.

. Zdroj: Profimedia.cz

5 věcí, které si na jaro pořizují všechny stylové Francouzky

Francouzky jsou pověstné tím, že sází hlavně na nadčasové kousky. V jejich šatníku nechybí klasické modré a černé džíny, balerinky, pánský blejzr nebo trenčkot. Přesto ani ony nepohrdnou některými současnými trendy, z nichž si samozřejmě pečlivě vybírají. Vítězí vše, co má nádech vintage a co už kdysi nosily módní ikony jako Brigitte Bardot nebo Jane Birkin. 

Pletený kardigan

Francouzka má plnou skříň kytičkových midi šatů, a když přes ně potřebuje něco přehodit, sáhne po kardiganu, který vypadá, jako by jí ho upletla nebo uháčkovala babička nebo si ho sehnala v některém z pařížských second handů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

❤️🇵🇹❤️

Příspěvek sdílený Jeanne (@jeannedamas),Pro 30, 2018 v 9:54 PST

Pokračování 2 / 5

Bílé džíny

Bílé džíny jsou nový základ šatníku. Francouzky si potrpí hlavně na rovný střih, popřípadě na zkrácené a lehce rozšířené nohavice. Ostatní základní kousky jako tmavomodrý blejzr nebo béžový či khaki trenčkot najednou získají svěží update.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🌸🌸🌸🌸 Too soon for crop tops ? 🤣

Příspěvek sdílený Sabina Socol (@sabinasocol),Bře 22, 2019 v 7:17 PDT

Pokračování 3 / 5

Minimalistické sandálky

Za trend „nahých“ sandálků aktuálně vděčíme značce By Far, kterou si (nejen) francouzské módní ikony doslova zamilovaly. Jsou jednoduché, mají nízký podpatek a nápadně se podobají botám, které dle dobových snímků nosila slavná Brigitte Bardot.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🐟🐟🐟

Příspěvek sdílený Leia (@leiasfez),Bře 26, 2019 v 8:20 PDT

Pokračování 4 / 5

Něco saténového

Satén si Francouzky zamilovaly pro jeho rafinovanost – i v šatech až ke kotníkům mohou díky němu vypadat svůdně. Satén má v sobě také cosi požitkářského a pro Francouzky je to způsob, jak vypadat luxusně, aniž by na sebe musely upozorňovat značkami.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Its spring bebey ☀️ and you can now shop @musierparis collection at @printempsofficial in Paris 🙏🏻

Příspěvek sdílený AnneLaure Mais Moreau (@adenorah),Bře 28, 2019 v 2:08 PDT

Pokračování 5 / 5

Vintage kabelku

Trend rozkošných vintage kabelek pokračuje, a jestli ho někdo umí držet při životě, tak jsou to právě Francouzky. Od proutěných košíčků přes saténové pompadurky a korálkové kabelky až po síťovky... A co bude dál? Třeba tento vintage kousek z devadesátek, který letos opět oprášila značka Paco Rabanne.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

When the curtains match the drapes @netaporter #TheNETSET #adv

Příspěvek sdílený Camille Charriere (@camillecharriere),Bře 12, 2019 v 8:49 PDT