Jarní vzory

Jarní vzory Zdroj: Instagram @francescaperks, @claudiaparrast a @ritamontezuma

Blůza, Ganni, 165 eur, ganni.com
Kabelka, Damson Madder, 48 GBP, damsonmadder.com
Kalhoty, Reformation, 6450 Kč, thereformation.com
Košile, 799 Kč, kalhoty, 799 Kč, Zara, zara.com
Sako, Balzac Paris, 6050 Kč, balzac-paris.com
24
Fotogalerie

Květiny na jaře? Letos to neplatí. Nejoblíbenější vzor nahradí tyto divočejší verze

Podle platformy Data, But Make it Fashion, která analyzuje popularitu jednotlivých trendů, klesla v březnu poptávka po květinových vzorech o 15 %. To samozřejmě nemusí znamenat žádnou převratnou změnu, nicméně pravdou je, že na místo typického jarního motivu se nyní derou jiné vzory. Které to jsou a jak je nosit?

Leopard

Leopardí vzor se stává nekorunovaným králem jarní sezóny. Po krátkém období trendu Mob Wife, kdy se snoubil s opulentními kožíšky, se nyní páruje především s ležérními kousky typu trenčkot, volné kalhoty, košile či blůzy. Výsledkem je, že působí mnohem přístupnějším dojmem a naplňuje svou původní funkci neutrálního vzoru. Pokud ho chcete nosit minimalisticky, zkuste třeba jarní kombinaci s bílými kalhotami, šedým kašmírovým svetrem nebo modrými džínami a červenými akcenty.

TIP NA VIDEO: Jaké základní kousky by vám neměly chybět v šatníku?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 3

Barevné pruhy

Proužky patří ke klasice, ovšem jen pokud se bavíme o bretaňském nebo pin-stripe vzoru, které působí úhledně jako linky v sešitě. Letošní jaro ovšem bude přát„cirkusovějším“ variacím. Barevný pruhovaný vzor se vrací s trendem ragbyových polo triček, ale i v podobě nápadných svetříků či zábavných kalhot, které jsou jako stvořené pro víkendové (a později dovolenkové) procházky. Jestli vaším šatníkem prostupuje minimalismus, zvažte, jestli ho neozvláštnit právě takovým solitérem.

Pokračování 3 / 3

Gingham

Pokud se nedokážete smířit s představou, že květované šaty jsou pro letošní jaro na vedlejší koleji, třeba tento módní žal malinko utěší fakt, že k nejvýraznějším vzorům patří naopak gingham (nebo také vichy). Tento drobný kostkovaný vzor, který připomíná ubrusy v italské trattorii a jež si v minulosti oblíbila Brigitte Bardot, vnáší do outfitu určitou retro romantiku, cottagecore náboj a folklórní nádech, což ho opět předurčuje pro ležérní šaty, sukně či haleny i kombinace s pohodlnějšími botami.

Kde koupíte podobně stylové kousky? Tipy najdete ve fotogalerii v úvodu článku.