Sprchový gel Radost ze života, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 234 Kč/200 ml

Sprchový gel Radost ze života, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 234 Kč/200 ml Zdroj: archiv firem

Osvěžující sprchový gel Fresh Blends Raspberry  Blueberry  Almond Milk, Nivea, 119 Kč/300 ml
Sprchový gel s vůní citron a petitgrain, Sothys, sothys.cz, 590 Kč/200 m
Jemný hydratační sprchový gel a šampon Jahoda a Bezový květ, Manufaktura, 169 Kč/255 ml
Sprchový krém Bezstarostné ráno, Kvitok, jannami.cz, 240 Kč/100 ml
...
20
Fotogalerie

Letní sprchové gely s vůní ovoce a květin: Které jsou nejlepší?

Hutné sprchové gely si schovejte na podzim. Letním měsícům vévodí lehoučké sprcháče s omamnou a svěží vůní ovoce a květin. Vyberete si exotickou vůni kokosu, svěžích malin či jahod, nebo energických citrusů?

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Sprchový gel Jahoda & bezový květ, Manufaktura

Jahodovo-bezová řada patří mezi moje nejoblíbenější. Konkrétně sprchový gel nádherně svěže voní, po pokožce krásně klouže a zanechává ji hebkou a příjemně voňavou. Můžete ho v případě nouze použít i jako šampon, takže je ideální, když se chystáte někam na cesty a nemáte prostor pro tolik kosmetiky. Líbí se mi obal, který na vaně vypadá moc pěkně!

+ vůně, design, 2v1

Jemný hydratační sprchový gel a šampon Jahoda a Bezový květ, Manufaktura, 169 Kč/255 ml
Jemný hydratační sprchový gel a šampon Jahoda a Bezový květ, Manufaktura, 169 Kč/255 ml | Zdroj: archiv firem

Koncentrovaný sprchový gel Mango, Yves Rocher

Tento sprchový gel je díky svému praktickému balení jako stvořený na cesty. Navíc ho stačí nanést opravdu malinké množství a on se na mokré kůži bohatě napění. Na množství si dejte opravdu pozor. Při prvním použití jsem ho nanesla zbytečně moc a šel pak z kůže těžko smýt. Když budete dodržovat dávkování, vydrží vám opravdu dlouho.

+ vhodný na cesty, stačí malé množství, dlouho vydrží

Koncentrovaný sprchový gel Mango, Yves Rocher, 89 Kč /100 ml
Koncentrovaný sprchový gel Mango, Yves Rocher, 89 Kč /100 ml | Zdroj: archiv firem

Sprchovací krém Bezstarostné Ráno, Kvitok

Veganský sprchový krém s vůní květin, bylinek a ovoce vám doma navodí tu správnou relaxační atmosféru. Pro někoho může být pronikavá vůně příliš intenzivní, ale mě vyhovovala. Stačí nanést malé množství a napěnit na vlhké pokožce. Dávkování pumpičkou byla příjemná změna a dostanete díky němu přesně tolik krému, kolik potřebujete.

+ složení, praktická pumpička

Sprchový krém Bezstarostné ráno, Kvitok, jannami.cz, 240 Kč/100 ml
Sprchový krém Bezstarostné ráno, Kvitok, jannami.cz, 240 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Sprchový gel Essential, GRN

Lehký osvěžující gel s výtažkem z jablek a olejem z konopných semínek je pro léto jako stvořený. Krásně klouže po pokožce, jemně pění a snadno se smývá. Kůže je po sprchování příjemně hladká. Vytkla bych snad jen to, že se mi párkrát stalo, že ho trochu vyteklo víčkem ven, protože na něm stojí.

+ složení, jemná vůně, hladká kůže

Sprchový gel Essential, GRN, milujubio.cz, 160 Kč/200 ml
Sprchový gel Essential, GRN, milujubio.cz, 160 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Veganský sprchový gel Geranium, Dove

Naprostá novinka z řady Powered By Plants mě zaujala nevšední, ale příjemnou vůní pelargonií a také svou gelovo-olejovou konzistencí. Po umytí jsem vůbec nemusela používat tělové mléko, protože jsem měla pokožku po celém těle krásně hydratovanou a jemně provoněnou. V této řadě jsou také sprchové gely s vůní zázvoru a pepermintu, které rozhodně v budoucnu vyzkouším.

+ složení, nevšední vůně

Sprchový gel Powered By Plants, Dove, alza.cz, 149 Kč/250 ml
Sprchový gel Powered By Plants, Dove, alza.cz, 149 Kč/250 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz a webu Mojezdraví.cz – Irena

Sprchový a koupelový gel, Grown Alchemist

Tenhle sprchový gel mě opravdu nadchl. Za prvé, nádherně voní. Za druhé, pokožka po něm není vůbec vysušená, naopak je spíš jako ošetřená suchým olejem a není mastná. Nerada se totiž hned po koupání mažu tělovým mlékem. To, že je gel v krásném balení a s příjemným dávkovačem, je luxusní bonus navíc.

+ vůně, hydratace

Sprchový a koupelový gel Hand a Body, Grown Alchemist, prodává douglas.cz, 585 Kč/300 ml
Sprchový a koupelový gel Hand a Body, Grown Alchemist, prodává douglas.cz, 585 Kč/300 ml | Zdroj: archiv firem

Lipové sprchové mléko, dieNikolai

DieNikolai je sympatická značka díky svému odpovědnému přístupu k přírodě. Ačkoliv mě výrobky úplně nelákají svým designem, díky přírodnímu složení a hlavně díky tomu, jak fungují, si vždycky najdou své místo v koupelně. Stejně to bylo se sprchovým mlékem s vůní lípy. Výrobek nádherně, jemně a přirozeně voní a navíc skvěle vyživí a hydratuje suchou kůži. Přesně to, co chci.

+ přírodní složení, výborná hydratace

Lipové sprchové mléko, dieNikolai, biodynamickakosmetika.cz, 450 Kč/200 ml
Lipové sprchové mléko, dieNikolai, biodynamickakosmetika.cz, 450 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Koncentrovaný sprchový gel Lotosový květ, Yves Rocher

Tyhle koncentrované výrobky od Yves Rocher jsou mým letním must-have kouskem. Praktické, navíc firma hodně pokročila ve své „zelenosti“ a odpovědnosti, takže je v klidu na dovolené používají i děti. Kvůli tomu, že jsou to koncentráty, hůře pění a je potřeba mnohem větší úsilí na to je rozetřít, to je ale malý detail. A moc hezky voní.

+ vůně, praktické balení

Koncentrovaný sprchový gel Lotosový květ, Yves Rocher, 89 Kč/100 ml
Koncentrovaný sprchový gel Lotosový květ, Yves Rocher, 89 Kč/100 ml | Zdroj: archiv firem

Osvěžující sprchový gel, Nivea

Nivea je moje klasika. I když dávám v poslední době přednost přírodní kosmetice, Nivea je jedna z mála těch klasických, ke kterým jsem ochotna se občas vrátit. Je to prostě fungující klasika za výbornou cenu a vůně meruněk a manga se skvěle hodí k létu.

+ klasika za dobrou cenu

Osvěžující sprchový gel, Nivea, 119 Kč/300 ml
Osvěžující sprchový gel, Nivea, 119 Kč/300 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Pečující sprchový a koupelový olej Meruňka, Manufaktura

Pečující olej s vůní meruňky byl opravdovým balzámem – nejen pro pleť, ale i pro duši, protože olejová textura zkrátka dodává pocit maximální péče a tahle Meruňka navíc opravdu podmanivě voní. Při kontaktu s pokožkou olej i jemně pění a rozhodně nezanechává kůži mastnou, spíše hezky hydratovanou (však také kromě olejů obsahuje Panthenol a vitamín E). Jediné malinké a nepatrné minus je, že se rychle spotřebovává. Ale možná si ho jen můj muž tajně lije do koupele.

+ dostatečná hydratace, vůně

Pečující sprchový a koupelový olej s panthenolem a meruňkovým a mandlovým olejem, Manufaktura, 199 Kč/215 ml
Pečující sprchový a koupelový olej s panthenolem a meruňkovým a mandlovým olejem, Manufaktura, 199 Kč/215 ml | Zdroj: archiv firem

Detoxikační a vyživující sprchový gel, OWAY

Moje první setkání s italskou kosmetikou OWAY – značka je zkratkou slov Organic way – která je založena na biodynamickém principu. To znamená, že všechny bylinky obsažené v produktu se pěstují a sbírají v souladu s ročními obdobími, ale i fázemi Měsíce či postavením Slunce, což má velký vliv na sílu jejich účinků. To všechno jsem si přečetla ale až po prvním použití tohoto sprchového gelu, který mě zarazil nezvyklou vůní – upřímně, zvykala jsem si na ni pozvolna. S tím, co teď vím, ho však dokážu ocenit – je to zkrátka mix bylinek. Gel je velmi šetrný a pokožku nikterak nedráždí (ani intimní partie). Minimalistická tuba je navíc cool doplňkem nejen do koupelny, ale i do cestovní taštičky.

+ biodynamické složení, velmi šetrný

Detoxikační a vyživující sprchový gel Beauty Detox Body Bath, Oway, ecoorganicbeauty.cz, 310 Kč/50 ml
Detoxikační a vyživující sprchový gel Beauty Detox Body Bath, Oway, ecoorganicbeauty.cz, 310 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Sprchový gel s vůní citronu a petitgrain, Sothys

Sothys je moje slabost, mám od této značky ráda pleťové krémy a tělová kosmetika jim zdatně sekunduje. Na rozdíl od krémů, které jsou neparfemované, vynikají tělové produkty luxusní jemnou vůní, která ale dlouho vydrží (kromě gelu jsem dříve zkoušela i peeling a jeho nádhernou vůni jsem na sobě cítila až do rána). Konkrétně tento gel voní svěže, jde o jemný mix citrusů a květin, který mi evokuje kvalitní hotelovou kosmetiku, a tím i pocit něčeho výjimečného. Musím však přiznat, že při prvním použití (po kartáčování pokožky) mě trochu štípal. Ale stalo se to jen jednou, později už se to neopakovalo.

+ krásná delikátní vůně

Sprchový gel s vůní citron a petitgrain, Sothys, sothys.cz, 590 Kč/200 m
Sprchový gel s vůní citron a petitgrain, Sothys, sothys.cz, 590 Kč/200 m | Zdroj: archiv firem

Sprchový gel Fresh Blends, Nivea

Tohle je sprchový gel pro opravdové požitkáře. Požitkáře, kteří si rádi dopřávají, ale bez pocitu viny. Navzdory jásavému obalu a intenzivní vůni, která svádí k dojmu, že půjde hlavně o potěchu smyslů, jde také o produkt mimořádně šetrný k přírodě – gel je veganský a biologicky rozložitelný a obal 100% recyklovatelný. Niveu mám ráda, takže co se týče účinků na pokožku, mě v dobrém slova smyslu nic nepřekvapilo. Vůně je na mě poněkud výrazná, ale třeba můj muž ovocné sprcháče vysloveně miluje a tento gel byl pro něj naprostou jedničkou.

+ maximálně přírodní produkt

Osvěžující sprchový gel Fresh Blends Raspberry  Blueberry  Almond Milk, Nivea, 119 Kč/300 ml
Osvěžující sprchový gel Fresh Blends Raspberry Blueberry Almond Milk, Nivea, 119 Kč/300 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Petra

Citrusový sprchový gel a sprchový gel Radost ze života, Nobilis Tilia

Že vás vůně umí naladit, si na těchto sprchových gelech vyzkoušíte na vlastní kůži. Dle pokynů výrobce Citrusový sprchový gel využívám ráno na probuzení. Postačí trochu gelu a máte pocit, že se koupete v citrusech. Opravdu postačí méně, jinak je vůně až příliš intenzivní. Gel nevysušuje, je takový mléčný a pokožka je po mytí hebká, jemná, bez pnutí. Pro večerní sprchování či koupání je zase jako stvořený sprchový gel Radost ze života, který vás zklidní a ukolébá. Voní po jasmínu, takže i u něj s množstvím opatrně.

+ přírodní kosmetika, hebká pokožka, síla éterických olejů

Sprchový gel Citrusový, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 244 Kč/200 ml
Sprchový gel Citrusový, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 244 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Sprchový gel se zeleným čajem, Dicora

Je to pro mě první seznámení se španělskou značkou Dicora a jsem velmi mile překvapena. Jednoznačně u mě vede krásná vůně zeleného čaje, která je jemná a dodává energii. Mám spíše sušší pokožku, proto si dávám pozor, aby mě sprchové gely ještě více nevysušovaly, což Urban Fit Detox nedělá. Moc nepění a spíše se po pokožce jemně roztírá. Díky velkému balení mi vydrží dlouho. Těším se na další produkty od této značky!

+ příjemná vůně, nevysušuje, velké balení, netestováno na zvířatech, bez parabenů

Sprchový gel Urban Fit Detox Green Tea, Dicora, fann.cz, 79 Kč/400 ml
Sprchový gel Urban Fit Detox Green Tea, Dicora, fann.cz, 79 Kč/400 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Pečující sprchový gel, Nivea

Sprchový gel mě mile překvapil svěží meruňkovou vůní. Některé kosmetické výrobky voní uměle, to ale naštěstí není tento případ. Je to, jako kdybyste si přivoněli k plným hrstem čerstvých meruněk. Gel navíc vytváří bohatou, jemnou pěnu, takže stačí použít menší množství. Pleť je po použití jemná a hebká a vůně vydrží delší dobu – všiml si i přítel. Za mě super „sprcháč“ a ráda se k němu budu vracet.

+ bohatá pěna, výdrž vůně

Pečující sprchový gel Care Shower Apricot, Nivea, 68 Kč/250 ml
Pečující sprchový gel Care Shower Apricot, Nivea, 68 Kč/250 ml | Zdroj: archiv firem

Relaxační sprchový gel Brazilský kokos, Dermacol

Kdo miluje vůni kokosu, stejně jako já, tak si tenhle sprchový gel určitě zamiluje. Svěží příjemnou vůni navíc doplňuje bohatá pěna a příjemný pocit při nanášení gelu. Moje pleť byla po sprše jemná, jen mě trochu mrzelo, že hydratace nevydržela tak dlouho, jako u jiných přípravků. Čeho si ale cením, je praktické balení sprchového gelu – díky němu ho nemusím nešikovně otáčet a vytlačovat z tuby, když postupně dochází.

+ krásná vůně

Relaxační sprchový gel Aroma Ritual - Brazilský kokos, Dermacol, 60 Kč/250 ml
Relaxační sprchový gel Aroma Ritual - Brazilský kokos, Dermacol, 60 Kč/250 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační sprchový gel Brusinky & divoká jahoda, Ziaja

Jako první mě u gelu zaujala ovocná vůně, která je téměř neodolatelná. Doslova jsem díky ní dostala chuť na jahody. Přípravek navíc krásně pění a na pokožce je velmi jemný. Co mě mile překvapilo, je, že po sprše mi dlouho vydržel pocit hebké pokožky – prakticky po celý den. Líbí se mi i velké balení, které vydrží opravdu dlouho, zvlášť když na celé tělo vystačí vždycky jen pár kapek. Za mě určitě super přípravek!

+ krásná ovocná vůně

Hydratační sprchový gel Fruity Cranberry a Wild Strawberry, Ziaja, notino.cz, 81 Kč/500 ml
Hydratační sprchový gel Fruity Cranberry a Wild Strawberry, Ziaja, notino.cz, 81 Kč/500 ml | Zdroj: archiv firem