Video placeholde

Pruhovaná košile jako hit Wimbledonu. Naučte se ji nosit podle Meghan Markle i Sienny Miller

Filmové festivaly jsou v plném proudu a nezahálí ani sportovní klání. Takové události jsou kromě zážitků často plné módní inspirace. A co si budeme povídat, po roční odmlce se už opravdu bylo na co těšit. Do trendů letos výrazně promluvil také tenisový Wimbledon. A stačila k tomu jediná návštěva herečky Sienny Miller, která světu ukázala, proč se vyplatí mít toto léto ve své módní zásobě alespoň jednu, možná i dvě pruhované košile.

Zatímco Karolína Plíšková přebírala gratulaci ke druhému místu na klíčovém tenisovém grandslamu od vévodkyně Kate, celý módní svět naplno mluvil hlavně o wimbledonské účasti britsko-americké herečky Sienny Miller. Důvodem byl její co-ord pruhovaný komplet z dílny Ralph Lauren, doplněný o černé brýle a malou bílou kabelku. Proč takového pozdvižení? Shodou okolností totiž de facto identickou košili na stejnou akci vynesla již před třemi lety i Meghan Markle. Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že Sienna Miller svým letošním módním výběrem dokázala, že pruhovanou košili lze považovat za klíčový letní kousek, který vás zachrání jak během parných dní, tak v situacích, kdy je vyžadován přísnější dress code.

Pruhované košile se mezi módními nadšenci objevují pravidelně. Ženy i muži po celém světě je milují především pro jejich mnohostranné využití – od tradičního byznys pojetí až po rozevláté letní outfity na pláž. Trendy 2021 obzvlášť přejí oversize kouskům se silnějšími vertikálními proužky v barevném rozpětí od černé, navy až po pastelové odstíny. Výjimkou nejsou ani košile kombinující hned několik barev, případně i typů proužků naráz. Odrazovým můstkem pro pestrobarevný model se stala hlavně košile od americké značky Staud, kterou mimo jiné naleznete v našem výběru z aktuálních kolekcí. Obdobné verze tohoto designu převzaly následně i módní řetězce od Asosu, Zary až po Bershku.

A jak letos proužkovaný kousek nosit? Chybu neuděláte, když si ke košili oblečete bílé šortky, široké krémové džíny nebo volné vzdušné kalhoty. Tedy přesně ve stylu Meghan Markle. Inspiraci nezapomeňte hledat ale také u zmíněné Sienny Miller. Pokud si potrpíte na neotřelé co-ord sety, jděte naplno do nich. Pruhovaný komplet s kraťasy či sukní, doplněný o velkou slaměnou tašku a žabky bude vypadat skvěle a vy se s ním až do podzimu nebudete chtít rozloučit.

Kde sehnat trendy pruhované košile? Podívejte se do galerie: