Zuzana Kubíčková Couture 2024

Zuzana Kubíčková Couture 2024 Zdroj: Arthur Koff

Zuzana Kubíčková Couture 2024
Zuzana Kubíčková Couture 2024
Zuzana Kubíčková Couture 2024
Zuzana Kubíčková Couture 2024
Zuzana Kubíčková Couture 2024
31
Fotogalerie

Módní prognóza: Tyto modely ovládnou příštího Českého lva a KVIFF. Líbí se vám?

Bez couture modelů designérky Zuzany Kubíčkové se dnes neobejde žádný tuzemský červený koberec. Obléká na něj Terezu Maxovou, Zuzanu Stivínovou, Denisu Barešovou nebo Janu Plodkovou. Moderátorka Linda Bartošová si u ní pro změnu vybrala svatební šaty. Tuzemská expertka na slavnostní toalety však nyní představila kolekci, která se jejímu dosavadnímu stylu naprosto vymyká. Typické delikátní krajky a líbivý třpyt nově nahrazují nápadné barvy, objemné korzetové siluety a autorské potisky, jejichž pojicím tématem se staly květiny. Už nyní si tak můžeme dovolit předpovídat, jak bude příští rok vypadat red carpet na předávání filmových cen Český lev nebo během filmového festivalu v Karlových Varech.

Zuzana Kubíčková představila minulý víkend svou v pořadí již jedenáctou couture kolekci. Oblíbená designérka, jejíž modely na červený koberec patří v české módě k tomu nejlepšímu, si pro tento účel vybrala jedinečné prostory všeobecné studovny pražského Klementina, které při vstupu vzbuzují němý úžas, současně však poskytují intimní atmosféru a vybízejí k tichému rozjímání. Namísto studentů či akademiků tentokrát do dřevěných lavic usedli lidé z módní branže – od stylistů přes módní redaktory až po celebrity a klientky, které si u Kubíčkové nechávají šít šaty na míru (popřípadě si pořizují kousky z její konfekční a přístupnější kolekce). Ti všichni následně zažili překvapení z nové kolekce, která se naprosto vymykala tomu, na co jsme doposud byli u Kubíčkové zvyklí.

TIP NA VIDEO: První dáma Eva Pavlová a její styl – jak ho hodnotí fashion koučka?

Video placeholde

Zatímco loňská „černobílá“ couture kolekce, kterou Kubíčková završovala deset let úspěšné tvorby, byla zaměřena na éterickou krásu detailu a titěrné techniky ruční práce, které člověk rozkrýval při bližším pohledu, ta letošní naopak oslavovala výrazné struktury a objem, živé barvy a autorské potisky inspirované přírodou. O ty se mimochodem postaral slovenský textilní designér Juraj Straka, který má ve svém portfoliu práce pro módní domy Schiaparelli, Saint Laurent, Lanvin nebo Jason Wu. Nedílnou součástí prezentovaných modelů se staly střevíce značky Jimmy Choo, která nově otvírá butik v Praze.

Letošní couture kolekce Zuzany Kubíčkové obsahuje na třicet modelů a koncepčně je členěna do tří tvůrčích linií. V té první najdeme například plně zahalující šaty v zářivých odstínech žluté, červené či rezavě hnědé, které přirozeně obtékají siluetu a podtrhují ženské křivky. Přítomny jsou hravé prvky ve formě mašlí na pažích i drapérie, jež oděvu dodávají živost a dynamiku. V další části kolekce přicházejí na řadu komplexnější róby z tužších látek aranžovaných do asymetrických struktur za použití skrytých i viditelných korzetů. Nedílnou součástí řady modelů se letos staly transparentní hedvábné topy v odstínech tyrkysové, žluté nebo lila.

Zuzana Kubíčková Couture 2024
Zuzana Kubíčková Couture 2024 | Zdroj: Arthur Koff

Zuzana Kubíčková Couture 2024
Zuzana Kubíčková Couture 2024 | Zdroj: Arthur Koff

Zuzana Kubíčková Couture 2024
Zuzana Kubíčková Couture 2024 | Zdroj: Arthur Koff

Ve třetí linii pak objevíme hlavní téma letošní couture kolekce – květiny v různých podobách a fázích, od čerstvých okvětních lístků až po ty uvadající. Kubíčková tohle (letos v módě hodně oblíbené) téma zhmotnila nejen do řasených struktur, které evokují růže v plném květu, ale i do éterických 3D aplikací, které vypadají, jako by byl model pošitý okvětními lístky – dojem odkvétání v tomto případě umocňují i odstíny stříbřitě šedé či slonové kosti. V neposlední řadě oživila Kubíčková molo květinovými potisky z dílny zmíněného Juraje Straky, který se inspiroval asijskou inkoustovou malbou.

Zuzana Kubíčková Couture 2024
Zuzana Kubíčková Couture 2024 | Zdroj: Arthur Koff

.
. | Zdroj: Arthur Koff

Zuzana Kubíčková Couture 2024
Zuzana Kubíčková Couture 2024 | Zdroj: Arthur Koff

Zuzana Kubíčková představila opět plnohodnotnou kolekci večerních modelů, které uspokojí nároky nejrůznějších společenských událostí – nechyběly krátké koktejlky, elegantní kalhoty ani okázalé róby s vlečkou. Už během přípravy se přitom nechala slyšet, že jde o konstrukčně nejnáročnější kolekci, na které kdy pracovala. Bude zajímavé sledovat, jak se s novým směřováním, jež místy evokuje estetiku pařížského módního domu Valentino, sžijí její věrné zákaznice, které byly doposud zvyklé spíše na buklé, krajku a jemný třpyt. Odpovědi se zcela jistě dočkáme během příští red carpet sezóny – od Českého lva po filmový festival v Karlových Varech, kde modely Zuzany Kubíčkové tradičně sklízí ovace.

Tereza Maxová
Tereza Maxová | Zdroj: Ivan Kašša

Katarzia
Katarzia | Zdroj: Ivan Kašša

Modelka Denisa Dvořáková v transparentním modelu z loňské kolekce.
Modelka Denisa Dvořáková v transparentním modelu z loňské kolekce. | Zdroj: Ivan Kašša

„Mají rády, když jsou vidět. Jsou to ženy, kterým nevadí pozornost. Může to znít jako klišé, ale jsou to také ženy, které umí ocenit kvalitu zpracování a materiálu a dokážou ji rozeznat. Potrpí si na detaily a na to, aby věci, které nosí, byly něčím výjimečné. Ale zároveň aby s nimi nějak souzněly. Protože jedna věc je, v čem vypadáte dobře, a druhá věc je, v čem vypadáte dobře, a ještě se v tom dobře cítíte.“  (Úryvek z rozhovoru pro Ženy.cz)

Jak Zuzana Kubíčková definuje svoje typické zákaznice?

Na všechny modely z nové couture kolekce Zuzany Kubíčkové se můžete podívat ve fotogalerii v úvodu článku.