Street style v Paříži

Street style v Paříži Zdroj: Profimedia.cz

Street style v Paříži
Set sukně a topu, Reformation, 7050 Kč, thereformation.com
Sukně, Mango, 1599 Kč, mango.com
Sukně, & Other Stories, 79 eur, stories.com
Sukně, Arket, 79 eur, arket.com
32
Fotogalerie

Zazářit a zhasnout? Nikoli! 7 podzimních trendů, které nás budou provázet i příští rok

Má smysl pořídit si sexy sukni, která zcela jistě ovládne letošní večírky? A co investice do kalhot ve stylu Y2K – nepřinese jaro náhodou nové střihy? Když člověk uvažuje o módních trendech, neměl by se omezovat na horizont jedné sezóny. Díky právě proběhlým týdnům módy, kde se prezentovaly kolekce pro příští jaro a léto, však naštěstí můžeme nahlédnout do budoucnosti. Které kousky, střihy či barvy se v ní budou objevovat i nadále?

Transparentní sukně

Je to tak. Ač se to nezdá, tento éterický, ale také ne zcela praktický trend, který před rokem nastolila Miuccia Prada, se ve velkém přelije i do roku 2024. Odpověď na otázku, k čemu je taková sukně obzvlášť v zimě dobrá, brzy nabídne party sezóna. Otázkou však zůstává, jestli se spolu s ní tento trend brzy nepřejí. Návrháři v čele s Pradou však zůstávají optimističtí a transparentním sukním – od Y2K pouzdrových po tylové v baletním stylu – dávají i příští rok zelenou.

Prada jaro/léto 2024
Prada jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Carolina Herrera jaro/léto 2024
Carolina Herrera jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Altuzarra jaro/léto 2024
Altuzarra jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Cargo kalhoty

Kapsáče inspirované érou přelomu tisíciletí se zařadily mezi kalhoty, které v jednoduchých outfitech dokážou pohodlně zastoupit džíny – a tím i pozvednout váš styl, podobně jako se o to v předchozích sezónách zasloužily například oblekové kalhoty. Jestli jste doposud váhali, zdali se do této módní historie vracet, pak vám náhled do jarních kolekcí možná dodá potřebný impulz k finálnímu rozhodnutí: stále budou v oblibě a díky módnímu domu Saint Laurent budou i neodolatelně chic.

JW Anderson jaro/léto 2024
JW Anderson jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

MSGM jaro/léto 2024
MSGM jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Saint Laurent jaro/léto 2024
Saint Laurent jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Něco červeného

Podzim zasáhla červená mánie, a to doslova na všech úrovních – od doplňků po monochromní outfity, od stylu ulice po kolekce luxusních módních domů. Nejvíc přitom letí odstín klasické červené, který má jednu skvělou vlastnost – univerzálně sluší všem. Ať už si vyberete cokoli v červené, určitě nebudete litovat ani na jaře, které si obvykle spojujeme s něžnějšími tóny. Návrháři totiž avizují, že tahle láska jen tak neskončí, a deklarují to třeba i tím, že na molo vyslali nezvyklé množství „malých červených šatů“.

Valentino jaro/léto 2024
Valentino jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Hermès jaro/léto 2024
Hermès jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Acne Studios jaro/léto 2024
Acne Studios jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Semišové kabáty

Semišové kabáty na podzim? Dechberoucí! Ale vážně. Je přirozené, že se v září vrací inspirace módou 70. let, kterou dodnes vnímáme jako dekádu štíhlých siluet, zemitých odstínů a také semišových svrchníků, již tak krásně korespondují s podzimní krajinou. Letošní rok není výjimkou, otázkou však zůstává, zda budou semišové kabáty relevantní i ve chvíli, kdy se probudíme z podzimního opojení, respektive zimního spánku. Odpověď z přehlídkových mol zní ano, klidně do takového kousku investujte, nebudete litovat!

Loewe jaro/léto 2024
Loewe jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

| Zdroj: Profimedia.cz

Ermanno Scervino jaro/léto 2024
Ermanno Scervino jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

„Nudné“ džíny

Skinny džíny se vrací, avizují čas od času módní magazíny. Pravdou však je, že tento comeback je zatím v nedohlednu a bůhví, jestli k němu vůbec dojde. Na trůně totiž vládne stabilita v podobě klasicky modrých džínů s širokými a dlouhými nohavicemi a ani jarní přehlídky v tomto ohledu žádnou revoluci nepřinesou. Naopak, přibylo přehlídkových outfitů ve stylu quiet luxury, které dávají najevo, že oblékat se normálně a efektivně (nikoli pouze efektně) se v 21. století stále jako hodnota cení.

Loewe jaro/léto 2024
Loewe jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

| Zdroj: Profimedia.cz

Staud jaro/léto 2024
Staud jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Metalická záře

Možná že o dobývání Marsu sní v tuto chvíli pouze Elon Musk, nicméně móda se rovněž rozhodla zavzpomínat na optimistická 60. léta, která se nechala opájet vesmírnou estetikou. Už nyní se v kolekcích překvapivě objevují metalické kožené svrchníky, sukně a kalhoty, které mají potenciál doslova prozářit podzimní outfity (ideálně je mixujte se základními barvami a každodenními kousky), na jaře se však stříbrná a zlatá záře rozsvítí s ještě větší intenzitou.

Blumarine jaro/léto 2024
Blumarine jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Dawei jaro/léto 2024
Dawei jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Miu Miu jaro/léto 2024
Miu Miu jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Třásně

Šaty, sukně i kabáty s třásněmi ovládly podzimní kolekce i nedávný street style, a daly tak vzpomenout na to, čím je tento módní prvek efektní – outfit se díky nim doslova roztančí. Třásně mají samozřejmě také bohémský nádech (když je spojíte s koženou či semišovou bundou), nicméně konkrétně u šatů a sukní plní funkci rafinované elegance – jsou důmyslným přechodem mezi krátkou a dlouhou délkou. Netřeba dodávat, že i tyto kousky prověří nadcházející party sezóna, nicméně s ní mánie rozhodně neskončí.

Dior jaro/léto 2024
Dior jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Alberta Ferretti jaro/léto 2024
Alberta Ferretti jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Alexander McQueen jaro/léto 2024
Alexander McQueen jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Ve fotogalerii v úvodu článku najdete trendy kousky z aktuálních kolekcí, které unosíte i příští rok.