.

. Zdroj: profimedia.cz

Svatební šaty 2021: V kurzu bude minimalismus, sukně a udržitelnost!

Kvůli opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru bylo spoustu snoubenců nuceno letošní svatbu zrušit a přesunout na příští rok. Ten snad bude klidnější! Pro všechny nevěsty, co musely přesunout svůj den D, i pro ty, které ho od začátku plánují na rok 2021, přinášíme předpověď největších trendů ve svatebních šatech. 

Dvoje šaty

Některým nevěstám to přijde jako samozřejmost, jiné zase plánují strávit celý den i večer ve svých vysněných svatebních šatech. Trendy pro příští rok ale mluví jasně: Dvoje svatební šaty jsou nutností! Na dvoje šaty vsadily také vévodkyně Kate i Meghan nebo třeba jedna z nejvlivnějších influencerek světa, Italka Chiara Ferragni. Jasně, jejich svatební rozpočet byl dost pravděpodobně velmi odlišný od toho vašeho, ale krásné druhé šaty se dají sehnat třeba i v notoricky známých obchodech s konfekcí. Na večerní párty jsou ideální takové šaty, ve kterých se vám bude pohodlně sedět, ale i tancovat. Takže třeba midi doplněné džínovou bundičkou nebo kolová či plisovaná sukně s bílou halenkou nebo saténovým tílkem. Určitě se ale držte bílé barvy! Tento den je bílá jen a jen pro vás, a tak je třeba toho řádně využít!

Šaty s nadýchanými rukávy s velkým podílem bavlny, Mango, 999 Kč
Šaty s nadýchanými rukávy s velkým podílem bavlny, Mango, 999 Kč | Zdroj: archiv firem

Vyšívané zavinovací šaty, HM, 2499 Kč
Vyšívané zavinovací šaty, HM, 2499 Kč | Zdroj: archiv firem

Další trendy najdete na dalších stránkách >>

Pokračování 2 / 4

Jednoduchost

Výrazným trendem příštího roku bude také jednoduchost. Takže žádné nadýchané sukně, zdobná krajka, třpyt ani nekonečné vlečky. Zkrátka jen jednoduchý střih, který zvýrazní vaši siluetu. V tomto případě je ale nutné vsadit na opravdu kvalitní materiál, ideálně hedvábí nebo satén, protože bez příkras navíc bude každý zrak směřovat právě k samotnému materiálu. Absenci zdobných prvků můžete dohnat například květinou, květinovým věnečkem nebo štrasovou sponou ve vlasech nebo výraznými náušnicemi. Pokud minimalistické šaty přeci jen nejsou ty, které jste si na svůj svatební den vysnila, pořiďte si je alespoň jako druhé na odpolední a večerní veselí.

Saténové šaty na ramínka, Asos Edition, asos.com, €131.99
Saténové šaty na ramínka, Asos Edition, asos.com, €131.99 | Zdroj: archiv firem

Bílé společenské šaty, Ivy and Oak Bridal, zalando.cz, 5760 Kč
Bílé společenské šaty, Ivy and Oak Bridal, zalando.cz, 5760 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 3 / 4

V hlavní roli sukně

Velkým trendem budou příští rok také svatební outfity složené ze sukně a topu. Nejenom, že vypadají skvěle a dokonale korespondují s atmosférou uvolněných venkovních svateb na louce, v zahradě nebo třeba v lese, ale také jsou neuvěřitelně variabilní. K sukni si můžete nakoupit hned několik vršků. Jeden na obřad, další ke slavnostní tabuli a třetí na večerní zábavu. K minimalistické splývavé sukni se krásně hodí také bílý hřejivý svetřík v případě, že plánujete svatbu na jaro nebo na podzim. V neposlední řadě je třeba vypíchnout, že takový svatební outfit je také v souladu s udržitelností. Sukni můžete vynosit na ples nebo s jinak barevným vrškem na svatbu kamarádky nebo si ji nechat zkrátit a užít si v ní dovolenou u moře. Stejně tak rozhodně unosíte i elegantní bílé vršky, které můžete klidně obléknout i džínám.

Plisovaná sukně, Closet London, asos.com, €76.99
Plisovaná sukně, Closet London, asos.com, €76.99 | Zdroj: archiv firem

Saténová dlouhá sukně, River Island, zalando.cz, 1030 Kč
Saténová dlouhá sukně, River Island, zalando.cz, 1030 Kč | Zdroj: archiv firem

Pokračování 4 / 4

Udržitelnost

Ano, trend udržitelnosti je natolik výrazný, že pochopitelně ovlivnil i svatební trendy. Co se týče dekorací, má svůj vliv už několikátou sezónu. Plastové girlandy, balónky i jednorázové organzy jsou pasé již dlouho. Ale do svatebních šatů se udržitelnost propisuje postupně. Příští rok bude ale markantní. A co to vlastně znamená? Je hned několik možností, jak si pořídit šaty v zásadách udržitelnosti. Jednou z nich jsou právě zmiňované svatební sukně a topy, ale také decentní šaty, které unosíte i po svatbě. Nebo si můžete nechat své vysněné svatební šaty přešít (a třeba také přebarvit) na model, který vám nebude jen viset ve skříni, ale čas od času ho budete moct obléknout k nějaké slavnostní příležitosti. Šaty si můžete také pořídit z druhé ruky a jen trochu upravit, aby dokonale seděly vaší postavě. Další cestou jsou šaty z přírodních materiálů, jako je třeba len, ale k takové volbě už musíte být opravdu vášnivá ochranářka přírody. Je jen na vás, jakou cestou se vydáte, ale pamatujte, že i malý krok se počítá!

Lněné šaty, K.Bana, kbana.eu, 8990 Kč
Lněné šaty, K.Bana, kbana.eu, 8990 Kč | Zdroj: archiv firem

Společenské šaty, Dorothy Perkins, aboutyou.cz, 2 349
Společenské šaty, Dorothy Perkins, aboutyou.cz, 2 349 | Zdroj: archiv firem

Video placeholde