Video placeholde

Usedlá Carrie a nepoučitelná Emily: První fotky z natáčení seriálových hitů

Legendární módní stylistka Patricia Field (79) prý musela odmítnout nabídku oblékat postavy chystaného pokračování seriálu Sex ve městě, protože měla závazky vůči druhé řadě seriálu Emily v Paříži. Natáčení obou je právě teď v plném proudu a my díky fotografiím z placu můžeme zhodnotit první outfity našich oblíbených, ale i kontroverzních hrdinek. Jak po letech obstojí Carrie Bradshaw a jak se změní postava Emily v Paříži?

Minulý týden ovládl sociální sítě první oficiální snímek z rebootu Sexu ve městě, který nese název And Just Like That...Trojice ve složení Miranda Hobbes, Carrie Bradshaw a Charlotte York opět kráčí ulicemi New Yorku a my se zatím můžeme jen domnívat, jaké budou jejich starosti po sedmnácti letech od poslední seriálové klapky, respektive po jedenácti letech, pokud berete v potaz i stejnojmenné (a nepříliš ceněné) filmy. Bude Carrie stále s Božským? A jakou roli tentokrát sehraje Aidan?

Zatím je jisté, že v obsazení chybí Kim Cattrall, která ztvárňovala Samanthu Jones, avšak všechny relevantní pánské postavy by se objevit měly – Mr. Big (Chris Noth), Aidan (John Corbett), Steve (David Eigenberg) i Harry (Evan Handler). Partu doplní také Stanford Blatch, rovněž milovník extravagantních outfitů, a Anthony Marentino, jeho manžel. Pod garderóbou, kterou je seriál vyhlášený, však nebude podepsaná Patricia Field, která kromě Sexu ve městě „stajlovala“ třeba film Ďábel nosí Pradu. Ta se totiž aktuálně nachází v Paříži se seriálem Emily in Paris. A bude zajímavé pozorovat, jak se pod jejíma rukama promění styl hlavní hrdinky.

Emily z roku 2007

Minisukně, podpatky, barevný kabátek, výrazný vzor a navrch toho všeho ještě baret nebo rybářský klobouček. To je ve zkratce módní styl Emily Cooper (Lily Collins), která odjede pracovat coby marketingová asistentka do Paříže, jenž s každou další epizodou diváky čím dál víc dráždil. Emily totiž nadto trpěla stejným nešvarem jako Carrie Bradshaw – skříň jí přetékala luxusními kousky, vůbec ale nebylo jasné, kde na ně vzala. Je totiž známo, že Patricia Field svým hrdinkám dopřává luxusní garderóbu bez ohledu na jejich ekonomickou situaci. Prostě chce, aby byly šťastné a nepřemýšlely, jestli si mohou boty Manolo Blahnik nebo kabelku Dior dovolit.

Z natáčení Emily v Paříži 2
Z natáčení Emily v Paříži 2 | Zdroj: Profimedia.cz

Tvůrci seriálu se alespoň dušovali, že ve druhé řadě Emily Cooper víc splyne se svými chic francouzskými přáteli, první fotky ale naznačují, že opak je pravdou: Snaživá okatá Američanka se vůbec nepoučila, stále nosí tytéž perfektní lokny a přes ně stereotypní baret. Ba co víc, její módní kombinace opět připomínají ustrnulou verzi seriálu Gossip Girl kolem roku 2007. Je to záměr? Patricia Field už dříve svou práci okomentovala, že tohle nemá být typický pařížský styl, ale sen o Paříži.

Šaty za 7, boty za 300?

Patricia Field sice Carrie Bradshaw a její kamarádky v rebootu neobléká, pro magazín Repeller se ale před třemi roky nechala slyšet, že kdyby tuto příležitost znovu dostala, byla by Carrie ještě víc zábavná, aspirační a také pozitivní. První zveřejněné outfity však působily spíše usedle nebo minimálně příliš promyšleně – seriózní střihy, pastelové barvy, drobné gingham kostičky nebo jemný proužek na šatech. Teprve vintage lněný overal z 80. let návrháře Clauda Montany, vyšívaný kabátek Dries van Noten a zvláštní slaměná čapka (nejspíš vintage?) oživily vzpomínku na newyorský eklektický styl, s jakým jsme se loučily v roce 2004.

Z natáčení And Just Like That...
Z natáčení And Just Like That... | Zdroj: Profimedia.cz

Načasování rebootu Sexu ve městě se tak někomu může zdát pozdě („Kdo se bude chtít dívat na trampoty tří zhýčkaných padesátnic?“), z hlediska módy to ale možná nemohlo mít lepší načasování. Zatímco filmy byly přehlídkou blýskavého luxusu, nenasytného konzumerismu a povrchní opulence, současný společenský posun směrem k udržitelnosti by se mohl odrazit i na výběru garderoby hlavních hrdinek. A nejspíš by konečně mohla zase platit jedna nesmrtelná hláška, kterou Carrie pronesla ve druhé sérii: „Příští den jsem byla v Greenwich Village a pátrala po šatech za 7 dolarů, které by se hodily k mým botám za 300 dolarů...“

Jestli vás zajímá, co přesně mají hrdinky seriálů And Just Like That... nebo Emily v Paříži na sobě, sledujte instagramové účty @justlikethatcloset a @emilyinparisoutfit.

Outfity ze seriálů

Fotogalerie: První outfity z natáčení seriálů Sex ve městě a Emily v Paříži