Met Gala výzva

Met Gala výzva Zdroj: Instagram: @sanja_nestorovic_

Met Gala z domova: Lidé na Instagramu se baví parodováním ikonických kostýmů

Kdyby neudeřil koronavirus, konal by se tento týden v pondělí slavný kostýmní bál Met Gala, který pořádá Anna Wintour ve spolupráci s Metropolitním muzeem. Večer, který vyniká kreativními, pompézními, nezapomenutelnými, bizarními i pitoreskními kostýmy, letos sice neproběhl, o zábavnou podívanou ale nepřijdeme. Postarali se o ni nadšenci z Instagramu, kteří se zapojili do výzvy #MetGalaChallenge.

Kostýmní bál Met Gala, kterému se přezdívá Oscaři východu, se každoročně koná první květnové pondělí a posléze na něj navazuje tematická výstava v Kostýmním institutu. Zúčastnit se této akce je pro hosty ohromná čest, guest list je přísný a o tom, kdo dostane pozvánku, rozhoduje přímo Anna Wintour (popřípadě ve spolupráci s módními domy, které celebrity na akci oblékají).

Uplynulé ročníky nabídly nejrůznější témata, se kterými se hosté museli popasovat. Například Člověk versus stroje, Móda a katolická představivost nebo loňské téma Camp, které vycházelo z esejí, kde autorka definovala výraz „camp“ jako sklon k teatrálnosti skrze nápaditost.

Na letošní téma, jehož oficiální název je About Time: Fashion and Duration (tedy zjednodušeně Móda v průběhu času), se bohužel nedostalo. Ale zato došlo na průřez kostýmy z posledních let. Americká Vogue a zpěvák a performer Billy Porter totiž vyhlásili instagramovou výzvu #MetGalaChallenge, která podnítila fanoušky, aby zkusili slavné a nezapomenutelné kostýmy z Met Gala vytvořit jednoduše z toho, co dům dá. Jak to dopadlo? Překvapivě dobře!

Nejlepší napodobené Met Gala kostýmy na Instagramu.