Šalvějový deodorant, Weleda, prodává: weleda.cz, 469 Kč/200 ml

Šalvějový deodorant, Weleda, prodává: weleda.cz, 469 Kč/200 ml Zdroj: archiv firem

Deodorant roll-on, Olivové listy, Ziaja, 55 Kč/60 ml
Bio deodorant se svěží vůní, Sugar Mint, Honestly pHresh, prodává: ladybio.cz, 299 Kč/64 g
Kuličkový deodorant Cedr - Santal, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 524 Kč/50 ml
...
Deodorant roll-on bez hliníkových solí, Citrus, Weleda, prodává: weleda.cz, 170 Kč/50 ml
11
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Který deodorant dlouho voní a nezanechává stopy na oblečení?

Deodoranty sice nezabraňují pocení, ale omezují zápach. A také jsou mnohem šetrnější. Vyzkoušely jsme, jak fungují v těch nejtropičtějších dnech!

Editorka Ženy.cz, Irena, 42 let: "Protože se snažím vybírat kosmetiku s co nejvíce přírodním složením, snažím se omezit i antiperspiranty a používám spíše deodoranty. Počítám s tím, že pocení nezabrání, deodoranty vyhledávám kvůli svěžímu pocitu, a také nechci, aby ničily oblečení."

Deodorant roll-on bez hliníkových solí, Weleda

Weledu mám ráda i díky dalším výrobkům, jen mi vždycky nesedne vůně. To ovšem neplatí u deodorantu Weleda citrus. Vůně je jemná, osvěžující a nepůsobí uměle. Jako u každé kuličky musí člověk chvíli počkat, než zaschne. Potím se po ní trochu méně, přípravek ale rozhodně eliminuje nepříjemný odér a dá se používat opakovaně. Výrobek také nevytváří „krusty“ na oblečení v podpaží, což je velké plus. Má dobrou velikost i do kabelky, takže na léto pro mne ideální volba!

+ vůně, balení

Deodorant roll-on bez hliníkových solí, Citrus, Weleda, prodává: weleda.cz, 170 Kč/50 ml
Deodorant roll-on bez hliníkových solí, Citrus, Weleda, prodává: weleda.cz, 170 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Přírodní deodorant, PONIO

Pazúch od značky Ponio je přírodní deodorant, který je navíc i veganský. Je v nádherném papírovém obalu a nanáší se jako klasické tuhé antiperspiranty. Člověk musí docela dost zatlačit zespodu, aby se deodorant trochu vysunul. Během nanášení se trochu hrudkoval, takže jsem ho musela dorozetřít prsty. V podpaží udělal lehkou vrstvu, která trochu zabraňovala pocení, ale samozřejmě na letošní vedra byla – stejně jako všechny deodoranty, ale i antiperspiranty – krátká. Vůně byla ovšem krásná!

+ je přírodní a veganský, krásné balení

Přírodní deodorant Růžová alej, PONIO, prodává: vemzu.cz, 199 Kč/50 ml
Přírodní deodorant Růžová alej, PONIO, prodává: vemzu.cz, 199 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Přírodní krémový deodorant, Soaphoria

Česká přírodní kosmetika Soaphoria je další příjemné překvapení letošního léta. Šetrná výroba, přírodní ingredience, recyklace obalů, to je všechno velmi sympatické. Deodorant In White má velmi nenápadné balení, které příliš nezaujme, hned jsem si ale oblíbila jemnou vůni šeříku, konvalinek a jasmínu. Musí se nanášet prsty, což je trochu nevýhoda, ale nehrudkuje se a jemnou vrstvu v podpaží ani nevnímáte. Což se projeví i na oblečení, na kterém nezůstaly žádné skvrny, jako když se člověk zpotí a použije před tím tuhý deodorant.

+ účinek, vůně

Přírodní krémový deodorant, In White, Soaphoria, prodává: soaphoria.cz, 167 Kč/50 ml
Přírodní krémový deodorant, In White, Soaphoria, prodává: soaphoria.cz, 167 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz, Ivona, 34 let: "Od deodorantu očekávám, že bude šetrný k pokožce a i v létě vydrží celý den až do večerní sprchy."

Deodorant roll-on, Ziaja

Roll-on značky Ziaja má neuvěřitelně příjemnou vůni – nijak originální, pravda, ale jemně svěží jako sprchový gel. Vyzkoušela jsem ho v den, kdy teploty dosahovaly 28 stupňů. Je pravda, že odpoledne už jsem se vracela domů z práce a ze školky vysloveně splavená, nicméně vůně zůstala zachována a sebe jsem vůbec necítila. Očichala jsem i oblečení, když jsem se doma svlékla, a opět jen příjemná olivová vůně. Za mě tedy nezklamal.

+ vůně, výdrž, nedráždí pokožku

Deodorant roll-on, Olivové listy, Ziaja, 55 Kč/60 ml
Deodorant roll-on, Olivové listy, Ziaja, 55 Kč/60 ml | Zdroj: archiv firem

Kuličkový deodorant, Nobilis Tilia

Tento roll-on má velmi specifickou, výraznou dřevitě citrusovou vůni, která je takřka unisexová. Uvolňuje se ale postupně podle toho, jak moc se kůže zahřívá a člověk potí. Má i jemné antiperspirační účinky. Použila jsem ho v den, kdy bylo 30 stupňů. Vůně vydržela, sebe jsem vůbec necítila, snad jen trochu na oblečení, když jsem se doma vysvlékla.

+ výdrž, přírodní složky, jemné antiperspirační účinky, nedráždí pokožku

Kuličkový deodorant Cedr - Santal, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 524 Kč/50 ml
Kuličkový deodorant Cedr - Santal, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 524 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz, Andrea, 27 let: "Ráno nanesu antiperspirant a během dne už používám jen deodorant. Očekávám, že bude intenzivně vonět celý den a nebude zanechávat skvrny na oblečení."

Šalvějový deodorant, Weleda

Deodorant v lahvičce s rozprašovačem se nanáší a schne úplně skvěle! To je přesně to, co bych si představovala: Že mne osvěží, a protože je lehoučký a průhledný, tak po něm na oblečení nezůstanou ani stopy. Šalvěj sice nepatří mezi moje nejoblíbenější vůně, ale nedráždí, je lehoučká a přírodní. A třeba Weleda příští rok řadu rozšíří o nějaké další (co třeba mandarinka)? Tento deodorant se i tak stal mým letním favoritem.

+ účinek, nezanechává stopy na oblečení

Šalvějový deodorant, Weleda, prodává: weleda.cz, 469 Kč/200 ml
Šalvějový deodorant, Weleda, prodává: weleda.cz, 469 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Bio deodorant, Honestly pHresh

Musím se přiznat, že tuhé deodoranty nemám příliš v lásce, ale tento mě mile překvapil. A to nejen svým přírodním složením, ale také svěží vůní, příjemnou konzistencí a výdrží. Opravdu celý den jsem cítila svěží vůní mandarinek, pomeranče, máty a vanilky, která mě dost pravděpodobně nikdy neomrzí. A co je na něm úplně nejlepší? Umí zpomalit růst chloupků! A opravdu to funguje!

+ vůně, složení, zpomaluje růst chloupků

- nenašla jsem

Bio deodorant se svěží vůní, Sugar Mint, Honestly pHresh, prodává: ladybio.cz, 299 Kč/64 g
Bio deodorant se svěží vůní, Sugar Mint, Honestly pHresh, prodává: ladybio.cz, 299 Kč/64 g | Zdroj: archiv firem

Redaktorka Ženy.cz, Petra, 34 let: „Deodoranty používám velmi málo, trochu jim nevěřím, ale ráda se nechám překvapit.“

Deodorant ve spreji, Playboy

Výhoda deodorantu je, že voní a chrání. Sice jsem antiperspirantový typ, neboť mám zkušenost, že deodorant nebývá spolehlivý, ale tento mě mile překvapil. Líbí se mi jeho květinově-dřevitá vůně, začíná šafránem, italským citronem a kardamomovým olejem. Ucítíte i lístky fialky, skořici a olej z pačuli. Je to těžší vůně, hodí se spíše na večer, přes den na mě byla moc silná a v horku působila až moc. Ale na večerní párty mi dodala tu správnou energii. Ochrana proti pocení vydržela tři hodinky tance, pak jsem aplikovala znovu, i vůně vyprchala. Skvělé je, že v podpaží nic nelepí, nedráždí a nezanechává bílé stopy na oblečení jako antiperspiranty.

+ bez skvrn, nedráždí, vůně energizující a sexy

- kratší ochrana proti pocení, silná vůně na denní nošení

Deodorant ve spreji Endless Night For Her, Playboy, cca 80 Kč/150 ml
Deodorant ve spreji Endless Night For Her, Playboy, cca 80 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Moje zdraví, Katka, 38 let: "Od deodorantu vyžaduji, aby byl šetrný k jemné kůži v podpaží. Jeho vůně mi musí vyhovovat a také chci, aby vydržela dlouho intenzivní."

Deodorant s jemnou vůní, Evoluderm

Testovat deodoranty v současných tropických teplotách je tak trochu nefér. Stoprocentní ochranu před pocením nenabídne žádný. Ten od Evoluderm je velmi příjemný na kůži díky výtažkům z bavlny a hezky jemně voní. Neobsahuje alkohol ani parabeny a pokožku nedráždí. Pocení zabraňuje v prvních desítkách minut po aplikaci, ale vůně vydrží dlouho. Velké 200ml balení ho předurčuje spíše k domácímu použití než jako součást kabelky.

+ jemný na kůži, příjemná vůně, nízká cena

Deodorant s jemnou vůní, Sweetness, Evoluderm, prodává: fann.cz, 149 Kč/200 ml
Deodorant s jemnou vůní, Sweetness, Evoluderm, prodává: fann.cz, 149 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Přírodní kuličkový deodorant, Honestly pHresh

Kuličkový deodorant s obsahem magnesia nejenom krásně voní, ale také poměrně spolehlivě zabraňuje pocení. Roll on deodoranty nemám moc ráda, protože se mi zdá, že podpaží jen slepí a potím se úplně stejně, ale tento je jiný. Ulepený pocit mám tedy stále, ale tolik se nepotím, což je hlavní. Nadchlo mě jeho přírodní složení bez aluminia, parabenů, glykolů, jen s výtažky z rostlin a minerálními látkami. Vůně je příjemná, ale na mě možná až příliš květinová. Cítíte ji ale jen při nanášení, je opravdu jemná.

+ zbraňuje pocení na několik hodin, přírodní složení, hezký obal

Přírodní kuličkový deodorant s bohatými minerály, Bombay Rose, Honestly pHresh, 299 Kč/74 ml
Přírodní kuličkový deodorant s bohatými minerály, Bombay Rose, Honestly pHresh, 299 Kč/74 ml | Zdroj: archiv firem