Zara, 1799 Kč, zara.com

Zara, 1799 Kč, zara.com Zdroj: archiv firem

Other Stories, 99 EUR, stories.com
Zimní street stylová inspirace.
Rouje Paris, 175 EUR, rouje.com
Zara, 999 Kč, zara.com
HM, 599 Kč, hm.com
47
Fotogalerie

5 svetrů, které budeme vídat celou zimu. Co na ně říkáte?

Dostáváme se do druhé poloviny zimního období. To ale rozhodně neznamená, že nám móda už nemá po zbytek sezóny co nabídnout. Naopak! Které trendy ovládnou sekci svetrů? Zvítězí neutrální minimalismus, nebo se i zde začnou naplno hlásit o slovo barvy? Pojďme si představit pětici kousků, které by právě teď neměly uniknout vaší pozornosti.

Romantika po pařížsku

Miluje je Jeanne Damas, francouzská módní ikona a zakladatelka obchodu Rouje, ale třeba i influencerky Inês Isaías či Mara Lafontan. A v posledních týdnech stejně tak plní nabídku téměř všech módních e-shopů. Řeč je samozřejmě o úpletových svetřících a kardiganech, kterým na kráse přidávají límečky všeho druhu; zatímco jedny (spíše tenčí kousky) zdobí klasické bílé krajkové, jiné (většinou huňatější) mají praktické oversize límce se zipem, které se jedním tahem promění v rolák.

TIP NA VIDEO: Víte, jak správně pečovat o vlněný svetr?

Video placeholde

Svetry tohoto typu jsou pomocníkem, který okamžitě dokáže povznést na romantickou úroveň i ten nejvíc basic outfit. A jejich výhoda je, že si už díky nim nemusíte více lámat hlavu se stylingem. Budou totiž krásné samy o sobě.

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 5

Šachmat!

Život, hravost, barvy a funky vzory. To jsou pojmy, které v módě poslední dobou skloňujeme stále častěji. A nic se na tom nebude měnit ani s přibývajícími měsíci roku 2022. Motiv šachovnicové kostky se na výsluní drží už od loňského jara a zdá se, že stále nabývá na intenzitě. Letos na něj narazíte především v kombinaci s oversize rolákovými střihy, nebo naopak zkrácenými kardigany, které budou nejlépe vypadat ve spojení s širokými, středně modrými džíny.

Pokračování 3 / 5

Nepřehlédnutelná

Konec neutrálních barev je tu! Určitě toto zvolání neslyšíte poprvé, my vám ho ale milerády ještě jednou zopakujeme, neboť není příjemnějšího pocitu než po mnoha měsících dokonale sjednocených, minimalistických IG feedů konečně vidět také trochu módní rozvernosti a nadsázky. Krémový copánkový svetr rozhodně ještě nezahazujte, když ho ale doplníte o jeden (či dva) kousky v sytě zelené, oranžové nebo modré, rozhodně to nebude na škodu.

Jednobarevné, zato pěkně saturované svetry noste ideálně s černými zvonovými kalhotami a kotníčkovými boots s useknutou, nebo naopak zcela ostrou špičkou.

Pokračování 4 / 5

Space knit

Možná se vám při pohledu na tento vzor vybaví vzpomínky na dětství či na návštěvu etno obchodu. Pravda ale je, že pruhované svetry s barevným gradientem, ve kterém se jeden tón přelévá do druhého, slaví právě teď obrovský úspěch. A nelze než dodat, že se správným stylingem umí vypadat opravdu cool.

V nabídce obchodů najdete svetry ve vzoru space knit jak v podobě lehce oversize roláků, tak jako titěrné kardigany, které se nosí přímo na holou kůži. Jde tak o další odkaz na Y2K módu, která stále výrazně promlouvá do současných trendů. Pojďte si ji tedy užít naplno, než zase načas skončí v propadlišti dějin.

Pokračování 5 / 5

A zase ty vesty

Obdobně jako hravé vzory i obliba roztomilých vest stále přebývá mezi trendy. A není se čemu divit – kromě toho, že dokážou instantně pozvednout každý outfit, jsou i skvělým kouskem pro zimní vrstvení. Noste je v kombinaci s basic bílým tričkem, košilí, ale klidně i přes šaty či jako ozvláštnění pod klasické sako.

Během tohoto roku stále poletí modely s lehce infantilními vzory, ale k dostání budou i dospělácké verze, které klidně unosíte třeba i na pracovní schůzky nebo do kanceláře.