Video placeholde

Jak nosit oblíbené letní šaty na podzim? S džínami místo punčocháčů!

Také přemýšlíte, jak nosit ty krásné (puntíkaté, proužkované, zavinovací... dosaďte si sama) šaty, které jste si koupila v létě, i teď na podzim? Jako první vás nejspíš napadne vzít si pod ně černé nebo síťované punčocháče. Blogerky a módní influencerky mají ale mnohem víc cool variantu: Oblečte pod ně svoje oblíbené džíny.

Možná vás to ráno, když stojíte před otevřenou skříní, ani nenapadne. Buď z ní vytáhnete šaty a jste celý den za dámičku, nebo sáhnete po džínách a nějak skousnete, že to se svetrem vlastně netvoří moc originální outfit. Šaty přes džíny? To přece nosí jen blogerky! Anebo ne?

Jak nosit šaty přes džíny?

Ano, je to trend, který se pravidelně vynořuje v ulicích hlavně v době konání fashion weeků, kdy se jejich návštěvníci snaží upoutat originálním vrstvením. Ale trend šatů (nebo sukní) přes džíny si svou cestu razí dál a nutno uznat, že má něco do sebe. Spojuje totiž vše, co od dámské módy očekáváme: Ležérnost, ženskost, neotřelost a... „nohy v teple“.

Pokud si tento styl osvojíte (a chápeme, že to není jako vzít džíny, svetr a jít), můžete klidně až do zimy nosit všechny své oblíbené letní šaty nebo sukně. Pod zavinovací si oblečte jednoduché černé nebo bílé triko a noste je rozhalené jako kimono. Budete se cítit jako královna!

S džínami také skvěle využijete jakékoli průsvitné a krajkové kousky, na které byste si s odhalenýma nohama jen těžko troufla.

Anebo můžete vrstvit svoje oblíbené košilové šaty, které tak vytvoří zajímavý stylový prvek mezi kabátem a džínami.

Možnosti jsou téměř neomezené, záleží jen na tom, jaké najdete doma šaty a džíny (klidně vsaďte i na bílé anebo třeba na elegantní kalhoty, pokud se džíny nehodí). K tomu sako, kabát, oversize svetr, džínovou bundu... Věřte, že zima vám nebude.

A jaké boty? Rozhodně kotníkové, tenisky anebo sandály na podpatku, do kterých si (přísaháme) můžete vzít stylové ponožky.

Více inspirace najdete ve fotogalerii.