Robustní žabky, Mango, 899 Kč

Robustní žabky, Mango, 899 Kč Zdroj: archiv firem

Sukně s knoflíky, Rouje, 135 EUR
Zelené sandálky, Rouje, 185 EUR
Sukně s puntíky a nabíráním, Zara, 699 Kč
Osvědčené kombinace bot a letních sukní.
Zapletené sandály na podpatku, Mango, 1299 Kč
40
Fotogalerie

Sukně vládnou létu! Víte ale, jak k nim správně vybrat boty?

Vybrat správné boty k sukni může být občas pěkný oříšek. Pokud se navíc v jedné sezóně sejdou tak odvážné trendy, jako jsou robustní žabky či sandály jako vystřižené z botníku dědečka či nadšence do trekingu, můžete nabýt pocitu, že přeci žádné z těchto bot k sukni ani ladit nemohou. Máme pro vás ale malý tahák v podobě sedmi osvědčených kombinací, které vás přesvědčí o opaku a vy už nebudete muset při ranním oblékání nijak tápat.

Saténová sukně a sandálky s tenkými pásky

Lehká splývavá „slip“ sukně se stane záchranou, když potřebujete vyrazit na pracovní schůzku i večerní posezení. Skvěle vypadá s lehkým svetříkem i vzdušnou košilí či sakem. Elegantní minimalistický look podtrhnete, když si k ní vezmete sandálky s nekonečným vázáním a tenkými pásky. Výška podpatku je pak už zcela na vás.

TIP NA VIDEO: S čím nosit saténovou sukni?

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně >>

Pokračování 2 / 7

Saténová sukně s teniskami

U saténové sukně ještě chvíli zůstaneme. Na denní pobíhání po městě i odpolední drink s kamarády můžete elegantní sandálky vyměnit za klasické tenisky nebo conversky. Skutečný cool look vytvoříte, když si navíc vezmete vyšší ponožky, které necháte vykukovat. V takovém případě se rozhodně nebojte barev či drobných prvků, jež outfit prozáří – postačí třeba neonové proužky na jinak sportovních ponožkách.

Pokračování 3 / 7

Midi sukně a páskové sandály

Páskové sandály jako vystřižené z trekového výletu jsou jedním z nejrozporuplnějších trendů této sezóny. Stačí ale odhodit všechny předsudky a podívat se na boty z trochu jiné perspektivy. Navíc se jim rozhodně nedá upřít neskutečná pohodlnost a fakt, že v nich vydržíte celý den. Noste je k rozevlátým šatům i volným midi sukním.

Pokračování 4 / 7

Lněná sukně se žabkami na platformě

Vysoké teploty nás sice na pár dní opustily, to ale neznamená, že se brzy nevrátí. Přesně pro takové podmínky se hodí oblečení vyrobené z přírodního lnu, které vás udrží v příjemném chladu. Pokud vám už doma lněná sukně visí nebo zvažujete, že si ji brzy pořídíte, nebojte se k ní obout robustní žabky na platformě. Univerzálním kouskem, který můžete poté nosit také k šatům, šortkám i dlouhým kalhotám, budou hlavně ty v neutrálních barvách.

Pokračování 5 / 7

Maxi sukně a nenápadné žabky

Jste milovnicí rozevlátých maxi sukní? V tom případě opět sáhněte po žabkách. Místo těch na platformě tentokrát ale pro vytvoření vybalancovaného outfitu vplujte do jemnější a méně nápadné verze, ideálně třeba té s tenkými pásky a zavazováním.

Pokračování 6 / 7

Mini a midi sukně s pantoflíčky

Mezi letošní nejvíce trendy střihy sukní se mimo jiné řadí mini kousky s výrazným vzorem a midi modely se zapínáním na knoflíčky. K oběma typům se skvěle budou hodit pantoflíčky na nízkém či kačenkovém podpatku. Chybu neuděláte, ani pokud zvolíte pár s nařasenými pásky přes nárt.

Pokračování 7 / 7

Plisé sukně a chunky sandály

Barevná, zejména pak oranžová, plisovaná sukně je jedním z nejžhavějších kousků léta 2021. Neokoukaný trendy look vytvoříte především v případě, když ji zkombinujete s černými či krémovými chunky sandály, které se staly hitem Instagramu. Mohou působit sice trochu jako vypůjčené od vašeho dědečka, módní svět je ale zcela miluje. A je poměrně vysoká pravděpodobnost, že si je pro jejich pohodlnost zamilujete také.