15
Fotogalerie

Podzim si žádá zkracování! Proč vsadit na účes podle Hailey Bieber a jak ho nosit?

Že je mikádo zastaralým účesem z přelomu milénia, který vám přidá několik let navíc? Tuto fámu vyvrací fakt, že se k němu poslední dobou vrací nejedna přední influencerka či celebrita. Kourtney Kardashian, Hailey Bieber, Emma Stone nebo Zendaya, všechny do jedné se v roce 2023 pyšní krátce střiženými vlasy sahajícími nad klíční kosti a každá z nich v takovém sestřihu jen potvrzuje, že mikádo je ve hře víc než kdy dřív.

Říkáte si, proč článek o mikádu čtete na začátku září, když nejlepší volbou je ostříhat se během sezóny veder? Omyl! Kadeřníci se shodují na tom, že po létě jsou vlasy zničené neustálým vystavováním slunečnímu záření, chlóru, mořské vodě a tepelnými úpravami. Jedinou možností, jak namáhané hřívě skutečně pomoci, je postižené části odstranit. Kvůli tomu je podzim ideálním obdobím, kdy navštívit kadeřníka a poprosit jej o malou změnu s velkým efektem.

TIP NA VIDEO: Jak správně aplikovat suchý šampon?

Video placeholde

Mikádo na rozdíl od pixie cutu nebo ofinynení až tak velký zásahem do celkové vizáže a nemá tendenci nějak razantním způsobem měnit výraz v obličeji. Pokud však celoživotně oslňujete okolí dlouhými kadeřemi, změna to rozhodně bude – ale bude stát za to!

Mikádo není na údržbu nijak zvlášť náročné. Rozumí si s žehličkou, kulmou, ale i nejrůznějšími doplňky, jako jsou šátky, čelenky, sponky či skřipce. Vyfoukané přes kulatý kartáč s pěšinkou na stranu vytvoří oslnivý objem, a pokud mají vaše vlasy přirozenou tendenci se vlnit, podpořte je přípravkem, který jejich texturu definuje. 

Velmi elegantně a sexy ale mikádo působí i v hladkém provedení či wet looku, kdy vlasy zastrčíte za uši. Výsledný efekt pak vytváří dojem, jako byste právě vyšli z moře či plaveckého bazénu. V kombinaci s rozjasňovačem, leskem na rty a jemně nanesenou řasenkou snadno vytvoříte dojem, že přesně víte, co vám sluší. Tak, jako tomu je například u miláčka internetu Hailey Bieber, která na tento střih nedá poslední dobou dopustit.

Mikádo si občas žádá menší obměnu, a tak se klidně pusťte do zvlnění. Vezměte si na pomoc natáčky, kulmu, žehličku nebo slavný multistyler Dyson Airwrap a vytvořte si uvolněné lokny nebo pravidelné prstýnky. Velká výhoda tohoto účesu totiž je, že jej můžete stylovat stejně jako vlasy dlouhé, nicméně vám celá práce zabere jen polovinu času.

Další inspiraci na účesy s mikádem najdete v galerii.