.

. Zdroj: iStock.com

20 letních aktivit, které musíte určitě zažít

Ať už máte letos v létě v plánu cokoliv, ujistěte se, že jsou mezi nimi i tyto zábavné aktivity. Nestojí vás moc peněz, ale o to víc si je užijete a vytvoříte krásné zážitky.

Jděte kempovat

Nazujte turistické boty, smotejte spacák i stan a vydejte se za dobrodružstvím v přírodě. A pokud vás neoslovují stany, zkuste čím dál tím oblíbenější chaty na stromě.

Pochutnejte si na mořských plodech

Ať už budete u moře nebo ne, určitě si dejte mušle, humra, chobotnice… zkrátka cokoliv mořského. Podpoříte své zdraví a budete se cítit výjimečně.

Jděte na koncert

Na jakýkoliv. Do města, do klubu nebo rovnou na festival. Tam si navíc můžete užít boho festivalovou módu.

Trhejte si čerstvé květiny do vázy i jako dárek

Všímejte si krásných květin, které rostou na vaší zahradě nebo blízké louce. Dávejte si je po celé léto na stůl doma i na terase. Chystáte se na oslavu narozenin? Co pro oslavenkyni kytici z lučního kvítí?

Opečte si marshmallows

Opékejte nejen buřty, jablka, brambory, ale dejte si i sladkou klasiku – opékané marshmallows.

Užívejte si i nezdravé jídlo

Pouliční jídlo ve stánku, na festivalovém grilu, pouti, tam rozhodně nikdo nechodí pro salát. Pro jednou určitě zahřešte, k létu to patří.

Naplánujte grilování

Na své vlastním grilování si pak servírujte všechny možné dobroty dle vašeho gusta. Jde grilovat tolik zeleniny a ovoce, že by byla škoda si gril party dopřát jen jednou za léto.

Jděte na loď

Ať už si sjedete řeku, nebo si půjčíte loďku či šlapadlo, na vodě vás to bude bavit. Vezměte si s sebou piknikový koš, domácí drinky a prolenošte na lodi celý den.

Sledujte filmy venku

Vychutnejte si svůj oblíbený film a zároveň teplé počasí. Nechce-li se vám do letního kina, udělejte si promítání na zahradě. Co pozvat souseda a kamarády a bavit se u starých černobílých filmů?

Přečtěte si svou oblíbenou knihu v parku

Udělejte si pauzu od technologie a zároveň si zajděte pro svou zaslouženou dávku vitaminu D. Rozložte deku v oblíbeném parku, čtěte si na lavičce u vody a sem tam od řádků v knize utíkejte ke sledování okolního světa.

Udělejte si domácí nanuky

Zmrzlina v létě mizí rychlostí blesku a už ji nestíháte ani kupovat? Nemusíte, dělejte si svou vlastní. Střídejte ovoce, čokoládu, tvaroh, lentilky…

Buďte jednodenním turistou

Je téměř jisté, že pokud žijete poblíž nějaké turistické atrakce, pravděpodobně jste tam nikdy nebyli, protože se chcete vyhnout davům. Proč si neužít den tak, že se vydáte poznat své město, jako byste tam byli poprvé? Zjistěte, co je tam zajímavého, co je v okolí za památná místa či si obejděte všechny historické domy a při jejich sledování zvedněte hlavy.

Vydejte se na výlet a sledujte západ slunce

Nemusíte cestovat daleko, vyjděte ven a vyberte si místo ve městě či v přírodě, kde si užijete sledování západů slunce.

Jděte na zápas

Na jakýkoliv. Na fotbalový, volejbalový, basketbalový a fanděte z plných plic. Vychutnejte si pivo, párek v rohlíku a uvolněnou atmosféru.

Jděte se vykoupat

Dlouhé horké letní dny jsou stvořené pro plavání. Uděláte něco pro své tělo a poznáte nové lidi.

Rezervujte si letní pobyt na poslední chvíli

I když to bude jen na jednu noc, probuzení na novém místě je skvělý požitek po náročném týdnu. Místo klasického hotelu zkuste něco netradičního. Pronajměte si maringotku, chalupu v horách nebo loď.

Choďte na trhy

Nakupujte na trzích místních farmářů ty nejčerstvější potraviny a hned je doma připravte a snězte. Užijte si jejich krásnou vůni a chuť.

Ládujte se letním ovocem a zeleninou

A že ho je. Jedno přechází v druhé, mění chutě i barvy. Je období malin? Tak si je dopřávejte ve velkém. Připravujte okurkovou limonádu a borůvkové knedlíky.

Vydejte se na výlet

Léto je ideální čas na cestování, proto si ho dopřejte. Nemáte-li tolik dovolené, vyrážejte na jednodenní výlety a střídejte téma. Jednou zatopený lom, podruhé výstup na věž či rozhlednu.

Vytvořte si zápisník vašeho léta

Pořiďte si fotku pokaždé, když něco ze seznamu splníte. Pak vytvořte zápisník se všemi vašimi letními vzpomínkami. Malujte, vystřihněte vstupenku, nalepte pohled, dejte razítko, usušte květinu…