Street style v Kodani

Street style v Kodani Zdroj: Profimedia.cz

Street style v Kodani
Street style v Kodani
Street style v Kodani
Street style v Kodani
Street style v Kodani
15
Fotogalerie

Móda v ulicích Kodaně: Ani déšť nezastaví Skandinávky od perfektních outfitů

Po fashion weeku ve Stockholmu a Oslu je tu kodaňský, který na sebe poutá čím dál víc zasloužené pozornosti. Dílem proto, že se zde líhnou skvělé módní značky, které obstojí i ve světové konkurenci. A dílem proto, že se sem vždy sjedou ty nejstylovější ženy z celé Skandinávie, na nichž je vidět, že si módu skutečně užívají. 

Jak známo, Dánové prosluli svým hygge přístupem k životu – tedy ať se děje, co se děje, vždy se snaží život si nějakým způsobem zpříjemnit. Švédové mají pro změnu lagom, což v překladu znamená „ani moc, ani málo, přiměřeně”. A Skandinávky to tak mají i v módě. Jak jinak si vysvětlit, že v metropolích, kde v zimě často mrholí, teploty klesají pod nulu a slunce svítí v průměru hodinu denně, se zrodil tak elegantní, barvitý a přitom praktický styl, založený na neotřelém vrstvení a mixování stylů?

Právě Skandinávkám můžeme poděkovat za jejich ležérní přístup, který z oblékání znovu udělal zábavu. Jednoduše proto, že pozměnil pravidla hry. Šaty přes džíny? Dovoleno! Tričko pod zavinovací šaty? Jasně, chcete vypadat cool a ne si pořád hlídat výstřih. Celá v jedné barvě nebo v jednom vzoru? No problem. Sportovní kalhoty, kožich a k tomu tenisky? Třikrát ano!!!

Street style v Kodani
Street style v Kodani | Zdroj: Profimedia.cz

Ale je tu ještě jeden důvod, proč je móda, která provází fashion weeky ve Stockholmu, v Oslu nebo v Kodani, tak fascinující. Na rozdíl od uspěchaného New Yorku, veledůležitého Milána a odtažitě cool Paříže se Skandinávky nebojí zastavit a zapózovat. Ano, to, co vypadá jako náhodné seskupení kamarádek před přehlídkou, jsou ve skutečnosti pečlivě připravené pózy a mnohokrát zopakované chůze. Ale to vůbec nevadí.

@karodall @filippahagg @tesshell @charlottecaroline_ during @oslorunway #oslofashionweek#fashionweek#lookoftheday #pants#pink#onthestreet#szymonbrzoska#thestylestaler#stylestalker

Příspěvek sdílený The Style Stalker (@thestylestalkercom),Led 28, 2018 v 5:04 PST