Sérum Collagen Active pro mladistvou pleť, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 696 Kč/30 ml

Sérum Collagen Active pro mladistvou pleť, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 696 Kč/30 ml Zdroj: archiv firem

Antistres lifting sérum, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 535 Kč/30 ml
.
.
Sérum na obličej Rich proti vráskám, GroN, milujubio.cz, 468 Kč/30 ml
Pleťový gel s vyhlazujícím efektem, Alcina Hyaluron 2.0, 549 Kč/30 ml
22
Fotogalerie

Nejlepší pleťová séra: Která rozjasní, zpevní i zbaví vrásek?

Není sérum jako sérum! A přesně proto jsme se rozhodly jich pro vás několik v průběhu půl roku otestovat. Které jsme si zamilovaly?

Editorka webů Ženy.cz a Mojezdraví.cz – Irena

Antioxidační sérum pro všechny typy pleti, Nuxe Bio

Většina z nás má značku Nuxe spojenou s ikonickým suchým voňavým olejem, teď ale přichází s přírodní řadou a já přiznávám, že mě opravdu dostala – od micelární vody přes sérum až po denní či noční péči – všechno nádherně voní a funguje. Konkrétně sérum je vodnatější konzistence, nikoliv olejové, výborně se vstřebá do pokožky a rozumí si s následnou péčí. Tuto kosmetiku používám v období, kdy pleť dostává zase čím dál tím více zabrat kvůli nošení roušky, a mám radost, že je vyživená, rozjasněná a zdravá.

+ přírodní složení, krásná vůně

.
. | Zdroj: archiv firem

Bioaktivní liftingové sérum, Nobilis Tilia

Sérum od Nobilisu je průhledné, gelové konzistence, rychle se vstřebá do pokožky a po chvíli cítíte, že ji opravdu vypne. Pokožka je pak dobře připravena na další krok, kterým byl u mne ráno BB krém a večer výživnější noční péče. Nepálí, nedráždí, kvalita pro citlivou pokožku za rozumnou cenu.

+ přírodní složení, skvělé na citlivou pleť

Bioaktivní liftingové sérum, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 619 Kč/15 ml
Bioaktivní liftingové sérum, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 619 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Bio rostlinný elixír, Saloos

Nějaký rok zpátky jsem testovala od Saloosu přípravek obsahující samotný suchý olej squalane a pamatuji se, že jsem po něm měla poměrně vypnutou, ale suchou pleť. Tento bio elixír s Q10 je k tomu ale doplněný celou řadou dalších olejů, například arganovým nebo šípkovým, a mé suché pleti vyhovuje mnohem více. Rozzáří ji, lehce vypne a ještě mám pocit, že dostala všechny vitamíny, které potřebuje. A za výbornou cenu!

+ nevysušuje, přírodní složení, cena

Bio Rostlinný elixír Squalane a Q10, Saloos, saloos.cz, 250 Kč/15 ml
Bio Rostlinný elixír Squalane a Q10, Saloos, saloos.cz, 250 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťové sérum redukující projevy stárnutí, Grown Alchemist

Grown Alchemist je australská luxusní kosmetická značka zaměřující se především na anti-age produkty a ani tohle sérum nezklamalo. Už po jednom použití jsem cítila, že je pleť vypnutá, byla také jasnější. A stačilo ho opravdu maličko! Používala jsem ho ráno pod BB krém od stejné značky, který pak pleť lehce promazal a dodal jí pružnost. Ze všech testovaných sér mi účinek vydržel nejdéle, tedy i nějakou dobu poté, co jsem výrobek přestala používat.

+ přírodní složení

Pleťové sérum redukující projevy stárnutí, Grown Alchemist, douglas.cz, 2470 Kč/30 ml
Pleťové sérum redukující projevy stárnutí, Grown Alchemist, douglas.cz, 2470 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Zpevňující sérum proti vráskám, Dulcia

Poslední z testovaných bylo sérum od značky Dulcia, což je slovenská přírodní kosmetika. Tady byl účinek opravdu znát hned na první namazání – pleť se napnula, až měl člověk skoro pocit, že nepohne obličejem. V kombinaci s krémem ale pleť pak povolila a dostavil se kýžený efekt – zpevnění a redukce drobných vrásek. Vůně výrobku je hodně specifická, ne každému sedne hned od začátku, ale doporučuji vytrvat. Já si zvykla a začala ji mít velmi ráda. Přírodní kvalita je navíc za velmi dobrou cenu.

+ vypínací účinek, cena

Zpevňující sérum proti vráskám, Dulcia, dulcia.cz, 490 Kč/30 ml
Zpevňující sérum proti vráskám, Dulcia, dulcia.cz, 490 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Pleťový gel pro vypnutí pleti, Alcina

Nejsem velkou fanynkou lepivé gelové textury přípravků, moje pleť potřebuje spíš hodně hydratovat a vyživit, ale tento produkt se po pár dnech používání stal nezbytnou součástí mých ranních rituálů. Skvělé je, že se rychle vstřebává, a tak mohu hned pokračovat dalším krokem (hydratační krém). Pleť je díky obsahu kyseliny hyaluronové krásně vypnutá, působí svěže a zářivě.

+ rychle se vstřebává, rozjasňuje

Pleťový gel s vyhlazujícím efektem, Alcina Hyaluron 2.0, 549 Kč/30 ml
Pleťový gel s vyhlazujícím efektem, Alcina Hyaluron 2.0, 549 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Noční sérum s vitamínem C, Noili

Začnu zhusta, tohle bylo možná nejlepší olejové sérum, se kterým jsem v životě měla tu čest. Nanáší se večer na vyčištěnou pleť, stačí 4 kapky a je nádherně hydratovaná a vyživená bez pocitu mastnoty. Obvykle na závěr ještě používám hydratační krém, ale nic se nestalo, když jsem na tento krok „zapomněla“. Přírodní sérum s obsahem vitamínu C, který stimuluje tvorbu kolagenu, působí protizánětlivě a zlepšuje kvalitu pleti. To říká výrobce a já tato slova mohu jen potvrdit. Moje pleť díky němu vydržela bez pupínků, byla zklidněná a měla hezky sjednocenou barvu.

+ přírodní složení, efekt na pleť

Noční sérum, Pro-Collagen Vitamin C, Noili, jannami.cz, 950 Kč/30 ml
Noční sérum, Pro-Collagen Vitamin C, Noili, jannami.cz, 950 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Obnovující sada pro dehydratovanou pleť se sklonem k vráskám, Nobilis Tilia

Tři olejová séra s podmanivou vůní bylin, která se na sebe vrství ve stanoveném pořadí Geranium, Tymián a Bazalka. Jestli vám to přijde jako velká alchymie, tak vězte, že je. Na tento rituál potřebujete čas, náladu a pozornost, jelikož na první pohled vypadají lahvičky stejně a musíte si pamatovat jejich pořadí. Navíc byste mezi jednotlivými aplikacemi měla dodržovat rozestup 10 minut. Přiznám se, že tohle pro mě byl největší problém, ráno zpravidla spěchám a večer bývám unavená. Vůně bylin je výrazná, což může mít dva účinky – zklidňující či osvěžující pro vaši mysl a odpuzující pro vašeho partnera. Nicméně je třeba zmínit, že oleje jsou určeny pro měsíční, maximálně dvouměsíční intenzivní kúru s použitím jednou denně. Odměnou za trpělivost vám bude hezčí a zdravěji vypadající pleť.

+ požitkářská vůně bylinek, přírodní složení

Sada tří sér pro dehydrovanou pleť se sklonem k vráskám, Biofáze Bazalka, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 994 Kč/3x20 ml
Sada tří sér pro dehydrovanou pleť se sklonem k vráskám, Biofáze Bazalka, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 994 Kč/3x20 ml | Zdroj: archiv firem

Intenzivní sérum proti vráskám, Eucerin

Doplňující přípravek řady Hyaluron-Filler od Eucerinu skýtá v poněkud kosmickém balení šest 5ml ampulek. Osobně si jakékoli ampulky moc neužívám, přípravek se z nich zkrátka vždy hůře vyklepává, ale to je jen drobná výtka. Jedna ampulka má v tomto případě vystačit na týden, jde tedy o šestitýdenní kúru. Sérum s obsahem různě velkých molekul kyseliny hyaluronové s regenerativními účinky má velmi lehké gelové složení, které se rychle vstřebává a příjemně voní. Pleť je po něm zjemněná, vysloveně hladší. Sice je sérum doporučováno i jako základ pod make-up, ale já stejně vždy potřebuju ještě hydratační krém ne-gelové textury.

+ účinky na pleť, vůně „čistoty“

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Anti-aging sérum na okolí očí a rtů, Manufaktura

Na přípravky od Manufaktury nedám dopustit! Na omlazující sérum, které je speciálně zaměřené na okolí očí a rtů, jsem se opravdu těšila. A nezklamalo mě! Nanášení je díky speciálnímu chladivému aplikátoru maximálně příjemné – skoro jako na pleťové masáži v salonu. Lehká emulze obsahující výtažek ze sedmikrásek, kyselinu hyaluronovou, koenzym Q10, vitamíny i pečující oleje se rychle vstřebá do pokožky a zanechá ji hydratovanou, zpevněnou a po pár dnech používání také omlazenou. Jen pozor na množství, když jsem pod jedno oko nanesla dávku na dvě zmáčknutí, bylo přípravku příliš a lehce se drolil. Bohatě stačí zmáčknout jen jednou.

+ svěží vůně, chladivý aplikátor, okamžité zpevnění a projasnění

.
. | Zdroj: archiv firem

Přírodní sérum proti vráskám Rich, GRON

Přírodní sérum s olejem z granátových jablek a hroznových semínek, kyselinou hyaluronovou a olivovým olejem má příjemnou gelovou texturu, která snadno splyne s pletí a nezanechává žádný nepříjemně lepkavý nebo mastný pocit. Za dvě minutky můžete klidně nanést make-up nebo hydratační krém. Pleť je už po prvním nanesení jemnější a zářivá. Oceňuji také šikovnou pojistku, díky které jsem sérum vozila i na cesty a nebála se, že mi vyteče do kosmetické taštičky.

+ složení, textura, šikovná pojistka

Sérum na obličej Rich proti vráskám, GroN, milujubio.cz, 468 Kč/30 ml
Sérum na obličej Rich proti vráskám, GroN, milujubio.cz, 468 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Krémový booster s vitaminem C, Eucerin

Vůni krémů z řady Hyaluron-Filler zkrátka zbožňuji! Tenhle booster jsem používala tak, že jsem si ho přidávala do hydratačního krému stejné řady a výsledek byl skvělý. Zhruba po týdnu jsem na dotek i na pohled poznala, že moje pleť je krásně hladká a zpevněná. Jediné malinké minus bych dala za to, že sérum občas samo vytékalo z aplikátoru, ale jen v opravdu zanedbatelném množství.

+ vůně, zpevnění

.
. | Zdroj: archiv firem

Pleťové sérum s kozím mlékem, Ziaja

Tohle sérum je velmi příjemné! S ohledem na velmi nízkou cenu ho hodnotím kladně. Sice nebyla pleť tak znatelně pevnější nebo jemnější jako u ostatních přípravků, které jsem zkoušela, ale byla opravdu spolehlivě hydratovaná. Pasovala jsem ho proto na sérum, které mám sbalené v cestovní kosmetické taštičce a používám ho především o víkendech na chalupě. Při aplikaci se raději vyhněte citlivému očnímu okolí, kde mě jednou sérum trošku štípalo.

+ cena, hydratace

Pleťové sérum s kozím mlékem, Ziaja, ziajaprotebe.cz, 129 Kč/50 ml
Pleťové sérum s kozím mlékem, Ziaja, ziajaprotebe.cz, 129 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Petra

Antistres lifting sérum, For Life and Madaga

Tohle sérum přesně splnilo, co chci. Svěží a jasnou pleť, nestaženou, hydratovanou a krásně připravenou na BB krém, který denně používám. Používala jsem každé ráno a večer a musím říci, že moje pleť si toto sérum s hydrokomplexem a antioxidanty užívala. Byla pružná, redukce vrásek minimální, ale tím, jak pleť vyživí a dá jí jas, nejsou vrásky téměř vidět. Extrakt ze zeleného čaje pleť detoxikuje a brání pleti vypadat unaveně a povadle. Stačí malé množství na jedno nanesení. Vydrží tak dva měsíce.

+ jasná, hydratovaná, zářivá pokožka, vůně, dobrý podklad

Antistres lifting sérum, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 535 Kč/30 ml
Antistres lifting sérum, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 535 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Sérum s dvojím účinkem, Yves Rocher

Redukce vrásek a rozjasnění, to tohle sérum umí a stačí jen pár kapek. Hodí se dobře pod denní a noční krémy. Bez jejich následné aplikace však bude pleť dost napnutá. I když nanesete menší množství, cítila jsem pak staženou kůži. Proto je dobré pak aplikovat krém. Díky kapátku nanesete rovnou na kůži a lehce rozetřete, ihned se vstřebá a rozjasní pleť. Sérum obsahuje zajímavou rostlinu Aphloia, která pochází z náhorních plošin Madagaskaru, dokáže zcela obnovit svoji kůru a koncentrovat uvnitř listů molekuly, které ji účinně chrání před škodlivými vlivy vnějšího prostředí. A to umí i s vaší pletí.

+ jasná pleť, bez parabenů, silikonů a barviv, aplikace, příjemná vůně

.
. | Zdroj: archiv firem

Koncentrované sérum proti vráskám, Bioten

Sérum, které vyhlazuje vrásky pomocí přírodního kolagenu a dokáže i hydratovat. Pokožka je volná, pružná. Můžete poté aplikovat ještě krém, ale není to nutné. Moje pleť byla hydratovaná dobře. Stačí 3 kapky a krásně vmasírujete do pokožky. Má svěží vůni a obsahuje přírodní mandlový olej, který pokožku činní hebkou. Okamžitý efekt vyhlazení jsem nezpozorovala, ale po pár dnech používání se pleť projasnila a byla pružnější, díky čemuž působila mladistvěji.

+ pružná, hydratovaná pleť, vůně, 97 % ingrediencí přírodního původu

.
. | Zdroj: archiv firem

Perlové sérum proti vráskám, Nivea

Pleťové přípravky Nivea jsou po mých zkušenostech určené spíše pro ženy s normální pletí, kterou já bohužel nemám. I toto sérum je hutnější a musí se dávat pozor na množství, jinak vám na pleti udělá takový film. Překvapivě ale pleť nebyla zatěžkána, spíše jemně vypnutá a plnější, jemné vrásky už po dvou týdnech mé aplikace večer byly méně viditelné. Na den jsem nepoužívala, po nanesení mého obvyklého BB krému byla pleť těžká. Zajímavé je přetvoření perel s koenzymem Q10 a gelu na sérum. Má zpevňující efekt.

+ plnější a zpevněná pleť, vůně, konzistence, redukce drobných vrásek

.
. | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Denní sérum proti stárnutí, NeoStrata

Sérum mě příjemně překvapilo jemnou vůní, ve které se odrážejí tóny šeříku a zeleného čaje. Používala jsem ho déle než měsíc, denně stačilo nanést ráno po vyčištění pleti pár kapek na místa, kde mě trápí první vrásky. Do pokožky se vstřebává během chvilky, nezanechává mastný film ani jiný nepříjemný pocit. Pleť se mi zdála mírně vypjatá už po třech týdnech, sérum tedy určitě splňuje to, co nabízí. Líbí se mi i pěkná lahvička s dávkovací pumpičkou, za mě tedy určitě super přípravek!

+ účinek, vůně

.
. | Zdroj: archiv firem

Sérum pro mladistvý vzhled, For Life and Madaga

Sérum jsem dala testovat mojí mamce (70 let), která ho poctivě používala několik měsíců. Výsledek? Byla naprosto nadšená! Sérum krásně a jemně voní, snadno se nanáší a co je velmi důležité, není ani trochu mastné. Rychle se tedy vstřebá a díky tomu účinkuje přesně tam, kde má – uvnitř pleti. Mamka se už po pár týdnech používání radovala z toho, jak se jí krásně vypnula pleť na krku, na kterém už má ve svém věku hlubší vrásky. Navíc si libovala i v tom, jak má pleť krásně hydratovanou, což krémy a séra, které používala předtím, nedokázaly. Mamka má tedy jasno – tohle sérum bude určitě používat dál. Jednoduše na něj nedá dopustit!

+ účinek, vůně, lehká konzistence, hydratace

Sérum Collagen Active pro mladistvou pleť, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 696 Kč/30 ml
Sérum Collagen Active pro mladistvou pleť, For Life and Madaga, forlifemadaga.com, 696 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Vysoce koncentrované zpevňující sérum, Yves Rocher

Malá zelená lahvička s dávkovací pumpičkou ukrývá velmi účinné sérum, které jsem si ihned zamilovala. Má lehkou konzistenci, malá kapka vystačí na celý obličej a do pleti se vstřebá během pár minut. Sérum navíc příjemně voní, na což při výběru kosmetiky hodně dbám. Jemné vrásky vypíná sérum asi po měsíci používání, nejvíc jsem účinek zaznamenala na vějířcích kolem očí. Na hlubší vrásky (u mě u kořene nosu) tak účinné není – ale to se dalo čekat (nejde přece o botoxovou injekci). Sérum jsem si každopádně oblíbila a ráda se k němu budu vracet.

+ vůně, balení, účinek na jemné vrásky

.
. | Zdroj: archiv firem

Hyaluronové sérum, Saloos

Kdo má rád kosmetiku bez parfemace, pro něj bude tohle sérum trefou do černého. Hyaluronové sérum je lehké a svěží, příjemně se nanáší a poměrně rychle vstřebává. Jediné, co bych mu vytkla, je mírně lepivý pocit, který ovšem po chvíli vymizí. Sérum mě překvapilo svým účinkem, nečekala jsem, že přírodní kosmetika dokáže takové divy! Na vrásky opravdu skvěle zabírá, vypíná je a vyhlazuje pleť podobně jako mnohem dražší krémy, na které pějí chválu některé mé kamarádky. Takže tohle sérum je opravdu kvalita za skvělou cenu!

+ skvělý účinek na vrásky

.
. | Zdroj: archiv firem