Minerální oční stíny Candy, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 209 Kč

Minerální oční stíny Candy, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 209 Kč Zdroj: archiv firem

Největší chyby v líčení podle dvorního vizážisty Jennifer Lopez! Děláte je také?

Přijde vám, že ať se snažíte jakkoliv, vaše kouřové stíny nevypadají, jak jste si představovala, a místo dokonalých kontur máte na obličeji prapodivné tmavé fleky? Možná děláte jednu z chyb, na které upozorňuje make-up artista slavných Scott Barnes!

Scott Barnes není ledajaký vizážista! Pod jeho kouzelnýma rukama prošly totiž desítky těch nejslavnějších žen z různých branží. Již rok je dvorním make-up artistou Jennifer Lopez, líčí také Beyoncé, Kim Kardashian, Céline Dion či Christinu Aguileru. Základem bezchybného make-upu je podle něj vyvarovat se pěti největších chyb! Pak už si i vy sama doma můžete vytvořit look hodný červeného koberce.

Největší chyby v líčení najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 6

Špatné konturování

Konturování obličeje již není nic nevšedního, často ho ženy využívají i pro běžné nošení. Když se udělá správně, prokáže totiž celému obličeji skvělou službu! Jenže, má to velký háček. Každý obličej je úplně jiný, a tak není možné, abyste si dělala stejné kontury, jaké ukazovala ve videu vaše oblíbená influencerka. Jí budou slušet, ale vy si můžete i uškodit. Pro začátek si ujasněte, jaké části obličeje chcete potlačit a jaké naopak vyzdvihnout. Pak už jen stačí vědět, že co je tmavé, ustupuje do pozadí, a světlé a rozjasněné části jsou naopak výraznější.

Konturovací a rozjasňující paletka Contour'n'Strobe Kit, Gosh Copenhagen, fann.cz, 559 Kč
Konturovací a rozjasňující paletka Contour'n'Strobe Kit, Gosh Copenhagen, fann.cz, 559 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 3 / 6

Nesjednocené oční stíny

Dokonalé oční stíny spočívají v důkladném blendingu, tedy v propojení jednotlivých stínů do ztracena. Oční stíny se do sebe musí doslova vpíjet navzájem, jinak výsledný efekt nebude nikdy perfektní. Používejte speciální štětec na oční stíny a roztírejte je a kombinujte, dokud nebudete spokojená! Pokud si nevíte rady s kombinacemi barev, v tomto případě se rozhodně můžete inspirovat různými beauty tutoriály na internetu.

Urban Decay, NAKED 3, Sephora, 1540 Kč
Urban Decay, NAKED 3, Sephora, 1540 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 4 / 6

Špatně zvolený odstín tvářenky

Opět platí, že to, co sluší někomu jinému, nemusí zákonitě lichotit i vám. Při výběru tvářenky je důležité se kromě její konzistence (každá se hodí pro jiný typ pleti) zaměřit na odstín, který pro vás bude ideální. Pokud máte velmi světlou pleť, jsou pro vás jako stvořené jemné světle růžové nebo velmi světlé fialkové tóny. Středně tmavé pleti sluší zase broskvové odstíny, nazlátlému obličeji svěží růžové. A pro tmavou pleť jsou jako ideální výraznější barvy jako třeba korálová.

Vícebarevná tvářenka, Brilliant, Alcina, 485 Kč
Vícebarevná tvářenka, Brilliant, Alcina, 485 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 5 / 6

Špatné umístění rozjasňovače

S rozjasňovači je třeba zacházet velmi opatrně. Můžou krásně doladit celé líčení, ale také ho zkazit. Pamatujte na to, že rozjasňovač dáváte na partie, které chcete zvýraznit. Proto ho za každou cenu nedávejte na líčka, když je už tak máte výrazná. Musíte postupovat přesně podle svého obličeje, nikoliv podle návodů jiných lidí. Zkoušejte si různé varianty a brzy sama přijde na to, která je nejlepší!

Pleťový rozjasňovač GOLD, Manufaktura, 249 Kč
Pleťový rozjasňovač GOLD, Manufaktura, 249 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 6 / 6

Nerozlišování denního a večerního líčení

Je důležité rozlišovat denní a večerní líčení, zvláště co se týká líčení očí. Denní světlo totiž zvýrazní úplně všechno, takže takové kouřové stíny budou ještě mnohem dramatičtější než večer. Pokud jste zvyklá na líčení očí, během dne vsaďte na neutrální tóny, jako jsou béžová, světlounce hnědá či pudrově růžová. Tmavé tóny a třpytky nechte vyniknout večer v umělém osvětlení!

Minerální oční stíny Candy, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 209 Kč
Minerální oční stíny Candy, Annabelle Minerals, annabelleminerals.com, 209 Kč | Zdroj: archiv firem