.

.

Berou vůbec něco vážně? 5 znamení, která si libují v humoru a zlehčování

Smích je lékem i kořením života a všichni si občas rádi zavtipkujeme. Někteří mají ale humor a legraci zakódované tak hluboko v DNA, že jen málokdy mluví zcela vážně. Na druhou stranu dokážou ostatní rozesmát i v těch nejstresovějších situacích. Která znamení zvěrokruhu jsou taková?

Stejně jako každou jinou vlastnost může astrologie ovlivňovat i smysl pro humor. Některá znamení zvěrokruhu jsou přirozeně legrační – mají rychlé a pohotové poznámky a vždy se s nimi zaručeně pobavíte. Jsou ale i situace, kdy zlehčování může vadit – třeba když s nimi potřebujete řešit něco důležitého a zavážného. Kdo si s vtipkováním nedá pokoj?

TIP NA VIDEO: Horoskop na rok 2022

Video placeholde

Nejvtipnější znamení zvěrokruhu najdete na dalších stranách. >>>

Pokračování 2 / 6

Střelec

Střelec je nejzábavnější znamení zvěrokruhu, protože vtip je pro něj zcela přirozený. Lukostřelci zvěrokruhu jsou známí svou schopností objevit humor za jakýchkoliv okolností. Střelec má rád, když se ostatní smějí – jsou to světoví šašci a baviči.

Lidé jsou přitahováni ke Střelcům právě kvůli jejich neuvěřitelnému smyslu pro humor. Bez ohledu na to, jak špatně vám je, Střelec si najde způsob, jak vás rozesmát. Je to ten typ člověka, kterého chcete mít nablízku, když se nedaří, a ze kterého se budete válet smíchy už několik vteřin poté, co vstoupí do místnosti. Jsou to také brilantní vypravěči, kteří dokážou proměnit každý všední den v něco naprosto neuvěřitelného.

Jediným problémem u Střelců je, že právě proto, že tak milují zábavu a smích, mají tendence vyhýbat se konfrontacím, kdy oni udělali něco špatně, a neradi řeší vážné věci. Pokud už opravdu není na spadnutí tragédie, raději se hádce nebo serióznímu rozhovoru vyhnou prostě tak, že se odmlčí – na pár dní zmizí nebo přestanou odepisovat.

Pokračování 3 / 6

Panna

Možná byste neřekli, že právě analytické a kritické Panny jsou bytosti stvořené pro legraci. Ano, jistě, Panna je metodická a racionální – všechno, co Panny dělají, vypadá promyšleně a zodpovědně. Ale pod seriózní maskou je tohle znamení ve skutečnosti veselé a zábavné.

Vládnoucí planeta tohoto znamení, Merkur, obíhá kolem Slunce rychle, proto mají i Panny schopnost pohotového a rychlého uvažování. Díky tomu jim jde situační humor, protože mají vždy na jazyku něco vtipného. Panna je jedním z nejchytřejších znamení zvěrokruhu a dokáže vymýšlet vtipy i pro náročné mozky. Dobře jim jdou i humorné popkulturní narážky.

Ale právě kvůli inteligenci mají Panny občas sklony sklouzávat k sarkasmu, který citlivějším jedincům může ublížit. Tohle znamení přesně ví, kdy co říct, a tak umí i urážku zamaskovanou do vtipu načasovat právě tak, aby druhou stranu zasáhla co nejvíc.

Pokračování 4 / 6

Beran

Beran je plný energie a elánu, málokdy stojí na místě. Je to nejaktivnější ohnivé znamení zvěrokruhu a rádo žije naplno. Berani jsou pravděpodobně také nejhlasitější ze všech – když se Beran baví, poznáte to. Nicméně se neubrání smíchu, i když na to opravdu není vhodný čas nebo místo, což může mnoho lidí urazit nebo iritovat. Berani na to ne vždy berou ohled – pokud jde o smysl pro humor, nebojí se ani udělat ostudu.

Berani jsou totiž příliš bezstarostní a spontánní na to, aby se starali, co si myslí ostatní. Jsou známí svou praštěnou povahou a schopností dělat ty nejlepší žerty. Jsou skvělí v imitování a nevadí jim být groteskní jen proto, aby se všichni zasmáli. A protože činy pro ně mají větší váhu než slova, jejich humor je hodně fyzický – legrační obličeje a teatrální pády, to je jejich.

Pokračování 5 / 6

Blíženci

Jestli Blíženci něco umějí, tak je to mluvení – je o nich známo, že mají „dar žvanit“. Bez ohledu na to, vedle koho sedí, Blíženci dokážou konverzovat naprosto o čemkoli. Mají tak proměnlivou povahu, že jim nedělá problém se přizpůsobit prostředí a volit ty správné hlášky a fóry, aby to, jak se říká, sedlo. Ale čeho je moc, toho může být příliš – někdy je prostě lepší mlčet.

Na druhou stranu u Blíženců máte jistotu, že když už dělají zábavu, jde to od srdce. Na nic si nehrají a nebojí se vyprávět příběh o sobě, včetně všech podivných nebo trapných detailů, a ani trochu jim přitom nevadí, že si dělají srandu sami ze sebe. Blíženci nemají filtr, takže prostě řeknou první věc, která je napadne. To může být docela zábavné, i když ne vždy vhodné.

Další skvělá věc na humoru Blíženců je, že ho dokážou nejen rozdávat, ale také přijímat. Nejsou vztahovační, neberou se totiž moc vážně, takže jim nevadí, když jsou terčem vtipů ostatních. Dokud se všichni dobře baví, Blíženci jsou rádi, že mohou být součástí zábavy.

Pokračování 6 / 6

Štír

Štír není nejspolečenštější znamení zvěrokruhu, a proto je často označován za tajnůstkáře. Když je Štír s malou skupinou blízkých přátel, kterým opravdu důvěřuje, uvolní se a dokáže hýřit humorem a vyprávět nespočet vtipů.

Podobně jako Panny jsou i Štíři milovníci sarkasmu. Dalo by se dokonce říct, že je to jejich druhý jazyk. Milují rychlé žertování a užívají si, když jim ostatní lidé oplácejí jejich sarkasmus. Štíři jsou vtipálci a dokážou zlehčit i ty nejvážnější situace.

Štírovy vtipy však nejsou pro každého. Jejich příběhy jsou často zlomyslné, a dokonce i trochu temné. To je důvod, proč se Štír drží zpátky, dokud si neověří, že jeho publikum je na stejné vlně.