...

... Zdroj: istock.com

Stačí 5minutový ranní rituál. Díky těmto tipům už nikdy nebudete vypadat unaveně!

Ne vždy si můžeme dopřát dlouhý a ničím nerušený spánek, a tak určitě každá z nás zná ten pocit, když na nás ráno kouká ze zrcadla cizí osoba. Únava bývá na obličeji opravdu znatelná, ale díky několika krokům můžete její projevy minimalizovat. 

Hydratace den předem

Ano, ne vždy s jistotou odhadnete, že zrovna následující noc se nevyspíte, ale když víte, že vás čeká ponocování kvůli večírku nebo extrémně brzké vstávání do práce, myslete před spaním na hydrataci. Pořádně večer pijte vodu (i na večírku) a před spaním dopřejte pleti po důkladném vyčištění pořádnou dávku hydratačního séra a nočního krému.

Oční krém

Ráno, když vstanete, opláchněte obličej studenou vodou, zbavte ho nečistot, jak jste zvyklá, a ihned naneste oční krém. Vmasírujte ho do tenoučké pokožky pod očima pomocí prstů nebo třeba masážního válečku, který můžete přes noc nechat v ledničce. Krém ale nanášejte přímo k dolním řasám, ideální je skončit v místech, kde začíná oční jamka.

Korektor v akci

Po očním krému, který nechte chvilku vstřebat (můžete si zatím třeba vyčistit zuby nebo připravit ranní kávu), přichází na řadu spolehlivý bojovník s tmavými kruhy pod očima – korektor. Pro zamaskování tmavých míst pod očima je vždy ideálnější světlejší odstín korektoru, než má vaše pokožka. Mnohem lépe tak zamaskujete nedokonalosti a světlejší tón vám krásné prozáří pohled. Speciální pozornost věnujte vnitřním koutkům očí, kde bývají obvykle skvrny nejtmavší.

Přizpůsobte líčení

Když je na vás ráno vidět únava, měla byste tomu lehce přizpůsobit i líčení. Nemusíte se vzdávat svých oblíbených postupů, jen je důležité nezapomenout na řasenku, která oči otevře. Skvěle únavu zamaskuje také béžová tužka na oči, kterou můžete orámovat horní i spodní víčko. A v neposlední řadě funguje také rtěnka, protože dokonale vykreslené a výrazné rty odlákají pozornost od unavených očí.

Rozjasnit a jít

Na závěr ještě vsaďte na rozjasňovač. Pokožka je totiž v důsledku únavy bledá a bez jasu. Rozjasňovač použijte primárně pod obočí, na vnitřní koutky očí, lícní kosti a na srdíčko nad horním rtem. A právě teď jste udělala maximum pro to, aby na vás únava nebyla poznat. Stačí už jen každou minutu nezívat a nikdo nic nepozná!