Helena Christensen 2007

Helena Christensen 2007 Zdroj: shutterstock.com

Helena Christensen 1998
Helena Christensen
Helena Christensen 2003
Helena Christensen
Helena Christensen 2013
7
Fotogalerie

Helena Christensen a její tajemství krásy

Má tvář, která definuje éru 90. let. Modelka, fotografka, designerka, matka. Helena Christensen (48), narozená den po tom štědrém, dostala do vínku nezaměnitelné charisma. Prozradíme vám, jaké jsou její nejoblíbenější přípravky a jak pečuje o své tělo.

„Moji nejstarší vzpomínkou na make-up je sytě modrá řasenka v kombinaci s růžovou rtěnkou, které jsem nosila, když mi bylo patnáct. Navzdory modelingové kariéře jsem začala sledovat módní časopisy asi až ve dvaceti. Do té doby jsem byla posedlá magazíny o bydlení. Nosila jsem bizarní oblečení, pánské spodky, přes ně šaty a navrch miniaturní pletený svetřík... Dnes by mě považovali za uznávanou blogerku,“ usmívá se dánská modelka, Andílek Victoria’s Secret, královna krásy a fotografka v jedné osobě.

Jak to dělá, že je tak krásná?

V průběhu let se naštěstí její způsoby změnily. Denně svou pleť hydratuje za pomoci tonik, používá i séra a oleje, které prý dohromady mají zázračný účinek. „Mezi moje nejoblíbenější přípravky patří pleťové mléko ProGenius Omega Treatment Milk od Nude, které obsahuje pět olejů. Když někam letím a mám vysušenou pokožku, vždycky mi pomůže olej Olio Lusso Face Oil od Lindy Rodin.

Helena Christensen 2003
Helena Christensen 2003 | Zdroj: Profimedia.cz

Světlo ti dá krásu

Moje největší tajemství ale není v přípravcích, je to kvalitní a dlouhý spánek, který mi pomáhá ze všeho nejvíc,“ radí Helena. Pod oči pro zářivý pohled tahle elegantní modelka používá vaselinu z lékárny nebo krém Eight Hour Cream Skin Protectant od Elizabeth Arden. Na tváře a líčka nanáší rtěnku La Fascinante od Chanel. Jaká je nejlepší beauty rada, kterou kdy dostala? „Stůj vždycky na správné straně světla,“ uzavírá Helena.

@HELENACHRISTENSEN

Vedle jejích pracovních aktivit sledujeme také Helenin instagramový účet, kde postuje kromě profesních fotografií i svůj rodinný život. I když pochází z Dánska, její stránky mají lehce francouzskou vintage příchuť. Nechybí ani zážitky z dovolených, které kromě jiných unikátních snímků sleduje přes sto šest tisíc lidí, což je zhruba počet obyvatel Liberce. Zkuste si ji najít, stojí to za to.

Tělo od pánaboha

Že v tomto směru není na světě spravedlnost, víme už dávno. "Nikdy jsem nedržela žádnou dietu, miluju dobré jídlo. Mám prostě jen rychlý metabolismus," prozrazuje dánská modelka a dodává:"V mládí jsem neřešila ani fitness, ale zhruba ve třiceti jsem přišla na to, co dělá mému tělu dobře. Nenávidím vytrvalostní sporty, maraton bych běžet nemohla, baví mě box nebo sprint."

Helena Christensen a její tajemství krásy

Helena Christensen 2007
Helena Christensen 2007 | Zdroj: shutterstock.com
Helena Christensen 1998
Helena Christensen 1998 | Zdroj: shutterstock.com
Helena Christensen
Helena Christensen | Zdroj: shutterstock.com
Helena Christensen 2003
Helena Christensen 2003 | Zdroj: Profimedia.cz
Helena Christensen
Helena Christensen | Zdroj: Profimedia.cz
Helena Christensen 2013
Helena Christensen 2013 | Zdroj: shutterstock.com
.
. | Zdroj: internal