kafe

kafe Zdroj: istock.com

3 tipy na osvěžující kávové drinky!

Ani v těch nejparnějších letních dnech si nemusíte odepřít svou milovanou kávu. Stačí jen vsadit na osvěžující varianty. Z našich tipů si určitě vyberete!

V létě si s chutí dopřáváme nápoje v ledovém provedení. Někdo si připravuje domácí ledový čaj a jiný si zase nedokáže představit parný den bez lahodné ledové kávy. Kromě pořádné porce osvěžení díky ní také zázračně dobijeme baterky.

Životabudič v podobě ledové kávy si můžete připravit několika způsoby. Záleží na tom, co máte ráda. Můžete přidat led, vychlazený tonic nebo třeba porci mražené zmrzliny. Máme pro vás tři tipy!

Ledová káva z kávovaru

1 porce

Potřebujete: kávovar DeLonghi, cukr, led

Postup: Klasický osvěžující kávový drink si můžete připravit v kávovaru DeLonghi, který jako jediný na trhu umí ledovou kávu. Stačí navolit na displeji studenou kávu a vybrat si, jak silné aroma chcete. Pak vložíte mísič do karafy, přidáte led a cukr a nasadíte na kávovar. Všechno ostatní už za vás udělá přístroj.

Příprava je jednoduchá, podívejte se na video:

Video placeholde

Espresso tonic

2 porce

Potřebujete: cca 100 ml uvařené kávy, cca 200–300 ml vychlazeného toniku, led, plátky citronu a případně bezinkový sirup nebo grenadinu

Postup:

Espresso tonic nabízí zajímavý mix chutí. Uvařte si kávu, jak ji máte nejraději. Připravte skleničky, dejte do nich pár kostek ledu, nalijte vychlazený tonik a přes led opatrně nalévejte kávu. Pokud chcete letní drink ještě trochu ozvláštnit, můžete přidat trochu bezinkového sirupu nebo grenadiny. Oboje nalévejte jako první ještě před tonikem. Nakonec do každé skleničky přidejte plátek citronu nebo limetky a je hotovo.

kafe
kafe | Zdroj: istock.com

Caffé frappé z espressa

2 porce

Potřebujete: espressa z oblíbené kávy, 300 ml mléka, led, cukr, vanilkovou zmrzlinu a šlehačku

Postup:

Smíchejte kávu, mléko, led a cukr a všechny ingredience krátce promixujte. Nalijte směs do vysokých sklenic, přidejte kopeček zmrzliny a ozdobte domácí šlehačkou. Tu můžete posypat ještě rozdrcenými oříšky, skořicí, hoblinkami čokolády a ozdobit třeba sušenkou.

kafe
kafe | Zdroj: istock.com