodměňujte se pouze za to, co se daří. Odměňte se i za vynaloženou snahu nebo ztroskotaný pokus.

Pokračování 3 / 5

Nedělejte chvíli opravdu nic

Jestli se fakt necítíte na žádné výkony, tak se na to vykašlete a opravdu nic nedělejte. Ale tím nic, myslíme opravdu nic. Nepřemýšlejte nad tím, co máte udělat v práci, a meditujte. Zhluboka se nadechněte a myslete jen na pravidelný výdech a nádech. Pokud se vám nedaří zklidnit vystresovanou mysl, vyzkoušejte homeopatické léky. Pokud jste zahlcena úkoly, na které nedokážete přestat myslet, a máte neustále strach, že se něco nepodaří, vyzkoušejte Argentum nitricum 15 C, lék pro přepracované ženy, které mají pocit člověka v pasti.

Pokračování 4 / 5

Zaměřte se na kvalitní spánek

Důležitost spánku nám neustále někdo připomíná, ale my na to stejně neustále zapomínáme. Pokud se pořádně nevyspíte, nemáte potom energii na všechny plánované úkoly. Jestli se vám v noci špatně spí, protože se vám pořád hlavou honí, co jste neudělaly, ale chtěly, nemůžete být odpočatá. Zkuste heřmánkový čaj na uklidnění. Nebo vsaďte na heřmánek v homeopatické podobě – zklidnit se a lépe usnout vám může pomoci lék Chamomilla v ředění 30 C.

Pokračování 5 / 5

Nesrovnávejte se s ostatními

Že toho kolegyně stíhá v práci více? Kamarádka má zase každý den jiný koníček? No a co? Každá to máme jinak, proto si nastavte své cíle a nekoukejte, jak jsou na tom ženy kolem vás. Nechte se jimi inspirovat, ale nastavte si měřítka podle svých možností.