Video placeholde

Vévodkyně Kate opustila porodnici v červených šatech!

Vévodkyně Kate to opět dokázala! Týž den, co porodila, v celé své kráse opustila s miminkem v náručí a v doprovodu prince Williama nemocnici St. Mary. Porod byl opět nekomplikovaný, navíc Kate má v porodnici k dispozici tým špičkových lékařů, servis jako v pětihvězdičkovém hotelu a také svou dvorní kadeřnici Amandu Cook-Tucker.

Kate s Williamem se třetím dítětem opouštějí porodnici
Kate s Williamem se třetím dítětem opouštějí porodnici | Zdroj: Printscreen

Vévodkyně Kate dnes přivedla na svět svého třetího potomka a v pořadí pátého následníka trůnu. Chlapec s váhou 3,80 kg se narodil v 11:01 hodin. Princ William byl přítomen u porodu. Jeho jméno zatím nebylo oznámeno, ale ve hře jsou jména Philip, James, Albert nebo Arthur (Charlesovo a Williamovo prostřední jméno).

Jméno novorozeného prince ještě nebylo oznámeno
Jméno novorozeného prince ještě nebylo oznámeno | Zdroj: Profimedia.cz

Že se blíží odchod z nemocnice, napovídala nejprve návštěva prince Harryho a jeho snoubenky Meghan Markle.

Meghan Markle a princ Harry dorazili do nemocnice St. Mary
Meghan Markle a princ Harry dorazili do nemocnice St. Mary | Zdroj: Profimedia.cz

Posléze se ve dveřích Lindo Wing objevil princ William, který zajel autem pro své dvě děti, prince George a princeznu Charlotte. Oba měli na sobě svou školní uniformu.

William vede prince George a princeznu Charlotte na návštěvu za malým bráškou
William vede prince George a princeznu Charlotte na návštěvu za malým bráškou | Zdroj: Profimedia.cz

Jedním z tajemství dokonalého vzhledu Kate tak krátce po porodu je její dvorní kadeřnice Amanda Cook-Tucker, která sem byla povolána i po porodu prince George a Princezny Charlotte. Je tedy jednou z prvních osob, které mohou spatřit novorozené královské miminko. Další je Katina stylistka Natasha Jackson, která už dvakrát vsadila na šaty Jenny Packham. Poprvé na puntíkaté modré, které připomněly šaty princezny Diany, když v roce 1982 vyšla z porodnice s princem Williamem v náručí. Podruhé měla Kate na sobě bílé šaty se žlutým květinovým vzorem.

Královský pár s princem Georgem v roce 2013
Královský pár s princem Georgem v roce 2013 | Zdroj: Profimedia.cz

Své děti Kate pokaždé nese zabalené v bílé dečce, která je stará už šedesát devět let. Poprvé v ní nesla královna Alžběta II. domů z porodnice prince Charlese.

Královský pár s princeznou Charlotte v roce 2015
Královský pár s princeznou Charlotte v roce 2015 | Zdroj: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate opět rodila v londýnské soukromé nemocnici St. Mary, kde přišly na svět i její první dvě děti, princ George a princezna Charlotte (a také princové William a Harry). Porod George trval deset a půl hodiny, zatímco Charlotte přišla na svět už po dvou a půl hodinách. Při třetím dítěti byla přijata do porodnice v šest ráno a v 11:01 byl chlapeček na světě. Kate i miminko jsou v pořádku.

Královský porod má přísná pravidla, po staletí u něj musel být například přítomen svědek. V roce 1926, když se narodila královna, to byl ministr vnitra. Dnes královnu o narození svého třetího dítěte informoval speciální linkou přímo její vnuk princ William.

Původně se přitom spekulovalo, že si Kate přeje porodit třetí dítě doma. Termín porodu ani pohlaví dítěte nebyly dopředu známy. Princ William v březnu před novináři pronesl, že porod může přijít každým dnem. Že se blíží termín porodu, nakonec prozradily bariéry před vchodem Lindo Wing, které se zde objevily v pondělí 9. dubna a měly zde být až do 30. dubna.

Mimochodem, jeden den hospitalizace v nejluxusnějším pokoji křídla Lindo Wing vyjde na sedm a půl tisíce liber, v přepočtu tedy asi na dvě stě tisíc korun. Součástí balíčku je péče těch nejlepších porodníků světa, ale také masáže, čerstvé delikatesy, šampaňské pro novopečené tatínky či poporodní čaj o páté pro maminky. Zkrátka porodnice, kde se ale cítíte více jako v pětihvězdičkovém hotelu.

Zatímco byla Kate v porodnici, vyšel ze dveří úplně jiný pár s novorozenětem. Okamžitě si vysloužil pozornost médií.
Zatímco byla Kate v porodnici, vyšel ze dveří úplně jiný pár s novorozenětem. Okamžitě si vysloužil pozornost médií. | Zdroj: Reuters/ČTK

Vévodkyně Kate si nyní dopřeje pár týdnů klidu s miminkem, už 19. května ji ale čeká další velká událost královské rodiny: svatba prince Harryho a jeho snoubenky Meghan Markle.