Podkladová báze na minimalizaci a vyhlazení pórů, The POREfessional, Benefit Cosmetics, prodává: Sephora, 1120 Kč/22 ml

Podkladová báze na minimalizaci a vyhlazení pórů, The POREfessional, Benefit Cosmetics, prodává: Sephora, 1120 Kč/22 ml Zdroj: archiv firem

...
Podkladová báze pod make-up, Perfect Primer, Alcina, 550 Kč/30 ml
Creme Bronzer, Max Factor, fann.cz, 349 Kč
Rozjasňující podkladová báze, Yves Rocher, 449 Kč/25 ml
Podkladová báze, SOS Primer, Clarins, prodává: parfumérie FAnn, 920 Kč/30 ml
19
Fotogalerie

Jak na letní líčení, které vydrží? Vsaďte na bronzer a zapomeňte na make-up!

Rozmazaná řasenka, vysušené rty, rozteklý make-up, ano, i to někdy patří k létu. Ale nemusí! Stačí, když se vybavíte těmi správnými kosmetickými produkty. 

Investujte do podkladové báze

Pokud jste doposud nepoužívala podkladovou bázi neboli primer, je pravý čas začít! Především v létě ji opravdu oceníte. Báze vytvoří na pleti neviditelný závoj, který i v tropických teplotách nebo ve velkém vlhku udrží make-up na svém místě. Některé primery jsou navíc hydratační, a tak ještě dodají pleti chybějící vláhu.

Vsaďte na bronzer

Zářivá opálená pleť vypadá skvěle! A právě proto je pro letní líčení ideální bronzer, který zvládne tento efekt vykouzlit, i když jste se ještě nestihla opálit. Naneste ho na lícní kosti, nadočnicové oblouky, bradu a nos (vystouplá místa). Ideální jsou paletky bronzeru, které kombinují hned několik různých odstínů, které si můžete libovolně namíchat podle vaší pleti.

Tip: Když obléknete šaty nebo top s výstřihem, naneste bronzer i na klíční kosti! Vypadá to perfektně.

Vyměňte make-up

I když použijete podkladovou bázi, nepodaří se vám make-up udržet v dokonalém stavu po celý den až do večera. Proto se v létě přes den přeorientujte na tónovací hydratační krémy nebo BB krémy. Ty můžete doplnit korektorem, který zamaskuje například kruhy pod očima. Make-up si naneste na večer, až se trochu sníží teplota.

Dejte lesku mat

Je vedro k padnutí a vy se rychle potřebujete zbavit lesku v t-zóně? Raději než pudr, který vám vytvoří na obličeji nepřirozenou masku, zkuste speciální matující papírky, které okamžitě absorbují přebytečný maz a pot. Nebo obličej osvěžte speciální fixující sprškou. Osvěžující mlha vás také částečně zbaví nežádoucího lesku a zároveň dodá pleti potřebnou hydrataci i ochlazení.

Rtěnku a stíny nechte na podzim

Výrazné tmavé rtěnky a nápadné oční stíny si schovejte na podzim, k létu se zkrátka nehodí. Letním očím a rtům sluší jemné, téměř průsvitné, éterické odstíny. Abyste se vyvarovala směšného „panda vzhledu“, používejte celé léto raději voděodolné linky, stíny i řasenky. Rtěnku nahraďte jemným tónujícím balzámem či olejem s UV filtrem, rty tak vydrží celé léto hydratované a šťavnaté. Pokud jste zvyklá na konturovací tužku, vězte, že barevně ohraničené rty se k průsvitným tónům nehodí. Použijte proto tužku „neviditelnou“, která rty krásně orámuje a zabrání zabarveným balzámům, aby se dostaly dál, než mají.