Léčivý balzám na rty Atoderm, Bioderma, 199 Kč

Léčivý balzám na rty Atoderm, Bioderma, 199 Kč Zdroj: archiv firem

Meruňkový balzám na rty Rivelles, vemzu.cz, 299 Kč
...
Chladivý balzám pro vysušené a popraskané rty, Blistex, 90 Kč
Hydratační balzám na rty Crystal Vanilla, eos, 179 Kč
Balzám na rty s OF 20, Astrid, 40 Kč
20
Fotogalerie

Nejlepší balzámy na rty: Které to podle nás jsou?

Většina z nás se bez balzámu na rty v zimě neobejde. Který si ale vybrat? Stačí ho pořídit v drogerii? Otestovaly jsme pro vás několik levných i dražších výrobků. Jak u nás obstály?

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 27 let: "V zimě jsem na balzámech doslova závislá, ale ne každý naplní moje očekávání (hydratace, žádný viditelný film, vyhovující vůně)."

Hydratační balzám na rty, eos

Na první pohled nelze žádnému z eos balzámů upřít skvělý design. Nejnovější z nich je po otevření průsvitný a to celkovému dojmu ještě přidává body. Vlastně jsem byla nadšená úplně ze všeho, co tento balzám nabízí. Spolehlivě hydratuje, je šetrný i k popraskaným a bolavým rtům, které navíc dokáže brzy zahojit. Nezanechává výrazný film, jen přirozený lesk. Mám ho stále u sebe!

+ design, hydratace, hojí popraskané rty

Hydratační balzám na rty Crystal Vanilla, eos, 179 Kč
Hydratační balzám na rty Crystal Vanilla, eos, 179 Kč | Zdroj: archiv firem

Hydratační balzám na rty, Panier Des Sens

Tuto francouzskou značku mám moc ráda a oblíbila jsem si i mandlový hydratační balzám na rty. Protože je ve skleněném kalíšku, není úplně ideální na neustálé nošení v kabelce nebo třeba na pravidelné mazání během lyžování, určila jsem mu proto čestné místo na svém pracovním stole, kde ho mám kdykoliv po ruce. Mám sice raději, když se do balzámu nemusí sahat prsty, ale tento je tak skvělý, že mi to po několika použitích přestalo vadit. Díky výtažku z mandlí má nasládlou vůni i chuť, spolehlivě rty hydratuje a zanechává je krásně lesklé.

+ mandlová vůně, hydratace, nezanechává film

Mandlový hydratační balzám, Panier Des Sens, domdeco.cz, 234 Kč
Mandlový hydratační balzám, Panier Des Sens, domdeco.cz, 234 Kč | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty s SPF 30, Piz Buin

Spolehlivý parťák na hory, který se vejde do každé kapsy. Během lyžování poskytl tento balzám mým rtům spolehlivou ochranu. Jedinou nevýhodou je, že na rtech zanechává bílý film. Nepotřebuji sice na horách vypadat bezchybně (to se mi ani nikdy nepodaří), ale přece jen bílé rty nejsou úplně ono. Důležitější pro mě ovšem bylo to, že mě po celém dni na svahu rty nepálily, nepopraskaly a byly příjemně hydratované.

+ ochrana proti slunci, hydratace

Balzám na rty SPF 30, Piz Buin, 199 Kč
Balzám na rty SPF 30, Piz Buin, 199 Kč | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz Irena, 43 let: "Balzámy na rty používám denně a užiji dva typy: Jeden na každodenní hydrataci rtů, které se v zimě nebo v přetopené místnosti rychleji vysušují. Druhý pro extrémní počasí, kdy mi často popraskají rty."

Ochranný a zklidňující balzám, Carmex

Carmex je u mě sázka na jistotu. Objevila jsem ho někdy v devadesátkách, když nám ho přivezl „známý z Ameriky“ a od té doby si ho pak vozila z každé cesty za hranice, než se začal prodávat i u nás. Je to podle mě jediný balzám, který dokáže opravdu rychle hojit popraskané a extrémně vysušené rty. A navíc je dále nevysušuje, jak to bývá zvykem u některých přípravků. Osobně si ale nerada nanáším balzámy na rty rukou, takže dávám přednost balení téhož v tubičce.

+ jediný, který rychle hojí popraskané rty

Ochranný a zklidňující balzám na suché a popraskané rty, Carmex, 99 Kč
Ochranný a zklidňující balzám na suché a popraskané rty, Carmex, 99 Kč | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty s pomerančem a skořicí, BioAroma

Přírodní kosmetiku od Bioaromy mám obecně ráda, balzám na rty ve skle je na mém žebříčku někde v průměru. Na každodenní běžné použití je super, je hodně olejový a rty příjemně zvláční. Pokud jsou ale více vysušené nebo dokonce popraskané, sáhnu po jiném přípravku. A co se týče balení, opět: od Bioaromy bych volila raději tyčinku.

+ je přírodní, rty zvláční

Balzám na rty s pomerančem a skořicí, BioAroma, 175 Kč
Balzám na rty s pomerančem a skořicí, BioAroma, 175 Kč | Zdroj: archiv firem

BIO balzám na rty, Benecos

Další přírodní balzám, tentokrát v tyčince od Benecos, mile překvapil. Malinová vůně je má oblíbená, tahle je navíc jemná a na rtech nenechává sladkou chuť, což oceňuji. Bambucké máslo rty zvláční a nejsou po chvíli zase suché. Skvělý na denní použití.

+ přírodní složení, rty nevysušuje

BIO malinový balzám na rty, Benecos, 59 Kč
BIO malinový balzám na rty, Benecos, 59 Kč | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Recepty.cz a foodblogerka Karolína, 28 let: "Zvláště v zimě mám sklon k suchým a popraskaným rtům, proto je pro mě balzám na rty nezbytností. Důležité jsou pro mě především dlouhotrvající hydratace a příjemná textura."

Vyživující balzám na rty, Ziaja

Balzám s olejovou texturou mě příjemně překvapil jemnou, téměř neznatelnou parfemací. Na rtech se brzo vstřebal a byl celkem příjemný, ačkoliv olejové balzámy příliš nevyhledávám. Líbí se mi navíc balení tubičky v papírové krabičce.

+ příjemná vůně, hezké balení

Vyživující balzám na rty s výtažkem z oliv, Ziaja, ruzova10.cz, 59 Kč
Vyživující balzám na rty s výtažkem z oliv, Ziaja, ruzova10.cz, 59 Kč | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty s kozím mlékem, Vivaco

Tuhý balzám s obsahem kozího mléka v tyčince mě naprosto uchvátil mléčnou, jemně nasládlou vůní. Nevyhovuje mi příliš tuhá konzistence, kvůli které se balzám na rty hůře nanáší, ale na rychlou hydrataci rtů během dne je ideální.

+ příjemná vůně, hydratace

Balzám na rty s kozím mlékem OF 3 VivaPharm, vivaco.cz, 69 Kč
Balzám na rty s kozím mlékem OF 3 VivaPharm, vivaco.cz, 69 Kč | Zdroj: archiv firem

Chladivý balzám, Blistex

Balzám na rty, který mi velice připomíná můj oblíbený Carmex. Má bylinkovou vůni, na rtech lehce brní a ze všech testovaných produktů hydratoval nejlépe. Nevyhovuje mi nanášení prstem z kelímku, mám mnohem raději praktičtější stick, přesto si vysloužil místo mezi mými oblíbenci v péči o rty.

+ dlouhodobá hydratace, zjemňuje rty

Chladivý balzám pro vysušené a popraskané rty, Blistex, 90 Kč
Chladivý balzám pro vysušené a popraskané rty, Blistex, 90 Kč | Zdroj: archiv firem

Hydratační balzám na rty, Panier Des Sens

Balzám v tubičce s nádherným vintage designem vás zaujme na první pohled. Mě bohužel nezaujala olejová textura ani intenzivní vůně růží. Milovníci květinových vůní a roztomilých detailů si ho ale určitě oblíbí. Svou hydratační funkci totiž splňuje na výbornou.

+ krásné balení, hydratace

Hydratační balzám na rty - růžový nektar, Panier Des Sens, domdeco.cz, 164 Kč
Hydratační balzám na rty - růžový nektar, Panier Des Sens, domdeco.cz, 164 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Petra, 35 let: "Nejvíce dostávají moje rty zabrat při lyžování a běhu, a potřebují tedy chránit a hydratovat."

Obnovující balzám na rty, Bioderma

Díky za tento balzám, který zachránil moje rozpraskané rty a koutky. Mám ráda zimní sporty a při lyžování a běhu v zimě moje rty dost trpí a potřebují neustále hydratovat. Balzám se krásně roztírá, nanáší se bez použití prstů, vydrží na rtech dlouho, zklidní je, jsou po něm vláčné a za dva dny byly koutky zahojené. Navíc rty vypadají jako po nánosu lesku.

+ regeneruje, zvláčňuje, skvělá aplikace

Léčivý balzám na rty Atoderm, Bioderma, 199 Kč
Léčivý balzám na rty Atoderm, Bioderma, 199 Kč | Zdroj: archiv firem

Ochranný balzám na rty, Astrid

Moc příjemný balzám na rty s avokádovým olejem a vitamínem E, díky kterým jsou rty vláčné, hydratované. Zvládá i mrazivé počasí při lyžování, jen musíte nanášet častěji, rychle se vpíjí. Obsahuje přírodní oleje a vosky, takže je ke rtům šetrný a dobře hojí i popraskanou kůži na dětských rtech. Obal je klasický, musíte vytáčet, jen pozor na vysoké teploty, roztéká se.

+ zvláčňuje, skvělá aplikace

Balzám na rty s OF 20, Astrid, 40 Kč
Balzám na rty s OF 20, Astrid, 40 Kč | Zdroj: archiv firem

Výživný přírodní balzám na rty, Saloos

Přírodní kosmetiku Saloos mám ráda a vždy mé kůži pomohla, stejně tak tomu je i u tohoto balzámu. Díky hojivým účinkům rakytníku řešetlákového jsou rty zhojené do druhého dne, stačí mazat tak 4x za den a můžete zacílit i na konkrétní popraskané místo. Mám-li suchou kůži i kolem rtů a nosu, nanáším i tam a krásně zvláční. Jemná vůně vanilky je příjemná, malé balení se hodí do kapsy, jen nanášení balzámu prsty je nepraktické.

+ rychle hojí, příjemná vůně

Grafička Tereza, 29 let: "V zimě trpím na popraskané rty a balzám musím používat hned několikrát denně."

Balzám na rty s barevným efektem, eos

Tento balzám je jedinečný tím, že jeho barva se mění při kontaktu s pokožkou rtů. Moje rty zanechává lehce růžové a díky hydratačnímu jojobovému oleji také krásně jemné. Musím se ovšem přiznat, že vůně mě úplně nenadchla. Naopak oceňuji specifický design, který se od klasického eosu odlišuje.

+ hydratuje, zanechává růžový tón, jemné rty

Balzám na rty s barevným efektem Color Boost, eos, 192 Kč
Balzám na rty s barevným efektem Color Boost, eos, 192 Kč | Zdroj: archiv firem

Léčivý balzám na rty, Lip Smacker

Tento balzám vypadá na první pohled krásně a má praktické balení, které se vejde do každé kabelky. Zaujala mě také jeho vůně, kterou jsem ovšem po nanesení cítila uvnitř v ústech, jako kdybych si z balzámu kousek ukousla. Oceňuji ale to, že na rtech vydrží opravdu dlouho, spolehlivě hydratuje a nezanechává viditelný film.

+ výdrž na rtech, hydratace, praktické balení

Balzám na rty Kiss Therapy Superfruit, Lip Smacker, 99 Kč
Balzám na rty Kiss Therapy Superfruit, Lip Smacker, 99 Kč | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty, Labello

Tohle je pro mě číslo jedna! Na klasické balzámy od Labella nedám dopustit už několik let. Nově jsem vyzkoušela příchuť manga, která mi vyhovovala. Díky dennímu používání mám rty krásně hebké a chráněné před popraskáním. Oceňuji také nízkou cenu a lehký lesk, který balzám zanechává.

+ léčí, vůně, zajistí jemnost rtů

Mangový balzám na rty Mango Shine, Labello, 63 Kč
Mangový balzám na rty Mango Shine, Labello, 63 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Ivona, 35 let: "Balzámy na rty z lenosti spíše nepoužívám, uchyluju se k nim jen tehdy, když mi v zimě popraskají rty."

Balzám na rty s BIO arganovým olejem, Body Tip

Tento balzám mi vzhledem a barvou připomíná jelení loje z dětství, které mi kupovala máma v drogerii. Má prakticky špičatý tvar, příjemnou vůni a koupíte ho za hubičku. Obsahuje arganový olej, který má v kosmetice široké využití od vyhlazování vrásek až po regeneraci vlasů. Na rtech vytvoří docela hutnou ochrannou vrstvu, nicméně už po půl hodině jsem měla pocit, že je lehce vysušuje. Osobně bych také uvítala příjemnější vůni.

+ ochranná vrstva, cena

Balzám na rty s BIO arganovým olejem BODY TIP, vivaco.cz, 49 Kč
Balzám na rty s BIO arganovým olejem BODY TIP, vivaco.cz, 49 Kč | Zdroj: archiv firem

Opravný balzám na rty, Yves Rocher

Balzám s bambuckým máslem má jednu velkou výhodu a to je krásná vůně, potažmo "chuť". Dobře se nanáší a rty dlouhodobě hydratuje, aniž by zanechával mastný film. Dostupný a spolehlivý produkt, který je fajn mít v (každé) kabelce.

+ dostupný, příjemná vůně, dostatečná hydratace

Balzám na rty Karité, Yves Rocher, 69 Kč
Balzám na rty Karité, Yves Rocher, 69 Kč | Zdroj: archiv firem

Meruňkový balzám na rty, Rivelles

Balzám z produkce rakouské rodinné značky Rivelles je pro fajnšmekry! Ačkoli patřím k těm, které nerady nanášejí balzám prsty, tohle minimalistické balení mě uchvátilo a myslím, že je docela frajeřina ho jen tak vytáhnout z kabelky. Kromě toho je vyrobený ze 100% recyklovatelného plastu a dřevěného odpadu, který mu dodává zajímavý přírodní ráz. Stejně tak obsah krabičky, tedy samotný balzám, je 100% přírodní. Hlavní přísadou jsou meruňky a různé oleje. Ve finále jsem si jeho nanášení užívala, na rtech je totiž opravdu příjemný, dlouhodobě je zvláční a dokonce jsem měla pocit, že jsou plnější.

+ design, účinky na rty, vůně, přírodní složení

Meruňkový balzám na rty Rivelles, vemzu.cz, 299 Kč
Meruňkový balzám na rty Rivelles, vemzu.cz, 299 Kč | Zdroj: archiv firem