Velký cestovatelský horoskop 2024.

Velký cestovatelský horoskop 2024. Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Velký cestovatelský horoskop 2024: Kam byste se letos měli vydat podle vašeho znamení zvěrokruhu?

Dáváte právě dohromady seznam potenciálních míst, která byste letos chtěli navštívit? Pokud nevíte, na jakou dovolenou vyrazit, podívejte se do našeho velkého cestovatelského horoskopu. Každé znamení má podle hvězd letos vytyčené jiné cíle a tyto lokality mu poskytnou přesně to, co v roce 2024 potřebuje nejvíc – klid, pohodu i dostatek dobrodružství.

Beran: Irsko

Živelní Berani milují objevovat nová místa a zvlášť v oblibě mají ta, která je dostanou svou barevností a pozitivní atmosférou. Letos by vás mohl nadchnout výlet do pestrého Irska, v němž si vás získá pulzující, Guinessem provoněný Dublin i nádherná, zároveň drsná krajina ostrovního venkova – alespoň jednou v životě byste měli spatřit slavné útesy Cliffs of Moher nebo holé kopce v národním parku Killarney.

Beran – Irsko.
Beran – Irsko. | Zdroj: iStock.com

Článek pokračuje v následujících kapitolách >>>

Pokračování 2 / 12

Býk: Portugalsko

Milí Býci, po náročném roce 2023 si zasloužíte odpočinek. Vyrazte proto do Portugalska, kde zrelaxujete a zároveň si užijete dostatek aktivní zábavy, bez které se v životě neobejdete. Navštivte kopcovitý Lisabon nebo pestrobarevné Porto a zkuste si také udělat výlet k oceánu, kde můžete skočit na prkno a projet se na vlnách. Portugalsko je totiž evropským rájem pro nadšené surfaře.

Býk – Portugalsko.
Býk – Portugalsko. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 3 / 12

Blíženci: USA

Blíženci jsou známí svou mnohovrstevnou osobností, která v životě neustále potřebuje nové podněty. Pokud na chvíli upadnete do rutiny, začnete se nudit. Proto i při svých cestách potřebujete kupu vzrušení. Pokud vám to budget dovolí, podnikněte cestu na západní pobřeží USA, které vás každý den překvapí něčím novým. Zatímco jeden den můžete vyrazit na trek do Yosemitu, další dny si můžete užít u oceánu v San Franciscu či Los Angeles nebo přespat v jednom z nejzajímavějších pouštních národních parků – Joshua Tree, kde v noci hvězdy září jako nikde jinde na světě.

Blíženci – USA.
Blíženci – USA. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 4 / 12

Rak: Velká Británie

Čeští turisté jezdí do Velké Británie obdivovat především Londýn. Jenže tento ostrov nabízí i mnohem zajímavější místa, než je Big Ben nebo Tower Bridge. Jelikož si vaše znamení potrpí na klid a nejlépe mu je v přírodě, vydejte se objevit krásy severní Anglie. Hlavu zklidníte v jezerní oblasti Lake District, která je plná malebných chatek a domků k pronájmu, čerstvý vzduch do plic i do života vám zase vženou větrné kopce v národním parku Yorkshire Dales. A pokud skočíte na vlak, můžete se přes skotský Edinburgh dostat až na slavnou Skotskou vysočinu.

Rak – Velká Británie.
Rak – Velká Británie. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 5 / 12

Lev: Brazílie

Kam jinam by letos měl vyrazit společenský a energií napumpovaný Lev než právě do nespoutané Brazílie? V metropoli Rio de Janeiro se každoročně koná slavný karneval, kde budete ve svém živlu. Pokud se nebojíte spontánních cest, zkuste si letenky sehnat na období mezi 9. a 17. únorem, na nějž letos připadá pořádání této věhlasné akce. A nezapomeňte zde také ochutnat slavné hovězí steaky!

Lev – Brazílie.
Lev – Brazílie. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 6 / 12

Panna: Dánsko

Milé Panny, jelikož si potrpíte na malé kavárny, skvělé jídlo a design, vaše cestovatelské kroky by letos měly směřovat do Dánska. Cestu začněte samozřejmě v Kodani, která si vás získá svou pestrou foodie scénou i kulturním vyžitím. Odtud si můžete udělat půldenní výlet do nedalekého švédského Malmö anebo do městečka Humlebæk, v němž se v nádherné zahradě u moře skrývá muzeum moderního umění Louisiana. Pokud vás to láká do přírody, vydejte se na ostrov Bornholm, kde na vás čekají malebné vesničky a nekonečné písečné pláže.

Panna – Dánsko.
Panna – Dánsko. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 7 / 12

Váhy: Francie

Výborné jídlo, malebné vesničky a pestré vyžití. Váhy, vy letos potřebujete docílit co největšího balancu mezi odpočinkem a dobrodružstvím. Vaše cestovatelské tužby by vám proto mohla splnit Francie, zejména její jižní část známá jako Azurové pobřeží. Objevte krásy města parfémů Grasse a také se vydejte do některého z malých kamenných městeček, jež jsou většinou plné skvělých restaurací a uměleckých ateliérů. Za zmínku rozhodně stojí například Éze, Saint Paul de Vence nebo třeba Biot. Svou cestu pak můžete zakončit v přístavní Marseille nebo si odpočiňte na pláži v Nice.

Váhy – Francie.
Váhy – Francie. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 8 / 12

Štír: Dominikánská republika

Štíři, vaši hlavu v posledních měsících zatěžoval černý mrak. Je tedy nejvyšší čas to změnit a načerpat novou energii. Mnozí si o vás myslí, že jste tajnůstkáři a že je těžké odhadnout, co si myslíte nebo jaké jsou vaše úmysly. Vy byste se přitom ale rozkrájeli pro blaho těch, na kterých vám záleží. V roce 2024 myslete více na sebe a odměňte se zaslouženým relaxem na nádherné pláži ve stínu palem. Pohlazením na duši by se pro vás mohla stát dovolená v Dominikánské republice, která patří mezi nejnádhernější místa na zemi.

Štír – Dominikánská republika.
Štír – Dominikánská republika. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 9 / 12

Střelec: Peru

Střelci, jelikož rádi objevujete vzdálená a tajemná místa, je načase podniknout jednu z nejlepších cest vašeho života. Vydejte se do jižní Ameriky a objevte krásy vzdáleného Peru. Must visit je v tomto případě samozřejmě pradávné město Inků Machu Picchu. Získá si vás ale i jezero Titicaca, vysoké Andy, Duhová hora nebo město Cuzco, postavené v nadmořské výšce 3300 metrů nad mořem. Jeho centrum je zapsané na seznamu UNESCO a milovníci historie se v něm rozplynou blahem.

Střelec – Peru.
Střelec – Peru. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 10 / 12

Kozoroh: Německo

Kozorohové milují cestování. Letošní rok ale zkuste pojmout jinak a objevte to, co máte doslova za humny – místo dalekých cest se vydejte do Německa. Že vás naše sousední země už nemá čím překvapit? Budete se divit. Zkuste prozkoumat severní oblasti okolo přístavního města Hamburk. Přímo v něm vás dostane cihlová čtvrť Speicherstadt, jež je zapsaná na seznamu UNESCO. Z Hamburku si následně udělejte výlet třeba do městečka Stade, jehož náměstí roztíná vodní kanál pro lodě, nebo do Cuxhavenu, města přímo u ústí Labe do Severního moře.

Kozoroh – Německo.
Kozoroh – Německo. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 11 / 12

Vodnář: Japonsko

Vodnáři, hvězdy naznačují, že rok 2024 vám změní život, a to v tom nejlepším slova smyslu. Při této příležitosti se nabízí podniknout dalekou cestu do Japonska. V něm si naplno užijte starověkou historii i futuristickou atmosféru Tokia. Minout by vás neměla ani cesta šinkansenem– nejrychlejším vlakem světa se můžete svézt například do Kjóta, kde se se svým milovaným protějškem nezapomeňte políbit pod rozkvetlými sakurami.

Vodnář – Japonsko.
Vodnář – Japonsko. | Zdroj: iStock.com

Pokračování 12 / 12

Ryby: Španělsko

Melancholické Ryby, letos přichází vhodný čas na odhození všech chmur. Potřebujete se smát a bavit. Abyste načerpali pozitivní energii, vydejte se nasát vitamin D do Španělska. Kromě oblíbené Barcelony nicméně nezapomeňte ani na hlavní město Madrid. Ve čtvrti La Latina ochutnáte tu nejlepší sangrii i slavné tapas, které vám dodají dostatek síly na obdivování místní secesní architektury. A pokud sem vyrazíte v létě, určitě stojí za návštěvu i obrovský hudební festival Madcool, na němž letos vystoupí například Dua Lipa, The Smashing Pumpkins nebo Pearl Jam.

Ryby – Španělsko.
Ryby – Španělsko. | Zdroj: iStock.com