Vlasová inspirace podle Francouzek.

Vlasová inspirace podle Francouzek. Zdroj: Instagram @thevisuelofgrace @_droledefrimousse_ @juliesfi

Vlasová inspirace podle Francouzek.
Vlasová inspirace podle Francouzek.
Vlasová inspirace podle Francouzek.
Vlasová inspirace podle Francouzek.
Vlasová inspirace podle Francouzek.
20
Fotogalerie

Už nikdy nebudete chtít vlasy nosit jinak! Inspirujte se 5 nejlepšími střihy podle Francouzek

Ne každý si libuje v pravidelné změně účesu podle aktuálních trendů. Spousta z nás se, co se vlasů týká, raději drží osvědčené nadčasové klasiky, v níž se cítíme pohodlně a o níž víme, že koresponduje s naším dlouhodobým stylem. Mezi nejlepší střihy, které dlouhodobě odolávají módním výstřelkům, se mimo jiné řadí tato pětice, na kterou nejčastěji narazíte ve francouzských ulicích. Který účes se stane vaším novým favoritem?

Messy hair

Ráno jsem vstala, vlasy prohrábla prsty a vyrazila ven. Přesně tak by se dal popsat účes, na který nedá dopustit ani spousta současných francouzských influencerek. Dlouhé přirozené vlny vypadají extra cool a bohémsky a perfektně se hodí k módnímu stylu nedbalé elegance s kapkou rock’n’rollového DNA. Vlasy můžete nechat v jedné délce, pokud ovšem toužíte po větším objemu, nechte si je postupně sestříhat. V noci spěte s culíkem (nebo dvěma copy), ráno kadeře rozpleťte, lehce pročešte prsty, ať je příliš nenarušíte, a nakonec zafixujte lakem. Tak jednoduché a přitom tak efektní.

TIP NA VIDEO: Jak si vytvořit vlny s pomocí trojkulmy?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Vlnité mikádo

Kratší mikádo sahající maximálně po bradu je žádanou klasikou žen, které si nepotrpí na dlouhou hřívu. Mezi Francouzkami tento střih boduje především ve vlnitém provedení – majitelky kudrnatějších kadeří k němu volí též přirozeně zvlněnou ofinu, která sahá těsně nad obočí. Dobře ale tento účes vypadá i s odhaleným čelem, kdy prameny lemující obličej dosahují stejné délky jako zbytek hřívy.

Pokračování 3 / 5

Dlouhé rovné s ofinou

Účes, který proslavila Jane Birkin, se stále drží mezi nejžádanějšími francouzskými účesy. Dlouhá hříva, které je ponechána její přirozená textura, si velmi dobře rozumí jak s hustou ofinou zastřiženou do obloučku, tak s rovnou retro variantou či tzv. bangs, kdy je střed čela nezatížený hustými prameny a směrem ke spánkům se značně prostříhaná ofina vyfoukaná směrem ven postupně prodlužuje.

Pokračování 4 / 5

Bowl cut

Libujete si v krátkých vlasech, které nevyžadují příliš práce při stylingu? Krátký bowl cut se nabízí jako ideální řešení. Svůj název získal díky jednotné délce, která připomíná tvar misky. Ale neděste se, nejde o žádné zastřižení podle hrnce. Objem a zajímavější strukturu mu lze dodat přidáním vrstev nebo změnou délky v oblasti lícních kostí. Pro extra objem se nebojte do vlasů aplikovat suchý šampon a trochu je rozcuchat. Cool efekt zaručen.

Pokračování 5 / 5

French chic shag

Radikálně sestříhaný shag ve stylu 70. let získal v posledních dvou letech na velké popularitě. Francouzky na něj ale nedají dopustit už podstatně delší dobu. V jejich podání ovšem „zuby“ mezi jednotlivými vrstvami nejsou tak znatelné, vlasy na vršku hlavy dosahují zhruba do oblasti lícních kostí a dále se stupňovitě prodlužují. S tímto střihem si opět velmi dobře rozumí jak odlehčená záclonková ofina lemující obličej, tak tradiční hustá verze zakrývající celé čelo.

Vlasovou inspiraci podle Francouzek najdete v galerii v úvodu článku.